To jest widok strony w wersji do druku
-
1 załącznik(i)
Załącznik 41174
Trasa długości ok. 80 km po drogach krajowych (bez korków i świateł zgodnie z przepisami). Trochę zdziwiłem się no i zarazem ucieszyłem jak zobaczyłem takie cyferki na wyświetlaczu.:lol: Oczywiście ten wynik należy potraktować jako ciekawostkę a nie jako jakiś wyznacznik, natomiast zastanawia mnie jedno- jeśli pod maską miałbym Eko 1,0 trzy pełne gary to co wtedy? Przy tych samych warunkach jazdy byłoby 3,8 l/100 km. Chyba?
-
Nieosiągalny dla mnie wynik. Najniżej zszedłem chyba 5,7. Chyba miałeś cały czas z górki ;-)
-
Cytat:
Napisał
nightingale79
Chyba miałeś cały czas z górki
Ukształtowanie terenu ma oczywiście tu duże znaczenie. W drodze powrotnej po tej samej trasie było już gorzej bo 4,9 l/100 km.
-
To ja z drugiej strony. 12/100 z dystrybutora samo miasto i j*****e korki średnia prędkość z komputera 18km/h
-
Ja na trasie oscyluje w okolicach 9l/100km. Natomiast w mieście poniżej 11l ciężko mi zejść, według wskazań komputera. Na szczęście mam lpg i portfel tak mocno nie obrywa. Wynik w okolicy 5 litrów na 100 km dla mnie to jakaś nieosiągalna abstrakcja. Ewentualnie połowa drogi na lawecie i 4,5l jest rabialne:lol:. Zazdroszczę tak niskiego spalania, zwłaszcza patrząc na obecne ceny.
-
Też mam LPG. Ostatnio postanowiłem z ciekawości sprawdzić ile PB pójdzie i wyszło jak pisałem wyżej. Przy tych samych warunkach LPG wychodzi w okolicach 14.
Na szczęście kończą remont i średnia prędkość wzrośnie. Przy średniej w okolicach 30
Wychodzi 10,5-11 LPG
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
Cytat:
Napisał
arrhenius
Zazdroszczę tak niskiego spalania, zwłaszcza patrząc na obecne ceny.
żeby nie było to on tez potrafi żłopnąć jak mu się depnie a jak się poruszam tylko po mieście (średniej wielkości) to spali nawet 8-9 litrów.
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
same ekodrajwery zawalidrogi
To nie tak, to mikrospalanie samo wyszło właśnie przez takich ekodrajwerów lub kapeluszników, którzy jechali przede mną tworząc sztuczną kolumnę, cały czas albo ciągła albo zakręty. Napisałem, że to jest ciekawostka ale warta do przytoczenia w kontekście t-jeta, który uważany jest za niezbyt oszczędnego. Zgadzam się z Tobą a najbardziej mnie denerwuje jak niektórzy wjeżdżają na rondo bez świateł, wystarczy, że jeden się zatrzyma (choć nie musi) i już robi się korek
-
Koledzy, nad czym się rozczulacie. Co powiecie o spalaniu na poziomie 25 / 100 w autach sportowych. Tu nie ma się co rozczulać. Sprzedajcie tipo i kupcie sobie malutkie autko z silnikiem poniżej 1 litra. Oczywiście bez turbiny.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Albo kupcie sobie rower
-
Rozczulamy się bo tipo to auto budżetowe i koszt eksploatacji jest ważnym elementem. Jak mnie będzie stać na auto sportowe to uwierz mi będę miał w dupie ile to pali bo jak mnie stać na przyjemność posiadania auta do zabawy to stać mnie tez na paliwo.
-
Jak najbardziej to rozumiem. Jednak jest powiedzenie - turbo żyje, turbo pije. To nie jest tak, że silniki innych marek spalają 6/ 100. Jak jest różnica 1 litra to wszystko. Nie ma nic za nic. Dobrze krytykuje się swoje, nie mając innego. Dla przykładu silnik 1.0 bez turbinki, na bardzo krótkich trasach pożera 12/100
-
Dzis (Tipo 1.4 tjet z fabrycznym lpg) przejechal mi 591km na pelnym baku lpg. Trasa 100% autostrada przez Austire I Wlochy przy predkosci 90-110km. Wyszlo gdzies kolo 7.5l lpg. Raz mi sie juz tez cos takiego zdazylo (560km) przy podbnej jezdzie w Francji. Po Polskich krajowkach ponizej 8.5l lpg nigdy nie udalo mi sie zejsc zazwyczaj lyka 9-10l przy spokojnej jezdzie.
-
Cytat:
Napisał
FiszTip
Wyszlo gdzies kolo 7.5l lpg.
Moja żona to zrobiła na polskiej drodze krajowej. Jak? nie pytaj. Na szczęście nie było mnie tam.
Ja poniżej 10 nie umiem.
-
Mam pytanie czy w waszych egzemplażach różnica spalania przy dystrybutorze a według wskazań komputera też sięga 0,8 litra. u mnie komputer pokazuje bardzo optymistyczne spalanie średnie 6,3 natomiast przy tankowaniu wychodzi co najmniej 7,1??
-
Cytat:
Napisał
Mcgregor
Mam pytanie czy w waszych egzemplarzach różnica spalania przy dystrybutorze a według wskazań komputera też sięga 0,8 litra
u mnie oszukuje o ok. 0,5 litra