-Przesiadł się na Tipo z Citroena C5 z zawieszeniem hydroactive- Co wy wiecie o miękkim zwieszeniu... :P
To jest widok strony w wersji do druku
-Przesiadł się na Tipo z Citroena C5 z zawieszeniem hydroactive- Co wy wiecie o miękkim zwieszeniu... :P
A ja płynąłem kiedyś katamaranem. Chyba mowiliśmy o dość tanim kompakcie zdolnym przy tym do normalnych manewrów na drodze?
No bo bez hydro bez aktywnego itp. Zawieszenie na ktorym wszyscy psy wieszaja ze sie nie da pedzic 160 kmh a zdeugiej pisza ze jakies tam inne to plywalo. A mi pasi bo predkosci>140 rozwijam kilka godzin w roku a idealne drogi choc coraz lepsze to jeszcze nie wszedzie. A i na łuku raczej nikomu przejazdu nie blokuję poza nielicznymi ambitnymi
Jak klientom droga ta na transport publiczny ida albo rikszami 🤣
Podobają mi się wycieraczki. Czyszczą spory kawał szyby.
Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka
Zwlaszcza tylna ;-). A ja dzis dopiero sie przyjrzalem grande i tam sa trzy spryskiwacze nie dwa. I jakbym mial wybierac kokpit to z tych moich trojaczkow grande ma najfajniejszy design tylko budziki z alfy bym przeszczepil
Nie chce, moge se isc zobaczyc z bliska. Ale dzis po prawie roku mi sie rzucilo w oczy. To najlepszy dowod jak wazne to dla mnie ;-).
To ze bujali w mondeo czy c5 czy w Sierra to tylko dlatego ze w tych starych autach nikt nie naprawiał niedomagającego ze zużycia zawieszenia i nnych usterek bo to segment d i drogie części. Ja w mondeo mk3 wszystko na czas robiłem mimo, ze kosztowało to majątek i nic nie bujalo i jak pisałem wcześniej, a za co zostałem zbesztany, jeździłem nim bardzo szybko nawet w łukach i było przyjemnie i pewnie.
Teraz mam turecka taczkę (bardzo mi się spodobało to określenie) i podoba mi się, ze sobie radzi i mimo, ze ustępuje pod wieloma względami poprzednikowi to ma tez swoje plusy i bilans przeważa na jego korzyść... tylko żeby serwis jeszcze choć trochepoziomem zbliżył się do tego, z którego korzystałem w fordzie...
Napisałem, że miękko. Nie buja ;) C5 (X7). W ch... stare auto :P Ktoś kto nie jeździł autem z aktywnym zawieszeniem i tak nie zrozumie :D
Z jakiego auta grupy FCA są te wielkie, masywne, "chromowane" klamki wewnętrzne do otwierania drzwi? Tak sobie dzisiaj siedziałem w aucie, macałem i podziwiałem ich "majestat". Za cholerę one nie pasują do naszej taczki. Robią takie pozytywne wrażenie solidności, ciężkości i w ogóle pościgi wybuchy.
Byłem pewny, że są z innego auta. Takie solidne, że aż nie pasują do tego gruchota:D
Często człowiek dąży owczym pędem do różnych rzeczy: Auto długie na 5 m żeby nim 90% kręcić po mieście i pod marketem i 1,5 t żelastwa żeby przewieźć 80 kg, Chałupa pod 300 m, po czym okazuje się że 150 jest w sam raz, żarcie bez opamiętania a potem personalny trener żeby to zrzucić itp. Taki troche error code w programowaniu człowieka
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
No w tjecie jeszcze cały układ napędowy taki jak w giulietcie i na pierwszy rzut oka hamulce.
Ciekawe z jakiego samochodu pochodzi tylna belka, jest masywna jak w dostawczaku.