To jest widok strony w wersji do druku
-
Minął ponad rok od wymiany sprężarki i od ponad roku, odpukać w niemalowane jest cisza. Po tym jak wymienili mi sprężarkę jest tak jak powinno być od dnia zakupu. Problem syczącej klimatyzacji rozwiązany. Oby nic się nie zaczęło teraz knocić jak pochwaliłem.
-
Orientuje się ktoś jak dostać się do wentylatora dmuchawy? Swierszcz jakiś mi się zalągł...
-
Zdemontowac schowek, mi w ASO tamtedy wymieniali
-
Chyba bede pierwszy który sam to robi na wlasna reke 😁
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Chyba bede pierwszy który sam to robi na wlasna reke
U mnie aso chyba wypsikalo całą butelkę jakiegos wd40 bo waliło z miesiac z wentylacji a wpisało wymianę wentylatora
-
Czytałem ze na poczatku moze pomoc wyjecie, wyczyszenie i posmarowanie smarem silikonowym. Ale wd40 wez to pozniej wdychaj miesiac 🤨
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Czytałem ze na poczatku moze pomoc wyjecie, wyczyszenie i posmarowanie smarem silikonowym. Ale wd40 wez to pozniej wdychaj miesiac 🤨
Pomijając kwestię zapachu, WD40 jest przereklamowany, ma dość słabe właściwości smarujące i pomaga zazwyczaj tylko na chwilę. Podobnie zadziała masło lub olej kujawski. Tu, jak już się uda dostać do mechanizmu, trzeba użyć jakiegoś porządnego smaru.
-
Napisałem jakiegoś ale w aucie waliło z miesiąc jakimś specyfikiem ni to olej silnikowy cz ty cos w tym stylu
-
O dziwo przestało "świerszczeć" puk , puk..
-
Niestety to kwestia pogody, wilgotnosci powoetrza, temp... przynajmniej u mnie tak było, potem świerszcz wracał :(
-
Cytat:
Napisał
kjk
... i po wymianie zaworu rozprężnego moja klimatyzacja faktycznie ucichła. Zobaczymy co będzie jak powrócą letnie temperatury...
Hej czy wymiana zaworu pomógła uciszyć buczenie klimatyzacji słyszalne w wewnątrz pojazdu. Czy problem nadal występuje?
-
Cytat:
Napisał
BrzozaPL
Hej czy wymiana zaworu pomógła uciszyć buczenie klimatyzacji słyszalne w wewnątrz pojazdu. Czy problem nadal występuje?
Jest wyraźnie ciszej niż było, ale całkiem się nie wyciszyło (słychać zwłaszcza podczas upałów, ale nie jest to jakieś głośne wycie, jak wcześniej). Przyzwyczaiłem się i ignoruję to.
-
Cytat:
Napisał
kjk
Jest wyraźnie ciszej niż było, ale całkiem się nie wyciszyło (słychać zwłaszcza podczas upałów, ale nie jest to jakieś głośne wycie, jak wcześniej). Przyzwyczaiłem się i ignoruję to.
Możesz wrzucić jakieś nagranie?
-
Cytat:
Napisał
BrzozaPL
Możesz wrzucić jakieś nagranie?
Jak pojawi się jakaś porządniejsza temperatura i okazja do przegonienia tipka, to spróbuję coś nagrać. Bo odkąd przyszła dżuma, to on w garażu siedzi zamiast wozić mnie do roboty, a ja przy kompie ;-)
-
Czy problem świszczenia opisywany w wątku jest zbieżny z dźwiękiem z nagrania?
https://youtu.be/rJC9nDi6z40
-
Mam takie samo popiskiwanie. Rozwiązałeś problem?
-
Problem nadal występuje, nie rozwiązany. Piszczenie pojawia się w specyficznych warunkach pogodowych np. duża wilgotność, upał.
-
tez mam . 90 tys przebiegu. Od samego pocz. Dziala. Mam to w pompie