To jest widok strony w wersji do druku
-
Właśnie minęło mi dwa lata posiadania Tipo i 70kkm, silnik 95KM +LPG
Krótko mówiąc samochód spełnia swoje cele, jest komfortowy i ma wszystko co potrzebuje w samochodzie. Polecam, chociaż sam za rok ( po leasingu), kupuje 2-3 lata z mocniejszym silnikiem.
-
Cytat:
Napisał
f.lukas
Właśnie minęło mi dwa lata posiadania Tipo i 70kkm, silnik 95KM +LPG
Rozumiem, że kolega już po remoncie głowicy? :mrgreen:
-
Tak, i skrzynia mi wypadła, :)
poza obsługą LPG to wymieniłem:
-nic
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Tarcze i klocki przód
oleje filtry
wyrwałem na błotach jakąś śrubę od regulacji w prawym bębnie ( czy coś)
Gaz Tartarnii wyleciał już z samochodu tak więc montaż instalacji kosztował mnie łącznie 6tyś PLN, ale zobaczymy za rok na nowej instalacji czy nie będzie cyrków. Ogólnie teraz wezmę samochód po gwarancji i sam go zgazuje, ewentualnie oleje gwarancję.
Jestem zadowolony z Fiata i następne będzie w tym stylu
http://https://www.otomoto.pl/oferta...-ID6zCqEf.html
-
Gdzie montowales tartarini i dlaczego założyleś inną instalację?
-
Cytat:
Napisał
DamianoZaw
Gdzie montowales tartarini i dlaczego założyleś inną instalację?
Napisane bylo ze glowice remontowal.
-
-
Tartarini było montowane w Waw w Auto Gaz Mazowsze na Muszkieterów, wymienione ze względu na nierzetelny serwis, olewcze podejście do sprawy (mówisz do nich jedno, ale i tak robią swoje) i brak możliwości dostępu do instalacji przez nieautoryzowany serwis. Silnik nie ruszany, głowica nie była robiona.
-
Cytat:
Napisał
dam9an
A po co mają to wiedzieć?
Nie wiem co chcesz udowodnić, że są głupie? Czepianie się na siłę
chce udowwodnić że nie odbiegają od średniej w danej populacji, bo ktoś ty wyskoczył że one takei mega obeznane :-)
Cytat:
Napisał
bahamut24
Napisane bylo ze glowice remontowal.
rozumiem ze ironi niektórzy nie kumają :-)
-
41 tys. na LPG i bez remontu :roll:
-
No to jeszcze 9000 i remont... kurde znowu nie mogłem się powstrzymać :-)
-
Ja piernicze. Wychodzi mi z wyliczeń, że akurat za 9000 będę w Chorwacji. Może nie jechać? Co myślicie?
Wiem. Sprzedaję :)
Kto da 58 tysi za Tipka marzec 2017 (rocznikowo 2016).
Taniej nie oddam.
-
Podbijam bo nowi nie muszą znać wszystkich starych tematów, zwłaszcza zakopanych głęboko. W tym temacie mamy już jednego kierowcę z przebiegiem 70tys, kto da więcej? Może już ktoś dobił do 80tys ?
-
85 tysięcy kilometrów w 1 rok i trzy miesiące
-
I bez remontu głowicy? Panie toż to czary jakieś. Albo jakimś niezrozumiełym zbiegiem okoliczności zainstalowali dobrze LPG :).
-
I to jeszcze trójmiasto. Nie ma takiej możliwości 85 tyś bez remontu. Był to już taki z trójmiasta , który zarzekał się , że wszystkim powypalało zawory.
-
sprzedaj tą turecką taczke i kup jedyną słuszną daćkę , w końcu francuska fura i podobno bezawaryjna ;)
-
Na bank koleżka FiatPrime albo on sam heh a swoja droga wierze ze nie jeden Tipek pojezdzi na Tartarini sporo km bez wiekszych problemow ale czas pokaze czy bede mial racje
-
Nieeeeeee Panie ! Był remont głowicy ! 😥 Niestety przy 30 tys km ... Ale jakoś od tamtego czasu spokój 😎 natomiast mój kolega przejechał już swoim tipo prawie 120 tys km na LPG bezproblemowo także usterki głowicy nie muszą być regułą
-
Cytat:
Napisał
tanioazpadnie
Nieeeeeee Panie ! Był remont głowicy ! �� Niestety przy 30 tys km ... Ale jakoś od tamtego czasu spokój �� natomiast mój kolega przejechał już swoim tipo prawie 120 tys km na LPG bezproblemowo także usterki głowicy nie muszą być regułą
1. Jaką masz instalację?
2. Ten kolega co przejechał 120 tys jaką ma instalację LPG i jaki silnik?
3. Głowicę robiłeś na gwarancji? Jak nie to ile zapłaciłeś?
4. Czy podczas naprawy weszło coś wzmocnionego?
Cytat:
Napisał
f.lukas
Tartarini było montowane w Waw w Auto Gaz Mazowsze na Muszkieterów, wymienione ze względu na nierzetelny serwis, olewcze podejście do sprawy (mówisz do nich jedno, ale i tak robią swoje) i brak możliwości dostępu do instalacji przez nieautoryzowany serwis. Silnik nie ruszany, głowica nie była robiona.
Na jaką instalację LPG wymieniłeś i czy masz tam dotrysk benzyny?
Ciekawostka: chyba teraz we wszystkich markach to dają i nie tylko do małych i wysilonych silników bo kolega mówił, że jego gazownik do 10 letniego auta - silnik 140KM z 2l pojemności też chce dać instalację z dotryskiem (koszt to 2400zł).
-
1. Instalacje mam tartarini ( ale znam osobiście konkretne przypadki gdzie ta sama awaria była przy instalacji BRC oraz stag więc tu przy tej awarii rodzaj instalacji nie ma znaczenia)
2. Kolega co bez remontu głowicy przejechał juz 120tys km też ma 1,4 95KM i LPG tartarini
3. Głowica naprawiona na gwarancji ( tyle że tam niewiele było do naprawy bo 15 zaworów i 16 gniazd zaworowych było w stanie doskonałym tylko że jeden zawór zwyczajnie popękał / pokruszyl się )
4. Sugerowałem żeby może założyć wzmocnione zawory i wzmocnić gniazda ale jeśli chcesz mieć dalej gwarancję to musisz robić na oryginalnych częściach)