Zafferano nie napisał że na gazie ;) - ale się domyśliłem ;) - swoją drogą po ile dziś gaz na dobrej stacji ? To 1.7zł to gdzie ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
To jest widok strony w wersji do druku
Już niedługo te mendy społeczne z wiekskiej dołożą nam prawie 1/3 ceny elpidżi :(
Paliwo PB 0,25 zł na litr a gaz !!!! 0,45 zł litr !!!! :(
skąd Wy takie rewelacje czerpiecie? po 25gr na litrze każdego paliwa... dziś w RMFce co godzinę o tym trąbili...
słuchałem dzisiaj tych wypocin - PB , ON , LPG - 0,20 zł/L + VAT -haracz ma iść podobno na drogi - nie dojeni będą tylko właściciele aut elektrycznych - z tego wniosek ,że oni nie jeżdżą po drogach i nie muszą się dokładać /chyba ,że wymyślą dla nich jakąś opłatę ryczałtową za samo posiadanie auta - u nich wszystko jest możliwe/
Kurva 500+ trzeba zapełnić a o drogach to można zapomnieć...
Obecnie stawka opłaty paliwowej dla LPG wynosi 159.71 zl/t co przy gęstości obliczeniowej gazu 0.544 daje ok. 87 zł/tys l. Czyli ok 8.7 grosza/l. Dla benzyny jest to 12.94 gr/l a oleju 28.8 gr/l. Huje chcą wykorzstać moment że jest tania ropa i niskie ceny paliw. Tylko że gdy ropa podrożeje te stawki zostaną. Na drogi kasy nie potrzeba bo wydano na nie mniej niż zebrano z sotychczasowych podatków. Zapłacimy za rozdawnictwo. Ciekawe kiedy beneficjenci 500+ zrozumieją że oddadzą z nawiązką to co dostali i wypier...lą tą hołotę przy wyborach. Tylko że po nich przyjdą inni nie lepsi.
Ale o gorszych też będzie trudno.
Najpierw się pochwalę moim zakupemZałącznik 28727.. a teraz konkret. Wczoraj odbiór, dzisiaj pierwsza trasa 200 km, 50 km autostrady - spalanie 6.6. Mój poprzedni silnik to 2.2 DCI 136 km-Almera Tino. Miałem jazdę próbną , także wiem co kupiłem. Na trasie wyprzedzanie to redukcja na niższy bieg i na wyższych obrotach daje radę . Powyżej 140 km/h robi się głośniej ale do wytrzymania.W mieście nauka płynnego przechodzenia z 1 na 2 i z 2 na 3. Jestem zadowolony z zakupu. To tak na szybko. Pozdrawiam Tipków.
Ładnie ten czarny wygląda ze srebrną felgą :-)
Temat opłaty paliwowej pozamiatany. Projekt zostanie wycofany. Zresztą mówiło się o tym że to zasłona dymna dla zmian w sądownictwie
No i wychodzi, że tak było :)