brak kontroli można zrozumieć bo jest ten wielofunkcyjny wyświetlacz i to tam powinna pojawić si tak informacja... Na pewno nie przeoczyłeś? No nie chce mi się wierzyć, że tego nie ma 8-O
To jest widok strony w wersji do druku
brak kontroli można zrozumieć bo jest ten wielofunkcyjny wyświetlacz i to tam powinna pojawić si tak informacja... Na pewno nie przeoczyłeś? No nie chce mi się wierzyć, że tego nie ma 8-O
Mam 45 i nie mam problemu w Tipo. Nie miałem też w innych autach: Avensis, Vectra, Superb, Mondeo, Focus, Partner.
Kolego MalcolmX - Masz 45 czego?
Mnie tez nie chciało się wierzyć, że nie będzie komunikatu żadnego na ten temat, ale sprawdziłem nawet instrukcję obsługi i nie ma takiej kontrolki :( Rozumiałbym bym w wersji bieda, że nie będzie, ale w full opcji żeby zabrakło czegoś co miałem już w autach z lat 80 tych?
rozmiar stopy - piszę na opinie innych, że gdzieś im coś uwiera
a Ty o kontrolce płynu do spryskiwaczy?
No właśnie kolego jakoś nie skumałem o co chodzi:) myślałem, że to do mnie piszesz :) co do stopy, to też jakoś nie mogę się pomieścić przy sprzęgle, i ciągle brudzę butem dywanik na lewo od sprzęgła. Również mam wrażenie jakby ciaśniej to było niż w innych autach co jeździłem ale pocieszające, że nie mam już problemów z wciskaniem dwóch pedałów na raz, a na początku mi się zdarzało. Przyzwyczajenie zajęło mi ok. 1-2 tygodni. Rozmiar mam 42 więc raczej standardowy.
Pozdrawiam
Ten dywanik po lewej to świetna podpórka pod stopę, ale z właściwym dywanikiem, a nie takim jak dają u dilera.
Ja wymieniłem na taki: Dywaniki korytka gumowe Fiat Tipo od 2015 (6639552297) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Ta guma po lewej idealnie chroni dywanik.
Wytłumaczcie mi , w czym u Was polega problem z lewą nogą ? Przecież obok pedału sprzęgła , jest tzw. podstopnica , na którą mieści się każdy but. Chyba ,że ktoś jeździ w płetwach , wtedy może być problem. A może wersje "bida" tego nie mają.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/af320d79b001.jpg
niestety w Fiat Tipo Sedan Lounge nie ma tego wynalazku:) a szkoda:)
nie ma miejsca na lewą nogę w wersji Lounge sedana? wow, ja w bida Tipo Tipo mam
jest miejsce tylko biadolą, że nie ma fabrycznej gumy na wykładzinie :-)
a chyba szkoda 80 zł na dywaniki z extra gumą
rzeczywiście, gumy może nie być, nie jestem już teraz pewien bo mam dywaniki gumowe które też obejmują to miejsce
Można zawsze zrobić mały tuning i zamontować takie cuś
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9dee73afce5.jpg
W oplu zrobili patent, że pod korkiem od wlewu zbiornika płynu jest taki mini-bagnecik. Jak komuś strasznie brakuje to sobie może taki dorobić w fiacie ;)
http://www.sklep.tomiicars.com.pl/fi...ra_A%20(1).jpg
A co mają inne fiaty do tego ?wiem, że w maluchu nie było kontrolki od spryskiwaczy,nawet kontrolki od temperatury płynu chłodniczego nie było, ale czasy się zmieniają, więc wprowadzając inny model można było o to zadbać, choćby z tego powodu, że stosuje się takie rzeczy w motoryzacji od przeszło pół wieku. Więc skończ o innych fiatach bo nie wnosi to nic do tematu.
Co do nóżek:) mnie chodzi, że brudzę sobie wykładzinę między pedałem sprzęgła a miejscem na nogę. zaznaczyłem na zdjęciu kolegi giannini. Przyzwyczaić się trzeba i tyle, ale ciężko to potem wysprzątać dokładnie :)
pozdrawiam
Załącznik 28847
Malcolmx - nie chodzi o to czy szkoda 80 zł na dywaniki z ekstra gumą. Stwierdzam fakt, że nie ma tam gumy na nogę w Sedanie i już. Mecyje:)
Skąd Ty wiesz (zauważ że piszę z dużej litery w przeciwieństwie do Ciebie, bo szacunek do rozmówców jednak jakiś mam), co jest dla mnie szczytem luksusu? Nakupowaliście sobie, duża część osób, pierwsze w życiu nowe samochody i wymagacie nie wiadomo czego (nie wszyscy, są w grupie również rozsądnie myślący ludzie)?
Do tego kolego nie będziesz mi nakazywał, dyktował itd, w których podtypach forum mam pisać, bo nie jesteś od tego. Niech Ci się nadal wydaje, że miałem nie pisać. Specjalnie dla Ciebie zwiększę częstotliwość.
Jeśli się coś nie podoba, to proszę skarżyć się do moderatora.
PS. Co miał na celu ten wyskok z GP i 500X? Tak Cię to gryzie, czy coś innego?
Tipo konkurować z Astrą, czy Focusem, to może co najwyżej chcieć - nie te progi. Gdybym miał wybierać pomiędzy znienawidzonym Oplem, a Tipo, nawet bym się nie zastanawiał i brał Opla, z którym są znacznie większe możliwości niż w tureckim składaku - taka prawda i tego nie zmienisz kolego.