To jest widok strony w wersji do druku
-
Witam
Jestem zdecydowany na Tipo HB. dzisiaj zaproponowali mi cenę 47900 za Tipo HB Easy 95KM w białym kolorze z 2017 roku. Chyba zdecyduję się. Już nie chcą dać większego rabatu. Mam jeszcze pytanie czy ubezpieczenie GAP jest obowiązkowe (pani od kredytowania tak mi mówi, że w ofercie 5x20 jest obowiązkowe, koszt ok. 1600zł), czy mogę upierać się o rezygnację z tego ubezpieczenia?Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam
-
w leasingu jest podobno obowiązkowe, zatem w kredycie może być tak samo
jaka wyjściowa kwota tego Tipo? jest to "goła" wersja Easy, czy coś ponadto (nie licząc koła zapasowego)?
-
Ja brałem na kredyt. GAP nie był obowiązkowy, nawet mnie specjalnie nie zachęcali do niego.
Zresztą, o GAPie sam zacząłem gadać, ale z babką od ubezpieczeń w salonie a nie w banku który pośredniczył przy kredycie.
-
Jest to gołe Easy. Spróbuję dowiedzieć się jak to jest z tym Gap w FCA Bank. Pewnie babka chce zarobić prowizję dla siebie za ubezpieczenie. Pytałem się też o instalację gazową, 4500zł to chyba sporo?
-
Sporo. O prawie 100% wiecej w stosunku do przykladowego staga
-
Za gazownie teraz to 4 kafle norma.
-
kiedy najlepiej dla nas samych jest nabyć samochód , by dostać najwyższy rabat? w danym miesiącu dealerzy wyrabiają pewną normę sprzedaży samochodów, dlatego wydawać by się mogło, że najlepiej uderzać jest pod koniec miesiąca. a jak ta sytuacja może mieć przebieg w miesiącu marcu, bo wydawać by się mogło, że jest to już absolutna końcówka pojazdów z 2017, jak i powolne wprowadzanie rocznika 2018 do salonów. zatem dealerzy mogą być skłonni już na początku miesiąca kontynuować wysoką sprzedaż, by zwolnić miejsca na nowe roczniki, które również mogą mieć od razu swoich nabywców. czy ktoś z Was ma jakąś wiedzę, jak to wygląda w praktyce i jak działa ichniejsza ekonomia/marketing?
-
Maj/ czerwiec jak posucha i wszyscy o wakacjach myślą. ja na początku czerwca dostałem rabat taki jak teraz na poprzedni rocznik dają a zanabylem na zamówienie, nie ze stocku...
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Maj/ czerwiec jak posucha i wszyscy o wakacjach myślą. ja na początku czerwca dostałem rabat taki jak teraz na poprzedni rocznik dają a zanabylem na zamówienie, nie ze stocku...
O każdej porze roku da się wyrwać w dobrej cenie. Warunek to trochę szczęścia lub dobre zdolności negocjacyjne. A najlepiej obie te rzeczy naraz. :cool:
-
Jeszcze warto przeliczyc w zaleznosci od wyposazenia i tego czy mamy grupe zawodowa. W moim przypadku lounge wyszedl taniej o 1000 zl niz easy z tym samym wyposazeniem . Na easy dawali chyba 8% rabatu a na lounge dostalem 13% :D auto kupilem w maju. Dywaniki gumowe gratis i wino od sprzedawcy w prezencie.
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Jeszcze warto przeliczyc w zaleznosci od wyposazenia i tego czy mamy grupe zawodowa. W moim przypadku lounge wyszedl taniej o 1000 zl niz easy z tym samym wyposazeniem . Na easy dawali chyba 8% rabatu a na lounge dostalem 13% :D auto kupilem w maju. Dywaniki gumowe gratis i wino od sprzedawcy w prezencie.
Może kolega zdradzić u którego dealera udało się wytargować taki rabat ? :3
-
Na grupę zawodową na Easy dawali 11 %, na Pop 10,5%, na Lounge 12-13% u wiekszości dealerów u jakich byłem (śląskie).
-
Cytat:
Napisał
parafka
Może kolega zdradzić u którego dealera udało się wytargować taki rabat ? :3
Reiski Bydgoszcz ale łatwo nie było ;)
-
Tipo Sedan metalik 95km lounge , kamera cofania,czujniki cofania,navi,klima auto,felgi 17 (very ładne) mata do bagaznika,dywaniki ,pełnowymiarowe kolo zapasowe 16 :) z 2017 r. cena kat.67400 po rabacie 57200zł
-
Tipo był zarejestrowany na dealera, i tak:
Model: TIPO SW
Silnik: EASY 1.4 16V T-jet 120KM
Rok produkcji: 2017
Cena pojazdu Brutto bez dodatkowego wyposażenia wynosi: 69 500
Wyposażenie dodatkowe:
1 lakier metalizowany: 2 400
2. Pakiet Tech Easy: 2400
3 koło zapasowe: 450
Cena brutto z dopasożeniem dodatkowym: 74 750
Rabat kwotowy: 14 850
Łączna cena z uwzględnienem rabatu wynosi: 59 900
-
U mnie walki o rabat trwają. Na chwilę obecną 2 oferty po 8% na firme Kraków i jedna oferta z Kielc 9% (czyli kwotowo jakieś 8000zl) tipo SW gaz 2018 cena z dodatkami katalogowa 88500. Rozważam tez zakup fiata 500l cross o podobnej cenie katalogowej. Tylko te rabaty coś mizerne. Ktoś może polecić jakiś salon w promieniu 300km od Krakowa? Rozważam jeszcze opcje wyjazdu do dealera tipolewa jeśli ten dałby mi taki sam rabat jak tipolewowi...
Wysłane z mojego LEX720 przy użyciu Tapatalka
-
https://www.otomoto.pl/oferta/fiat-t...-ID6yo8aH.html
Ale znalazłem perełkę!:D Gdzieś Ty był w grudniu jak Ciebie szukałem?! :D
-
-
-
Myślę, że autentyk:D Goły w dieslu :D