P/LPG w dowodzie
To jest widok strony w wersji do druku
ot gamonie, ja mam tylko P...
to dopisz sobie długopisem LPG:lol:
Eeee tam kolejne badanie za 3 lata i za 99zl :)
spalanie wychodzi jednak dosyć spore bo ok 9L LPG trasa 130km/h (autostrada na tempomacie, z 3 osobami i lekkim bagażem, instalacja fabryczna landi renzo)
badanie techniczne z LPG (niezależnie od tego kto montował) jest co rok a nie co 3 lata, radzę pamiętać ;)
problemy: zaraz po odpaleniu pływają obroty (do 20-30 sekund),
jakby się przycinał, raz nawet zgasł, tu sugeruję zgłaszać do ASO każdy taki przypadek, ponoć jest ich sporo więc jest nadzieja że pojawi się nowy soft (ale w masie siła więc zgłaszajcie)
jak ja się cieszę, że nie mam LPG. Jak to mówił ktoś kiedyś gdzieś:
"mnie podwyżka cen paliw nie interesuje bo ja zawsze tankuje za 50pln"
A ja po prostu mam lpg... Byla dziura w aucie i zamiast doplacic 450 do kola aby dziurę zatkać to ja burżuj doplacilem 3500 do butli i dziura zatkana, a co :)
W jakiejś recenzji online małego auta słyszałem tekst, ze kolo zapasowe w takim aucie to tylko zaślepka dla butli gazowej, bo prędzej czy później trafi tam gaz...
kurde znowu o DR zapytam.
Pytanie do osób z fabrycznym LPG, jaką macie datę kolejnego badania technicznego? rok od odbioru/zarejestrowania auta z fabrycznym lpg, czy rok od daty z homologacji (chyba data produkcji auta/montażu instalacji w fabryce)?
Bo wymieniałem DR (w p3 było tylko P bez LPG) i w nowym wbili mi gaz z datą montażu lipiec (auto odebrałem we wrześniu) i kolejne badanie do lipca (czyli 10 miesięcy de facto)... czy w ogóle w aucie z fabryczną instalacją macie wpite daty montażu LPG, czy tylko info o lpg? Dajcie znać proszę, bo ci urzędnicy rozwalają mnie na łopatki...
ja mam data rejestracji + rok
w adnotacjach tylko LPG (bez daty)
Też mam rok od daty rejestracji (bo się kobita zorientowała w ostatniej chwili czytając homologację że jest fabrycznie LPG). W adnotacjach LPG z datą =dacie rejestracji
Dzięki, jak zwykle jakieś cyrki u mnie wyczniają... masakra...
Właśnie dzwoniłem do referatu rejestracji pojazdów i powiedzieli mi, że badanie za rok liczą i wpisują od daty z homologacji... Traktują to jako datę montażu instalacji (u mnie 17.07) i mimo pierwszej rejestracji 12.09 następne badanie jest do 17.07.2018... Cały czas mówię o fabrycznej instalacji LPG. Z powyższych odpowiedzi wynika że u innych liczą rok od pierwszej rejestracji pojazdu z fabryczną instalacją. Czy jeszcze u kogoś liczą tak jak u mnie? Możecie to sprawdzić w DR? Co to za cyrk, chciałbym to jakoś wyjaśnić...
Docieram autko :) Pierwsze tankowanie 35 l gazu. Teraz mam na wskaźniku poziomu gazu jedną "kreskę" a przejechane 190 km. . Wydaje mi się że coś dużo ? Mam Tipo SW
Dużo ale to norma... No i zależy jak jeździsz...