Jadąc do ASO na przegląd dziś słyszałem stuki w zawieszeniu. Okazało się, że prawy łącznik padł a lewy zaczyna. Wymieniłem oba. Koszt jednego w serwisie 130 zł. Przebieg 25000 .
To jest widok strony w wersji do druku
Jadąc do ASO na przegląd dziś słyszałem stuki w zawieszeniu. Okazało się, że prawy łącznik padł a lewy zaczyna. Wymieniłem oba. Koszt jednego w serwisie 130 zł. Przebieg 25000 .
Jaki koszt z wymianą powiedzieli za dwie strony?
Koszt robocizny to jakieś 200 zł ale przy okazji był wymieniany olej, filtry, klima uzupelniana bo brakowało 100 gr czynnika, itp
Witajcie,
od niedawna jestem posiadaczem tipo sw 2018 z 1.4 95KM. Przebieg ~26kkm. Ostatnio podczas ruszania zdarza mi się słyszeć pojedyncze, głuche, niezbyt głośne stuknięcie. Czasami słyszalne również na 2 biegu przy bardziej zdecydowanym dodaniu gazu w ruchu. Po lekturze forum, obstawiam łączniki stabilizatora. Czy to możliwe, że padły przy tak szybko? Podczas jazdy jest cisza, jedynie ruszanie.
Mogę spróbować zajrzeć pod auto ale pewnie zbyt wcześnie, by "wymacać" jakieś ewidentne luzy czy uszkodzenia. Będę wdzięczny za podpowiedzi. Auto niedawno kupione z roczną rękojmią - pytanie czy jechać z tym do dealera (fiat używane)?
pozdrawiam,
Były takie przypadki przy niewielkich przebiegach wiec mozna spokojnie dealera pomęczyć aby to naprawił
Wlasnie wymienil serwis laczniki strona lewa i prawa po przebiegu 5800 km.Super.Pytanie na jak dlugo?
Na kolejne 5800 km ;)
Fajne te plastikowe łączniki, takie nie za trwałe :roll: :lol:
Plastik tu nie ma nic do rzeczy jeżeli o całość chodzi. W pincecie mam 4 plastikowe i przy prawie 69tyś.km cisza. Przy okazji wspomnę, że metalowe też są plastikowe, bo z czego zbudowane jest gniazdo sworznia łącznika? Na pewno nie z metalu..., a tam się wyrabia, w GP wytrzymały około 180tyś.km, a rozsypały się, bo pękły gumy... Winy szukaj u producenta, który robi to z gównolitu.
Montował może ktoś te łączniki stabilizatora? Pisze że Polski producent i są metalowe. http://allegro.pl/oferta/lacznik-sta...owy-9811126327
Można by takie spróbowac, ja mam już wymienione na Meyle HD i znowu czasem cos stuknie z jednej strony wiec jako nastepne mozna sprawdzic
Ile kilometrów wytrzymały Meyle?
Mam je chyba 25 tys ale nie wirm czy to teraz co czasem stuknie to lacznik
16 alu i 15 stal