To jest widok strony w wersji do druku
-
Mylisz sie tedy, w nieskonczonosc moze naprawiac z tytulu gwarancji. Gdy wybierzesz reklamacje z tytulu rekojmi to ty jako klient wybierasz co ma byc zrobione. Oczywiscie przedmiot wymienia na nowy/lub oddadza kase jezeli wada jest znacząca czy istotna. I tego sam przedmiotu nie moga naprawiac w nieskonczonosc, po 3 razie musza sie ustosunkowac do klienta.
Polecam poczytac co to gwarancja producenta a rekojmia.
-
Klima działa, chłodzi i grzeje także życzę powodzenia przy próbie wymiany, zwrotu itp. Może tak być, że TTTM. Jechałem w jakiś czas temu nowym 500l i byłem w szoku jak głośno chodzi tam sprężarka w klimatroniku . Pewnie wsadzili jakiś badziew, który jest po prostu głośny i tyle.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
No dokładnie. Auto jest sprawne, klima chodzi tak jak powinna. I grzeje....i chłodzi.... A że chodzi głośno? No cóż....
Na pewno nie jest to podstawą odstąpienia od umowy itp. drastycznych roszczeń.
-
Ciekawe czy jakies normy okreslaja jak glosna moze byc praca klimy, jednak jezeli nie wyje w kazdym tipo to znaczy ze cos jest nie halo.
-
Może chodzić tak samo w każdym z danego okresu produkcji i z klimatronikiem, tyle że nie każdy uważa tak głośną pracę za coś odbiegającego od normy.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
Powiem tak - w zimie jest znośnie. Wycie występuje, ale da się z tym żyć i uznać że ten typ tak ma. Ale w lecie poziom wycia jest już nienormalny i nieakceptowalny.
-
Bahamut podaj mi paragraf kodeksu cywilnego gdzie jest napisane że po trzech razach możesz żądać co chcesz. Ustosunkowanie się do żądania klienta to pismo w stylu: postanowiliśmy naprawić po raz dziesiąty. A Ty możesz ich cmoknąć w pompkę bo się zgodnie z prawem ustosunkowali do żądania klienta. Wiesz że gdzieś dzwoni ale nie wiesz gdzie.
Tylko nie podawaj mi interpretacji kodeksu A numer paragrafu z kc
-
Jeżeli towar ma wade istotna to musi wymienic a po wiecej info zapraszam do UOKIK gdzie zawsze pomoga i doradza bo zs 30 minut wylatuje do Hurghady :)
-
Panowie, tak pracuje moja klimatyzacja, praktycznie od nowości. Udało mi się nagrać ten dźwięk, który w rzeczywistości jest dużo bardziej słyszalny. Klimatyzacja gwiżdże, wyje - po wyłączeniu następuje kompletna cisza. Czy mieliście podobne problemy i czy coś udało się z tym zrobić? https://streamable.com/6xszq
-
Ja tam nic nie słyszę ale Jaś już swoje lata mam.
-
Coś jest nie tak ..wyje jak by się miała jakaś rolka rozlecieć u mnie jest cisza.
-
Cytat:
Napisał
bananob4
Panowie, tak pracuje moja klimatyzacja, praktycznie od nowości. Udało mi się nagrać ten dźwięk, który w rzeczywistości jest dużo bardziej słyszalny. Klimatyzacja gwiżdże, wyje - po wyłączeniu następuje kompletna cisza. Czy mieliście podobne problemy i czy coś udało się z tym zrobić?
https://streamable.com/6xszq
Wyraźnie wyje i gwiżdże. U mnie dźwięk jest nieco inny, ale rozumiem Twój ból. Ogólnie przejrzałem to i jeszcze inne fora pod kątem dziwnych dźwięków klimatyzacji i takie coś jak u Ciebie było już też słychać u innych ludzi na ich filmikach. Nie wiem czy komukolwiek udało się coś z tym zrobić.
Ja powtórzę tylko to co już pisałem wyżej - u mnie nie pomogło ponowne nabicie klimy, nie pomogła wymiana sprężarki, nie pomogła wymiana zaworu rozprężnego. Tylko że u mnie dźwięk jest inny niż u Ciebie, bo u mnie buczy i dźwięk jest inny w zależności od obrotów. U Ciebie piszczy, ale tak jak wspominałem na forum są ludzie którzy mają dokładnie takie objawy jak u Ciebie.
-
Jeszcze nikomu na forum nie udalo sie usunac usterki...
-
Jeszcze nikt nie próbował jej usunąć przez wymianę samochodu :-)
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Jeszcze nikt nie próbował jej usunąć przez wymianę samochodu :-)
Moze wystarczy tylko klime na automat wymienic :D