No to mój tipo jest już u dealera. Teraz papierologia i do końca tygodnia auto będzie u mnie
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
To jest widok strony w wersji do druku
No to mój tipo jest już u dealera. Teraz papierologia i do końca tygodnia auto będzie u mnie
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Panowie, dobra wiadomość. Napisałem do dealera i dostałem info że samochód już wyprodukowany i zmierza do Polski ( zamawiane 17 maj - pierwotna data produkcji - druga połowa września ). Pod koniec sierpnia powinien być do odbioru. Taka pozytywna niespodzianka :)
Sent from my iPhone using Tapatalk
@otasz wydaje mi się, że te nieporozumienia z datą odbioru wynikają tylko z nieobecności osoby, u której zamawiałeś, bo innym nie chce się wnikać i rzetelnie odpowiadać na pytania kogoś, kto nie u nich zostawił prowizję od sprzedaży... wróci kolo co Ci zamawiał i na bank się wszystko wyjaśni...
Takie niedotrzymanie terminu to ja rozumiem:)
Też mam taką cichą nadzieję, ale też trochę już pogodziłem się z sytuacją. Ochłonąłem i bardziej na trzeźwo na to patrzę. Nie ma się co oszukiwać, że wybiorę inny samochód, bo chcę ten i kropka.
Dzisiaj zadzwoniłem do salonu w Krakowie, gdzie pierwotnie miałem zamawiać. Nic nie słyszeli o żadnych nadzwyczajnych sytuacjach, które miałyby opóźnić produkcję. Wręcz przeciwnie, wczoraj ktoś u nich zamawiał SW i dziś mają odpowiedź z fabryki, że termin będzie standardowy (odliczając oczywiście sierpniowy przestój). W kilku salonach uzyskałem podobną odpowiedź.
Dziś mój sprzedawca wrócił z wypoczynku - dowiedziałem się, że tipek lada dzień będzie załadowany na pociąg i jeszcze w tym tygodniu powinien zameldować się w Tychach. Wygląda na to, że w przyszłym tygodniu, czyli 9 tygodni po zamówieniu, go odbiorę.
Mój dotarł w piątek do dealera. Dwa i pół miesiąca od daty zamówienia 29-04.
Na pociąg,myślałem ze z Turcji promem do Włoch a potem tirem
dziś dzwoniłem do dealera i podobno mój tipek jedzie pociągiem z Włoch. Planowany odbiór za 7-10 dni :) Ciekawe czy się wyrobią bo mój wakacyjny wyjazd już coraz bliżej. zamawiałem 28.04.2017
Sprzedawca, który mnie obsługiwał wrócił z urlopu. Sprawdził mi dzisiaj termin produkcji i wyskoczyło mu 38/39 tydzień. 1,5 miesiąca wcześniej niż podawał mi koleś, który go zastępował, ale też 1,5 miesiąca później niż mam napisane w umowie.
Mam nadzieję, że nie jest to tylko odłożenie problemu na później i ten termin jest prawdziwy. Pewnie, że wolałbym wcześniej, ale i tak jest w miarę do zaakceptowania.
Załącznik 28754Załącznik 28755Załącznik 28756
jest i on :)
Możecie się pochwalić okresem oczekiwania od składu w Tychach do odbioru?
Wytapane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Ja już się pogubiłem bo dostałem info na początku miesiąca że już wyprodukowane i sumie do PL a wczoraj dzwoniłem i nagle info jest u makaronów i dopiero wtedy Tychy i ew. Tydzień do 3tyg. Do odbioru...... Coś dziwnego
Wysłane z mojego IdeaTab S6000-H przy użyciu Tapatalka
U mnie podobnie. Zamowienie i produkcja jak u tasior551 a dziś dostałem tel od dilera że Tipolew utknął we Włoszech, ale dziś zmienił się status na "transport". Też nie otrzymałem info czy potrwa to tydzień czy miesiąc.
Wiem od mojego dealera z Łodzi, że w Tychach już nie mają gdzie tych tipków upychać, stąd przestoje w dostawach.
No to niech sie wezmą w garść i szybciej wypychają na salony... Nikt sie nie pogniewa