a nie 24msc? mi mówili, że 24
w czerwcu mija 2 lata odkad wymienili i chce pojechac reklamowac, znowu stuka...
To jest widok strony w wersji do druku
Padają wszystkie - nawet tych "lepszych" firm. Mayle HD też wytrzymują 40k km, a niby 4 lata gwarancji.
Jeżeli w zawieszeniu będą padały tylko łączniki, to jak dla mnie może być. Robota prosta, a koszt żaden.
U mnie Lamfordery 5kkm i już zaczynają pukać, więc jakby coś to nie polecam.
Może zadaje głupie pytanie ;) czy śruby łączników przykręca się jakimś konkretnym momentem?
Przykręca się odpowiednim momentem :
Załącznik 41784
Ja na fabrycznych zrobiłem 100000 km i dopiero teraz chyba zaczynają trochę hałasować. Więc nie wszystkie są szajsowate
Właśnie wymieniłem pierwszy raz 108000 ,zamuwilem przyszły trw plastikowe 😂
Prawy po 10 000km, teraz lewy po 22 000km. Tipo 2020 rok.
Miałem stuki w okolicach 35 tys km. Diagnoza: łącznik. Wymieniłem go, ale stuki pozostały. Co się okazało? Niedokręcona/poluzowana kolumna przy kielichu. Od nowości nie było tam grzebane. + po ok 5 tys km znowu stuki. Myślę, "Znowu kolumnę trzeba dokręcić?" Sprawdzam, ale dokręcona. Okazało się, że tym razem...łącznik. ;) (stukanie i trzeszczenie przy skręcaniu kół z odgłosem sprężyny).
W październiku 2021 wymienilem na JGR, przejechalem moze max 5 kkm i zaczynaja stukac. Nie polecam. Teraz zamowie Meyle
Przypinam sie do negatywnej opini JGR, wymienione 2 tyg temu i cos postukuje znowu :( ;(
Te JGR to są chyba te całe metalowe jeśli dobrze pamiętam... oprócz tego że solidnie wyglądają przy fiatowskich plastykowych to wcale nie posiadają konkretnej wytrzymałości i długiej żywotności....
także nie dajcie się na nie nabrać, a poza tym są znacznie droższe od plastykowych...:mad:
Niestety przy 97tyś. i moje zaczęły dawać mi się we znaki. W związku z Waszymi opiniami, że nawet na początku bardzo tu zachwalane Meyle niestety się sypią (a cena ich nagle wzrosła x2), postanowiłem sprawdzić jeszcze coś innego (pamiętam z mitsubishi - dosyć chwalona firma na forum) Sidem nr: 19265. Metalowe - pomalowane, cena ok 100 za 2szt. Zobaczymy ile wytrzymają. Jeżeli ktoś chcę sprawdzić - powyżej nr części.
Nie podniecam się absolutnie, jak to się niektórzy rozpisywali na temat Meyle - stwierdziłem fakt jakby ktoś pytał. Cena niższa od "polecanych" - rozsypujących się a co do trwałości to dopiero się okaże.
Pochwalę się dzisiaj.... Łączniki wymieniałem w styczniu tego roku przy przebiegu 89 000km. W tym tygodniu zaczął stukać jeden odo strony kierowcy, bo nie sądzę aby stukało coś innego....
Kurewstwo te łączniki.....
No to na jakich i ile km zrobiłeś
Omijajcie szerokim łukiem JGR, to stuka zaraz po wymianie w deszczowe dni