... a ja sprawdzę pasek w tym tygodniu ;-) Załącznik 25543Załącznik 25544Załącznik 25545Załącznik 25546
To jest widok strony w wersji do druku
... a ja sprawdzę pasek w tym tygodniu ;-) Załącznik 25543Załącznik 25544Załącznik 25545Załącznik 25546
Ok czekam z niecierpliwością :)
Nareszcie na polskich drogach zacznie jeździć więcej ładnych samochodów, bo ostatnio te nudne Skody, Ople i WV Paseratti TDI i Audi szpachla edition zalewają ulice jak szarańcza ...
Oczywiście wrzucę zdjęcie jak tylko będę miał czas to zrobić :) Teraz mogę to tylko opisać: jest to pasek pleciony płaski (ok.1 cm szeroki) z tworzywa sztucznego, taki jak np. w tornistrach dzieci. Zakończony jest plastikową nasadką. Znajduje się po prawej stronie pod klapą bagażnika. Ma długość ok. 10 cm. Mój sprzedawca od razu zwrócił na to uwagę oraz powiedział, że to pierwsze Tipo w ich salonie z tym elementem.
Samochód wyprodukował się 40 lub 41 tygodnia. Gdzie mogę sprawdzić dokładny tydzień???
Taki pasek to sobie sam dorobiłem :) Czas montażu - 5 minut :) Pasek zamontowałem w sierpniu, sprawdza się do tej pory, także konstrukcja już przetestowana.
Załącznik 25547Załącznik 25548
Czym to przymocowałeś? Zszywaczem? :P
Mocowanie do tapicerki trochę niepewne, szkoda by było uszkodzić ją. Myślałem o mocowaniu uchwytu w tych okrągłych miejscach zamocowania tapicerki, ale to są tylko plastikowe elementy włożone na wcisk, więc na dłuższą metę też odpada. Na razie zamykam klapę, ciągnąc za gumowy odbojnik, on jest wkręcany przynajmniej, więc wytrzyma do czasu, aż coś lepszego się wymyśli. Może jakiś metalowy kołek rozporowy tam, gdzie są te kołeczki od tapicerki, ewentualnie stalowa żyłka w gumowej otoczce poprowadzona między dwoma otworami na te kołki.
nie, żadnych zszywaczy.
Ten uchwyt zrobilem z rzepy, oraz mocowany jest przez spinki tapicerki. Trzyma dobrze, używam od sierpnia i sprawdza sie doskonale.
Ten post można usunąć.
Witam.
Moje Tipo jest w drodze z Tych do Krakowa ale tylko dlatego, że dwukrotnie w salonie wymusiłem telefon do Tych. Gdyby nie to auto dalej stałoby na placu.Dieler ani myślał działać i czekał na przywóz auta, i dopiero groźby pisemnej skargi do dyrekcji na
jego opieszałość pomogły. Tak że spokojne oczekiwanie to wydłużony czas odbioru.
Swoją drogą Tychy mają 5 dni roboczych czsu na przemieszczenie auta co też jest kpiną.
Pozdrawiam.
Ja żałuję, że wziąłem auto u jednego z krakowskich dealerów bo podejście do klientów mają rewelacyjne dopóki się nie podpiszę z nimi umowy, a potem jak coś chcesz się dowiedzieć to łaskę robią.
Ja wczoraj miałem rozmowę z dealerem i troszkę się zdenerwowałem po czym później dzwoni sprzedawca z wiadomością, że auto właśnie przyjechało i będę mógł najprawdopodobniej w poniedziałek przyjechać po papiery i zarejestrować auto.
Jaki okres czasu dealerzy czekają na papiery od auta po dostarczeniu na salon??
Orientuje się ktoś z Was jak wygląda sprawa płatności, czekają aż przelew do nich dotrze czy wystarczy im potwierdzenie pdf ? Rejestrowali Wam czy sami jechaliscie do wydziału stać w kolejce?
Robiłem przelew na ich kompie w salonie I wystarczyło potwierdzenie w pdf. Sam musiałem rejestrować w urzędzie plus ewentualny współwłaściciel.
Torino w Łodzi/płaciłem gotówką/ załatwili wszystkie formalności za 350zł. Musiałem tylko później sam odebrać stały dowód w Wydziale Komunikacji.Jak będziesz miał papiery w ręku to wejdź na stronę UMŁ/ rejestruj wizytę w Wydziale Komunikacji/ wybierz sobie termin pod koniec 30 dnia ważności dowodu tymczasowego i spędzisz w Wydziale Komunikacji 20 minut bez stania w kolejce odbierając stały dowód.
Hej. Naszego rejestrowali sami za dopłata 100 zl Bilex Lodz. Platnosc za auto gotówką.
Ja rejestrowałem osobiście i wyglądało to tak:
1. W poniedziałek oględziny auta i odbiór FV plus dokumentów do rejestracji.
2. Wieczorem przelew.
3. Wtorek rano rejestracja i po południu dobierałem przygotowane auto.
W salonie mi powiedzieli że, nie interesują ich potwierdzenia wpłaty. Pieniądze muszą być na koncie.
U mnie też czekali aż będą mieć kase na koncie, dopiero wtedy wzieli się za przygotowywanie auta..
Dzisiaj dzwoniłem do Pana,który się mną zajmuje i usłyszałem ,że samochód będzie na 6.12 :) nic tylko odliczać dni...
Żartujecie? Kasa, a później oględziny auta?
U mnie wyglądało to tak:
1) Rano przyjechałem 50km od miejsca zamieszkania obejrzeć auto.
2) Gdy wszystko mi odpowiadało, wziąłem od dealera dokumenty do rejestracji.
3) W południe rejestrowałem auto w miejscu zamieszkania
4) ok. 15:00 byłem z powrotem w salonie z gotówką i wyjechałem autem
Nigdy bym się nie zgodził na to, aby zapłacić w ciemno. Płacić tylko po rejestracji gdy w ręce są tablice rejestracyjne.