To jest widok strony w wersji do druku
-
Jak wepniesz wtyczkę od przyczepy tonę gnieździe jest taki dzyndzel i wtedy rozłączy przeciwmgielne tylne. U mnie na tej wiązce jak mam wyłączone światła mijania to pozycje w przyczepie migają. Jak włączę mijania to już świecą jak nalezy. Nie miałem czasu tego rozkminić. Po prostu włączam światła jak coś ciągnę i jest ok.
-
-
Ma ktoś może instrukcje podłączenia wiązki do tipo z ledami..Zgubiłem swoją....
-
Hak założony Steinhoff za niecałe 700 stówek z wiązką uniwersalną . Trochę sie pobawiłem z kablami i nawet do aku jeden doprowadziłęm ( chociaż można było go z zapalniczki pociągnąc i tak bym teraz zrobił bo odłaczany jest prąd w zapalniczne jak się silnik wyłaczy. Samo założeni nie jest trudne trzeba zdjąc światła zderzak i belkę wzmocnienia za zderzakiem. następnie włożyć elementy zgodnie z instr. producenta. Dokręcić podanimi momentami , lub jak nie ma klucza to dośc mocno tylko zeby śrób nie zerwać bo bedzie problem. Następnie elektryka tu jest zdejmowanie tapicerek i zabawa z multimetrem( kierunki to biało zielony pociągnąłem od nich z lewej i prawej strony , przeciwmgielne idze osobna wiązka z lewej biało brązowy z tego co pamiętam, wsteczny znalazłem po zdjęciu osłony klapy, ale żby nie ciągnąć go z klapy ( za dużo zabawy) znalazłem go w wiązce przy dachu z lewej strony , hamulce jako że fiacurro ma na jednym kablu a nie wiedziałem czy wiązka da radę ogarnąc hamulec i pozycję na jednym obwodzie to też z klapy znalazłem ten od stopu centralnego ( zdaje się szaro czaerwony). Generalnie zauważyłem ze wiązka jest tak ułożona że sygnalizacja np skrętu to ( zielony niebieski itp) a stopy przeciwmgielne itp to z czerwonym paskiem.
Ech lubię ten sport :)
Pod warunkiem że nic nie popsuję w międzyczasie :)
-
Mógłbyś bardziej szczegółowo opisać montaż wiązki uniwersalnej ( lub osoba która sama montowała wiązkę uniwersalną).
Ja jestem po montażu haka, cześć mechaniczna przeszła bez problemu ale mam kłopoty z montażem wiązki uniwersalnej.
Kable pociągnąłem z wtyczek do lamp tylniej prawej i lewej, ale nie działają kierunki (zaświeca kilka razy i później już nie świecą)
-
Wiązka uniwersalna
Cześć. Spróbuję odgrzać temat. Przymierzam się do montażu haka i wiązki. Dość ciekawie wygląda (również cenowo) WH3Q-S-G13. Czy ktoś zakładał ją? Jakieś opinie, spostrzeżenia?
-
Moduł sie sprawdza zwykły na przekaźnikach więc go słychać. Ja jak nie używam go to odłączam bo mnie to drażni.