Wizyta dziś w salonie Poznań. Rabat grupa zawodowa (nauczyciel) 8% (niezależnie od wersji). Z okazji urodzin 500 nie było dodatkowych rabatów. Zamiast Tipo będzie Duster
To jest widok strony w wersji do druku
Wizyta dziś w salonie Poznań. Rabat grupa zawodowa (nauczyciel) 8% (niezależnie od wersji). Z okazji urodzin 500 nie było dodatkowych rabatów. Zamiast Tipo będzie Duster
Ogólnie zauważyłem, że najchętniej zniżki dają na śląsku, poza tym trzeba próbować w różnych salonach. W jednym nie chcieli w ogóle zejść poniżej jakiegoś poziomu procentowego. My przy zamawianiu na koniec czerwca dostaliśmy 11,5 % na wersje easy, natomiast 13,5 % na wersje lounge (zniżka grupy zawodowej). Zdecydowaliśmy się na lounge. Oprócz tego dywaniki gumowe w gratisie. Negocjacje trwały prawie 3 godziny.
potwierdzam jak rozsyłałem oferty po salonach fiata na śląsku było najlepiej. Może za transport płaca mniej :)
Na "tureckich" naklejkach na autach stojących u dealera, jako miejsce docelowe było zarówno Bielsko jak i Tychy (pewnie pociągiem). A później transport lawetą po Polsce swoje kosztuje, może być różnica kilku stówek
Trochę przesadzili jak dla mnie z tą podwyżką cen od Lipca.
Niby cennikowo jedyne 1000 zł w górę ale rabat na grupę zawodową max 8,5%
Jakby ktoś dostał więcej to niech da znać bo nie wiem czy to jedynie ten salon czy ogólna podwyżka.
Dostałem 17,5% Tipo Sedan Lounge + Pakiet Business (nie sprzężony z pakietym Bezpieczeństwo- kiedyś się tak dało) + instalacja gazowa. Wyszło mi 57 200 (lub bez gazu 53 300).
Wartość Auta: 59 100
Pakiety: 5 450
Instalacja gazowa: 3 900 (gaz nie podlega rabatowi)
Rabat: -11 250
Autko nowe, nigdy nie używane, stojące już w magazynie (trzeba tylko zainstalować gaz). Jedyne ustępstwo na jakie poszedłem to kolor- chciałem czerwone, a będzie srebrne, ale myśle że się opłacało (srebrny też ładny).
Negocjacje krótkie, poprostu pokazałem, że na otomoto taki sam stoi za 55k (bez gazu).
To jest link, który pokazałem: https://www.otomoto.pl/oferta/fiat-t...-ID6yY0BX.html (Z czym sam bym pewnie z tego nie skorzystał, nie wiem jakby to było z instalacją gazową, a auto biorę w leasing. Niemniej przydało się do zbicia ceny w salonie.)
Powodzenia w negocjacjach.
No, na firmę dostałeś dodatkowe 5%, rabat tylko dla firm...
hmmm kolega coś pomieszał. Rabaty się nie łączą (tj. grupa +firma), a widzę że kwota pakietów jest dziwna. Pakiet business kosztuje 2800 zł. Rabaty ok. 15 %- 16 % są na floty. Jedyna możliwość to auto zeszłoroczne.
Autko z tego roku. Tak pakiety tez mi sie nie zgadzaja bo jest metalik 2400 + business 2800 ale gdzie jeszcze 250?? to nie wiem. Tak jak mówilem ja nie pytałem o żadne pakiety dla grup, czy na firmę. Poprostu pokazałem, że taki sam jest na otomoto.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Załącznik 28855Załącznik 28856Załącznik 28857
Do czego to doszlo, zeby za metalik w tipo trza bylo placic 20% wiecej niz w golfie. Fiat chyba wzial sobie do serca ze mu sprzedaz rosnie
Rzeczywiście. Lakier metalizowany u mnie w kosztorysie był po 2200pln. Ale ostateczna cena i tak dobra. Szacun.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Z oferty wujka (dla mnie), że pakietu bezieczeństwa tam nie ma.
Autko już odebrane, znalazłem w środku jeszcze dywaniki dodatkowo i pełnowymarowe koło zapasowe:)