Wolę sedany [emoji12]
To jest widok strony w wersji do druku
Jestem zdezorientowany...około tygodnia temu dzwoniła do mnie kobieta z serwisu, żeby się umówić na wymianę tej rurki od odmy. Byłem na kampanii związanej z poduszkami, ale akurat tej rurki nie mieli więc powiedzieli, że będą dzwonić jak już będzie w serwisie. No to OK. Jako, że podczss tej rozmowy z kobitką nie ustaliłem terminu (nie mogłem rozmawiać akurat) zadzwoniłem kilka dni później do serwisu, dalej pytam o tą rurkę i że dzwoniła pani z serwisu. A gość na to że dostał aktualizację kampanii i okazuje się, że tą rurkę to wymieniają tylko "w krajach zimnych" jak się sam wyraził? I że Polska do nich nie należy. Miał ktoś podobną sytuację? z jednej strony mechanik w serwisie mówi mi, że rurka jest za cienka i przy większym mrozie po kilku latach może odma zamarznąć, a tu z drugiej gość wyskakuje z tekstem że nie trzeba bo Polska to normalnie tropiki...:)
Ja gdy pytałem o tą rurkę też otrzymałem odpowiedź że ta wymiana jest przewidziana tyko na zimne kraje. Czasami w Polsce też jest duży mróz więc nie wiem dlaczego nie wymienią nam tej odmy
Panowie i panie. Jeśli na stronie www nie wyświetla mi akcji nawrotowych to na pewno ich nie ma czy też tak u was było i po telefonie do ASO okazało się że jednak jest kampania na wasze auto? Jak producent informuje o programach wymiany: dzwonią, piszą?
U mnie na stronie www była wskazana kampania. A dopiero po tygodniu czy dwóch przyszedł do mnie list polecony od FCA Poland.
Do mnie zadzwonił gość z InterAuto i umówił się telefonicznie na wymianę uszczelki. Nie było żadnego pisma.
Samochód odebrałem 10 listopada . U mnie od samego początku było na stronie wezwanie do odwiedzenia serwisu celem dokonania przeglądu . Serwis potwierdził wymianę podkładek w układzie różnicowym , i żadnych innych akcji . List dostałem dopiero po 3 tygodniach po odbiorze auta.
Mój serwis umówił się ze mną dopiero po świętach , twierdząc że nie ma stresu , wymieniali już w autach po 5, 6 tyś. km, i nic się nie działo ze skrzynią . A jak ja mam dopiero 1 tyś. km to pełen spokój ... no zobaczymy .
Ja mialem 2 tys km. I podkladka była popękana, sprawdz czy do skrzyni kawałki nie powpadały. Prawda jest taka ze tylko jak sprzedaja to sa mili a potem na odwal sie,pocieszeniem jest fakt że w innych markach jest podobnie lub gorzej niz we fiacie.
mam do Was prośbę
czy Ktoś z Was jednoosobowo albo sumarycznie możecie mi napisać jakie dotąd były kampanie serwisowe, ich numery i czego dotyczyły i na jakiej stronie (najlepiej link) można znaleźć informacje czy auto jest wzywane czy nie i czy ma jakąś kampanię?!
nalepka na koło
kabelki poduszka powietrzna kierowcy
podkładka rozrząd
odma
to tyle co pamiętam. coś jeszcze?
Jeszcze aktualizacja softu była
mechanizm różnicowy kampania 6079 numery VIN kogo dotyczy - /z postu kolegi JackTheNight / http://fiatklubpolska.pl/attachment....chmentid=25551
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
nie podkładki w rozrządzie a w mechanizmie różnicowym