To jest widok strony w wersji do druku
-
Szkoda gadać...tylko tyle napisze na temat piątkowego zachowania auta, reszte kazdy domyśli sie sam...
FiatPrime miał racje, zwracam honor, fiat jest gówno wart i tyle...
I gówno mnie obchodzi czyja to wina czy importera czy serwisów aso czy tez fca...mam już to auto w dupie i całą tą markę, szkoda na to nerwow...czy dbasz czy nie i tak zjebie sie ;) bez odbioru, wypisuje się :)
-
Glowa do góry. Cos zapewne zaoszczedziles jazda na gazie wiec wlicz to w naprawę i sie nie martw. Jebło to jebło. Tipo do gazu sie nie nadaje i to jest fakt a gadanie ze paru osoba sie nic nie stalo to niech jeszcze troche poczekaja. Trzymam kciuki za tanie ogarniecie tematu. I jak mozesz to wywal gaz i zapomnij o temacie.
-
Czyli niestety poszła głowica [emoji26]
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Brylancik jaką masz instalację i gdzie montowaleś? Duży przebieg na lpg?
Współczuję..
-
Tartarini, montaz w aso w Dabrowie Gorniczej, od zerowego przeglądu serwisowana w auto gaz sląsk, przebieg niecałe 50 tyś km
-
Cytat:
Napisał
brylancik13
I gówno mnie obchodzi czyja to wina czy importera czy serwisów aso czy tez fca...mam już to auto w dupie i całą tą markę, szkoda na to nerwow...czy dbasz czy nie i tak zjebie sie bez odbioru, wypisuje się
Daj spokój kolego nie przejmuj się. Tyle jesteś z nami że szkoda abyś nas teraz opuścił. To tylko auto. Takie rzeczy się zdarzają. A szkoda by twoje doświadczenia i wiedza jaką tu wniosłeś poszła w nicość.,, Wracaj i pisz dalej.... dziel się swoimi doświaczeniami- przecież jesteś jednym z nas
A NAS NIE NALEŻY POZOSTAWIAĆ BEZ ODZEWU....
-
Cytat:
Napisał
manio20
czy na tym też można przyoszczędzić?
Wkładali losowo liczniki, jeden ma same strzałki a inny cyfrowo pokazuje bieg. Nawet w fca nie ogarniaja jakie auto jaki ma 🤣
-
Można przyciąć nawet na korku spustowym oleju, po co taki z magnesem, za drogo by było 😝
-
Ja wczesniej przez dwa lata bujalem sie z fabia3 w aso z gwarancjami. Doszlo do tego ze sprzedalem fabie i kupilem tipo. I mam swiety spokoj, jestem bardzo zadowolony. To nie jest tak ze fiat jest bee a vw super. Dzisiaj kazdy nowy samochod to loteria
-
Podejrzewam, że przy przejściu z E4 - > E6 zaprogramowali ECU tak żeby maksymalnie zubażał mieszankę co by tylko normy trzymać. Nawet w instrukcji podają mniejsze zużycie paliwa dla 1.4 95km w wersji E6 w porównaniu do E4 - coś za coś. Sterownik LPG podaję gaz na podstawie czasów wtrysków benzyny a więc także maksymalnie zubaża - stąd mogą być problemy z wypalonym zaworami. Dobry silnik urzędnicy spierdzielili...
-
Awaria żarówek postojowych jest sygnalizowana na wyświetlaczu, a dzisiaj odpiąłem wtyczkę od światła mijania i cisza żadnego komunikatu nie miałem. Pewnie Włosi wyszłi z założenia że brak światła mijania i tak sam kierowca zauważy po zmroku.
-
Cytat:
Napisał
brylancik13
Tartarini, montaz w aso w Dabrowie Gorniczej, od zerowego przeglądu serwisowana w auto gaz sląsk, przebieg niecałe 50 tyś km
Który zawór coś wiecej możesz napisać
-
Brak kompresji 1szy cylinder, wypalony zawór wydechowy
-
Jak ja się cieszę że nie mam gazu. Nigdy nie byłem zwolennikiem gazu. Gówno to i same problemy. Ale jak ktoś chce oszczędzać to bardzo proszę: 50k i remoncik silnika.
-
Cytat:
Napisał
tedybear
Jak ja się cieszę że nie mam gazu. Nigdy nie byłem zwolennikiem gazu. Gówno to i same problemy. Ale jak ktoś chce oszczędzać to bardzo proszę: 50k i remoncik silnika.
Bez przesady.
Jeżdżę już 4 autem z LPG i w żadnym nie było / nie ma problemu.
Lanos: 80k zrobiłem, potem śfagier nim jeździł do czasu aż samochód na żyletki poszedł, łącznie około 130k na LPG
Lancerem zrobiłem jakieś 90k na LPG także żadnych problemów, sprzedałem i dalej w lpg się nowy właściciel wozi.
Tipo ma aktualnie 48k i problemów brak, mam jeszcze fiestę w LPG, która ma zrobione prawie 70k na gazie i co? I jeżdżę nią dalej.
Podsumowując: nie uważam, że LPG to gówno.
Ale najlepiej wydawać wyroki, nie używając tego, prawda?
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Szary to nie wyrok tylko moje zdanie i chyba mam prawo się wypowiedzieć bo z tego co wiem to partia rządząca cenzury jeszcze z podkreśleniem jeszcze nie wprowadziła? Poza tym moje spostrzeżenie dotyczy tipo bo sam w ASO słyszałem że ten silnik nie już m jest już taki sam jak kiedyś i nie nadaje się na gaz. To słowa serwisanta z ASO.
-
I na tym lepiej skonczyc polemikę. Temat LPG w tym silniku w Tipo jest lekko mówiąc delikatny. Nie chciało mi się w to wierzyc, auto zapoerdalało aż miło, zero problemow, szarpań czy objawow niepokojących. A jednak.
Problem tkwi po stronie Fiata bo najprościej nie powinien wpuchać ludzi na minę. Kazdy od improtera po ASO ma w tym swoj udział. Temat jest bardzo znany a do tej pory bez problemu mozna gazowac ten silnik w tym aucie w ASO...temat dla turbo kamery czy innej tv jak znalazł...
-
Cytat:
Napisał
tedybear
Szary to nie wyrok tylko moje zdanie i chyba mam prawo się wypowiedzieć bo z tego co wiem to partia rządząca cenzury jeszcze z podkreśleniem jeszcze nie wprowadziła? Poza tym moje spostrzeżenie dotyczy tipo bo sam w ASO słyszałem że ten silnik nie już m jest już taki sam jak kiedyś i nie nadaje się na gaz. To słowa serwisanta z ASO.
A tak pokrótce napisz przy jaki olej i ile go brał ile pali LPG w mieście ile na trasie i ogólnie czy były jakiekolwiek inne symptomy objawy problemy Kiedy to się stało czy to była autostrada czy zwykła jazda miejska
-
Ewidentnie coś skopali z tym silnikiem w 1.4 95KM w Tipo. Mam Punto 2 1.2 16v Fire auto ma 252kkm przebiegu. Od 174kkm pędzony lpg, silnik nieruszany org. UPG.
-
Z tego co słyszałem w ASO zmienili materiały i przy niedobranej mieszance wszystko się wypala. Ale rzeczywiście temat do prasy albo tv