Nowe mapy rzucili. pobierać.
To jest widok strony w wersji do druku
Nowe mapy rzucili. pobierać.
Witam można pobierać dzisiaj zrobiłem aktualizację.
U mnie jak zwykle około 40-45 minut i aktualizacja zakończona pomyślnie.
Strasznie długo czekają z udostępnieniem map. w Informacji w radiu jest napisane, że wydanie 01/2019, na stronie, że wypuszczone 8.02 a dostępne od 14.03
Ja dziś zaktualizowałem w czasie podróży. Trwało to aż 1h30m. Strasznie długo, ale ja miałem wcześniej wersję 1015.
Dziś podczas jazdy aktualizowałem mapy z wersji 1005 do 1025 poprzez pena. Aktualizacja zajęła jakieś 30min po czym na końcu komunikat, że aktualizacja zakończona jakoś tak i że mogę wyjąć pena. Jak wyjąłem to po krótkiej chwili komunikat że aktualizacja nieudana i że jakiś błąd. Zgłupiałem trochę bo po 1 jak włożyłem znowu pena to kumunikat czu chcę zaktualizować z 1025 na 1025 czyli jakby się zainstalowało a w samej nawigacji w ustawienia/informacje też pokazuje że mam 1025. Nawigacja działa bo na niej wracałem. Dodam tylko, że podczas aktualizacji silnik cały czas włączony ale były otwierane drzwi, szyby i nawet ktoś dzwonił jak miałem sparowany telefon z autem. Udało się czy coś znowu próbować czy jest git?
Jest git, korzystaj i zapomnij.
Mam gorącą prośbę. Podmieniłem radio z Uconnect 7 na Uconnect 7 Nav i potrzebuje aktualizacji map nie koniecznie najnowsze. Przez stronę Fiata nie pobiorę bo mój VIN jest nierozpoznawalny.
Spróbować nie zaszkodzi, we wcześniejszych postach były pliki licencyjne ale nie można już ich pobrać.
Kiedyś pobrałem mapę i licencję z linku podanego tu na forum, bo akurat wyskakiwał mi błąd po zalogowaniu się do konta mopar. poszło bez problemu.
Nie, pliki licencyjne jak na razie są uniwersalne, pasują do każdego auta. Także jak ktoś pobierze mapy i plik licencyjny to może to udostępnić i inni również z tego zainstaluja w swoich autach.
No uzytkuje się normalnie.
Tak 3 lata za darmo, pewnie już jakieś auta przekroczyły te 3 lata to niech się wypowiedzią. U mnie jeszcze 3 lata nie minęły także pobieram ze strony i żadnych problemów nie ma. Zobaczymy jak minie mi 3 lata, to wtedy napiszę więcej na ten temat :)
Napisał Gordonek
Mam gorącą prośbę. Podmieniłem radio z Uconnect 7 na Uconnect 7 Nav i potrzebuje aktualizacji map nie koniecznie najnowsze. Przez stronę Fiata nie pobiorę bo mój VIN jest nierozpoznawalny.
O to moim zdaniem pyta Gordonek.
Co z tego, że wymieniłeś radio na egzemplarz z navi i ktoś udostępni ci pliki z licencją, skoro twój VIN jej nie posiada... z drugiej strony, jak kończy ci się licencja, to możesz dalej użytkować program, ale bez możliwości aktualizacji map i opcji traffic (można wykupić za ciężkie pieniądze). Różnica taka, że miałeś wcześniej licencję na swoje auto. Pytanie, czy radio, które kupiłeś jest z auta któremu jeszcze się nie skończyła licencja... czy jest ona brana po VIN-ie auta, czy raczej po jakimś IP radia. A może jeszcze inaczej. Pliki to łącznie prawie 8 GB...
Licencja na mape nie ma nic wspolnego z opcją live czy traffic, bo one są sprawdzane na serwerach fiata na podstawie VIN.
Także mapy będą działać, a VIN można zmienić w radiu, także live/traffic będzie działać, oczywiście jeśli kolega miał wcześniej opcję LIVE.
Aktualizacja udana za pierwszym razem około 90 min. Pendrive SanDisk 32GB 3.0 format FAT32Załącznik 35959Załącznik 35960Załącznik 35961
Witam,
Chciałem zrobić aktualizację map dla Ojca - Fiat Tipo, pobrałem wymagane 2 pliki ze strony (wersja: 1025) - przy rozpakowywaniu .zip pojawia się błąd z archiwum .zip - plik mimo wszystko rozpakowuje się, przekopiowuje na pendrive do głównego folderu (razem z plikiem licencyjnym), wkładam penda zgodnie z instrukcjami do USB i po prostu nic się nie dzieje - radio komunikuje, że nie ma żadnych plików do odtworzenia (tak jakby szukał po prostu formatów typu .mp3 itp.) - jakiekolwiek pomysły co z tym zrobić? Czy pobieraliście już wersje 1025? Może coś z plikiem na stronie moparu jest nie tak?
Błąd przy unzipowaniu:
Załącznik 36081
Będę wdzięczny za pomoc w tej sprawie.
Pozdrawiam,
Tomek
Sprobuj jeszcze raz pobrac, jesli sie powtorzy to plik jest pewnie uszkodzony. Sam nie pobierałem wiec nie wiem