To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Tipo by marny4d4 -
Cytat:
Napisał
steyr
filtr kabinowy miałem czarny jakby to auto w kopalni robiło a mieszkam poza miastem. Takim syfem się u Nas pali w kopciuchach.
W mojej opinii to nie chodzi o palenie w piecu a o szutrowe drogi i wszechobecny kurz w powietrzu w związku z suchymi latami i brakiem opadów ;)
Cytat:
Napisał
brylancik13
O kurła jak czysto pod maską
Cytat:
Napisał
marnyd4d
Przebieg roczny to niecałe 10 tys km. Pod maską nigdy nic nie było myte ale fiacik nigdy nie widział szutrowej drogi więc jest czysto
To samo pomyślałem. U mnie po 24k przebiegu w niecały rok jest dużo bardziej wszystko zakurzone itp. Ale w sumie nie mam tej uszczelki/osłony na styku maski z pasem przednim. @marnyd4d Ty ją masz?
-
Cytat:
Napisał
marnyd4d
Już za kilka dni miną 3 lata od zakupu tipka więc postanowiłem dać mu prezent w postaci kolejnej już wymiany filtra powietrza i filtra kabinowego. Filtry kupiłem w ASO oryginalne lecz wymianę zrobiłem sam bo jest to dość prosta operacja i mam pewność że jest to zrobione dobrze. Myślę że tipek odwdzięczy się bezawaryjną jazdą. Przez rok filtr kabinowy był dość brudny natomiast powietrza był jeszcze w miarę ok.:smile::smile:
Dobra, lepiej powiedz że chciałeś pochwalić się zestawem narzędzi ;-)
-
Cytat:
Napisał
marnyd4d
Przebieg roczny to niecałe 10 tys km. Pod maską nigdy nic nie było myte ale fiacik nigdy nie widział szutrowej drogi więc jest czysto :) :)
Pod maską czysto jak W nówce:) ja po szutrach nie jeżdżę a syf spory i pełno kurzu.
-
Ja w porownaniu do tego co na zdjeciu to mam dramat ;)
-
Nie ma bata, musi co tydzień ze szmatą latać po silniku. Ja mam dopiero przejechane 13 tyś km, a silnik zakurzony jakbym z 50 tyś zrobił.
-
Co Wy bredzicie Panowie. Tam się nic nie brudzi :D
-
Cytat:
Napisał
kammar
To samo pomyślałem. U mnie po 24k przebiegu w niecały rok jest dużo bardziej wszystko zakurzone itp. Ale w sumie nie mam tej uszczelki/osłony na styku maski z pasem przednim. @marnyd4d Ty ją masz?
Nie mam tej uszczelki na stuku maski :)
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
DamianoZaw
Pod maską czysto jak W nówce ja po szutrach nie jeżdżę a syf spory i pełno kurzu.
Cytat:
Napisał
kartonik
Nie ma bata, musi co tydzień ze szmatą latać po silniku. Ja mam dopiero przejechane 13 tyś km, a silnik zakurzony jakbym z 50 tyś zrobił.
No to nie wiem jak szanowni koledzy jeżdżą że mają syf pod maską. :) :) Ja naprawdę może kilka razy przez te 3 lata przetarłem suchą szmatką obudowę filtra powietrza i to było tyle. Ale dziękuję za miłe słowa ja dbam o tego swojego tipka jak tyko najlepiej potrafię.
-
Cytat:
Napisał
marnyd4d
kilka razy przez te 3 lata przetarłem suchą szmatką
To wiele wyjaśnia, u mnie szmata to tylko z bagnetem ma styczność :smile:
-
1 załącznik(i)
Nowy członek rodziny :) :)
-
No ja Cie... I to jest maszyna. Piękna.
-
1 załącznik(i)
tak jak rozmawialiśmy Pawełku - robię prawko na A i kupuję sobie CBFkę
Na ten przykład taką jak niżej
Załącznik 36133
-
No mam nadzieję że dotrzymasz słowa i już niedługo zrobisz prawko na motocykl :) :)
-
prawko zrobie ale nie wiem co z kasa na CBFkę
Ty masz CBF F4 czy F5?
-
Ja tym się bujałemhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...bd366891d0.jpg
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
-
Cytat:
Napisał
marnyd4d
Świetny sprzęt[emoji2]
Niestety uległ wypadkowi (ze mną w siodle) i powoli rozglądam się za większą wersją Intrudera [emoji16]
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
1 załącznik(i)
Ja 30 lat temu pomykałem takim sprzętem :cool:
-
No to moje czasy...... ja pomykałem CZ 350, zmodernizowaną na ścigacz. Z owiewką okrągłą. W tamtych czasach wyglądał zaje-fajnie....
Dzisiaj pewnie wywołał by falę śmiechu i rozbawienia....
To były piękne czasy- kartki na paliwo i możliwość 3x zatankowania tej maszyny po litry paliwa w miesiącu.
Normalnie szał. Dla młodych przestroga- to było w czasach komuny, a jak widzimy ona powoli POWRACA:mad:
-
Cytat:
Napisał
tedybear
tak jak rozmawialiśmy Pawełku - robię prawko na A i kupuję sobie CBFkę
Na ten przykład taką jak niżej
Załącznik 36133
...czemu moto ??...moze maxi skuter...wygodniejsze,pojemniejsze i nie trzeba nogami machac wieksza oslona od wiatru itp. :) co czwartek o 18-stej pod Pleciuga sa spoty klubu Burgmani pojedz,zobacz jakie maszyny maja chlopaki :) prawko A mam od zawsze :) i tez jakis czas temu myslalem o moto ale zdecydowalem sie na max skuter...nie zaluje :)
-
Panowie proponuje nowy temat aby Marnemu nie mieszać w temacie o jego bolidzie:
https://fiatklubpolska.pl/na-luzie-p...h-kolek-44836/