1,4 wół roboczy czasem potrafi zaskoczyć dynamiką (70km kiedyś było) ale pali sobie koło 8 litrów juz średnio benzyny
To jest widok strony w wersji do druku
1,4 wół roboczy czasem potrafi zaskoczyć dynamiką (70km kiedyś było) ale pali sobie koło 8 litrów juz średnio benzyny
8 l benzyny to już troszkę jest jak na taki mały silniczek ;p
Przy takich obrotach takie silniki tyle palą - niestety.. Nie są projektowane na dalekie trasy tylko właśnie na jazdę bardziej miejską..
samochody raczej na miasto niz w trasy :)
I przede wszystkim bezawaryjne ;d choć z tym czasami różnie bywa ;)
Wczoraj podjąłem decyzje zmiana amortyzatorów. Z racji zbliżającego się badania technicznego i trosko o moje zdrowie i innych podstawiłem auto do mechanika.
Do zmiany poszły oba amortyzatory przednie ,sprężyny, oraz poduszki amortyzatorów bo zgniły tak że nie wiadomo jak to sie w ogóle trzymało.
dzisiaj odebrałem auto efekt? Nie czuć prawie nie równości jedynie je słychać pewne prowadzenie i zawieszenie wyższe o około 30mm . Wszystkie te przyjemności kosztowały mnie 860 zł za same części 754 zł. Ale było warto.
Załącznik 6591Załącznik 6592Załącznik 6593Załącznik 6594Załącznik 6595
Jak widać w kolumnie amortyzującej wymieniony został sam wkład czyli amortyzator. Kolumna została stara jest jedynie pomalowana. Amortyzatory to bodajże Kager a sprzężny to już znana niemiecka firma ale na śmierć zapomniałem jaka... Na sprężynie pisze na fakturze nie:D . Tak to wygląda niestety mój studencki portfel znacznie się skurczył
Dobra inwestycja :p Ale widać ze auto poszło wyżej ;)
Tak i to o wiele będę musiał jechać teraz na regulacje świateł bo czuje ze będę oślepiał kierowców. W szczególności że poprzednia regulacja odbyła się przy nowych sprężynach tylnych.
Kurna te amorki i sprężyny są nowe? Bo jedno i 2gie wygląda jak malowane wałkiem :/ Za amorki ja płaciłem za Kyaba ok 500zeta z osłonami..
Uprzedzam że nie została zmieniona cała kolumna tylko wkład a mianowicie sam amortyzator. Temu ta pomalowana osłona na czerwono jest taka brzydka bo jest stara. Czemu kolego pytasz czy sprężyny są nowe?? skoro są na nich jeszcze metki i lakier bez skazy poza tym pokazywał mi moje stare sprężyny i mam za nowe fakturę.
Sprężynki widać że nowe, lekko się upaprały z farby, za szybko założone i farba nie wyschła z mocowań,albo kolumna malowana jak już była poskładana,dlatego tak to wygląda;-)
prawdopodobnie poskładana jak już założona była bo troszkę popędzałem mechanika:) Niestety ale zawieszenie teraz ładnie tłum choć jest na pewno twardsze niż wcześniej to odezwała się chyba tuleja met-gum w wahaczu...
Witam auto jest już po zmianie przepustnicy jeździ jak nowe ale zauważyłem że każda przepustnica nawet od tego samego modelu czymś się różni. Poprzednia pozwalała rozpędzić auto do 160km/h nowa ledwie 140... no szkoda mam nadzieje że sie to zmieni.
Dzisiaj została zmieniona również sonda i mam nadzieje ze spalanie również spadnie. W planach mam dalszą regulację hamulców gdyż nie jestem z nich zadowolony. Dojdzie tez silnik krokowy nowy bo stary się zupełnie pogubił ale jako tako działa ale tylko przy wyższych temperaturach powietrza .
Auto w tym tygodniu umyte z soli niestety nie mam czym robić zdjęć więc niema fotografii:D
hehe ja tez ostatnio umyłem auto - normalnie było czerwone ;) ale oczywiscie po nocy całe obsrane przez jakies ptaszyska !! z szyby zeszło ale karoseria to musze jechac na karchera
No te myjnie bezdotykowe fajna rzecz. Wolałem na taka jechać żeby w wymyć pod ciśnieniem brud nagromadzony w listwach progowych :D itp. Ja o sobiściebyłem na takiej pierwszy raz ale z 3 autami po kolei żeby sie nauczyć. :D przy 3 aucie już poszło szybko i tanio.
a dla mnie te bezdotykowe to sama chemia.. też czasami pojade ale wole umyc w domu autko .. szampon z woskiem + woda + wiadro + gąbka i tyle..
Przede wszystkim to powietrze ;) Wody przy tym wcale nie ma dużo, chemi również. Taką myjkę ma teściu i wiele razy korzystałem - nawet czystą wodą umyjesz auto ;). Inna sprawa że nigdy nie umyje to tak samochodu jak zwykła gąbka bo bezdotykowo wcale auta super się umyć nie da, ale jest wygodnie i szybko. Idealne na okres zimowy. Spłukuje też się o wiele lepiej..