To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Zamówione :-)
Zapytam o parownik, bo masz większy przebieg. Wymieniałeś, regenerowałeś? Czy bez dotykania jeździ?
U siebie po stanie trzpienia jak czyszczę go co jakiś czas wnioskuje, że musi być strasznie zasyfiony szlamem z gazu w środku.
Parownik nie dotykany - raz ten trzpień wymieniłem o którym mówisz. Rok temu kupiłem zestaw do regeneracji parownika ale nie mogę się za to zabrać - cały czas coś ;( ale chyba będę musiał to zrobić - przy wymianie listwa strasznie zasyfiona była w środku ;/
-
2 załącznik(i)
Jakiego filtra fazy lotnej używasz?
Ja korzystałem z zamiennika UFI-C30.
Teraz przerobiłem na filtr blaster z wymiennym wkładem i dałem wkład kompozytowy. Odwróciłem w parowniku kolanko wyjścia gazu :-)
-
Tez używałem ten zamiennik Ufi-c30 ale zamówiłem na próbę kme z włóknem szklanym i wymiennym wkładem. Zobaczymy.
-
Qvadrat - jak zwykle wielkie dzięki dla Ciebie!
Zaczął żonie żygać czekiem P0087.. no a i tak pora zmiany filtrów, to se wymieniłem certoolsa, wymieniłem fazy ciekłej i dalej sypał błędami.
Testerem przecieków wyszło mi, że ucieka między wężem, a obudową filtra no to wymieniłem te opaski Clic-R na zwykłe ślimakowe no i już nie spieprzało.. Niby fajnie, ale błąd pojawiał się dalej na zimnym.
Przy 60kkm wymieniali mi na gwarancji reduktor, teraz 130kkm więc myślę, że chyba taki ich interwał, że szybciej niż wtryski (wymieniłem przy 85kkm)
No ale stwierdziłem, że pora zajrzeć tutaj, bo Ty sporo grzebiesz przy fabrycznej, no i postanowiłem trzpień wykręcić, syfu na nim trochu było, poleżał raz em z gniazdem trochu w alko IPA podczas pracy, spray do czyszczenia hamulców i większość syfu usunięta. Poskładane... i problem póki co problemu nie ma. Jak paczam na OBD to w momencie przełączenia podbija na chwilę ciśnienie i wszystko śmiga ok. I zdecydowanie szybciej się przełącza :)
Tak więc Twoja w tym zasługa, że sam ogarnąłem a nie serwis i wymiana reduktora :D
-
Fajnie, że się przydało. Ja ten trzpień i gniazdo czyszczę do połysku. Namaczam w płynie do czyszczenia kominków a wykańczam tym do hamulców. Ostatnio dobrze się sprawdził środek do czyszczenia przepustnic, też dobrze bierze ten syf.
Taki mam syf z gazu, że ostatnio po 10000 się zasyfil. Nie pomogło czyszczenie trzpienia i gniazda co 15000. Zastanawiam się jaki tam syf w parowniku na kowadełku jest.
-
I jak? Zamontowałes nowe wtryskiwacze ?
-
Tak, w czwartek. Są sporo cichsze. Teraz liczę, że wytrzymają dłużej niż medy.
-
Witam Panowie te inne wtryskiwacze niż oryginalne medy montujecie na tej samej listwie ? Bez jakiej kolwiek ingerencji zniany ? Pasują i działaja odrazu? Aso pieje że niby oryginalne medy zamowione osobno nie podchodzą a tylko w komplecie z listwą da się wymienić. ?
-
Nieprawda, kasę chcą zgarnąć.
Do oryginalnej listywy wsadzałem już medy ostatnio zamienniki ig6. Po każdej wymianie robiłem tylko reset parametrów spalania w MES.
Pamiętajcie ledy i zamienniki jakie kupujesz aby były z końcówkami do Fiata.