To jest widok strony w wersji do druku
-
375 km na pełnej butli gazu! Około 36 litrów. Następne tankowanie już będzie bardziej precyzyjne :) Będę na 100% wiedział ile weszło do butli bo to pierwsze tankowanie było takie plus minus 2 litry ;)
na 10-02-2017 przebieg 540 km - komp wyświetla 8,2 l
-
U mnie teraz samo miasto , krótkie odcinki , niestety mogłoby być lepiej - aż 9,5 l. Poza miastem 6,5 l.
-
Nadszedł czas podsumowania rocznego spalania:
przejechany dystans 7200km,
średnie spalanie 6,558 l/100km (obliczenia ręczne wg tankowań)
jak dla mnie jest OK
-
Cytat:
Napisał
slawcio74
U mnie teraz samo miasto , krótkie odcinki , niestety mogłoby być lepiej - aż 9,5 l. Poza miastem 6,5 l.
Mam to samo, wyszło nawet 10,5 litra.
-
Nie sugerujcie sie komputerem przy LPG , bo oklamuje w warunkach zimowych . LPG przełancza sie dopiero przy 55c silnika pierw jedzie sie na benzynie a potem na LPG .
W lato przy +30 C mozna to sprawdzić bo odrazu odpala na LPG
Mam silnik 1.6 e-torq pali na autostradzie przy 140 km 10 L jak sam jadę jak na narty jechałem palił 13L , dalem sie w manewrować przez dilera że maksymalny bak z LPg jest to 36 Litrów, okazuje sie że do Fiata 500x i Tipo w kolo zapasowe w chodzi butla 72L koszt wymiany 600zl
-
U mnie po niecałych 7000 wychodzi 6,96. Wyliczone w arkuszu.
-
Kuźwa gdzie Wy jeździcie , mi teraz wpieprza 9,5 l po mieście . Jak go zalałem po samej tracie to wyszło 6,7 l .... To jak i gdzie trzeba jeździć żeby osiągnąć wynik 6,95 ???
-
Nie jeżdżę do pracy, prawie nie stoję w korkach, ale z zimowej jazdy po mieście też mi wychodzi ponad 9. Podałem średnią z całej eksploatacji, myślę, że pół na pół trasa i miasto.
-
Oj ten silnik ma duży apetyt na paliwo
-
A taki oszczedny mial byc, :lol:
-
Ja nie jeździłem jeszcze benzynką żeby paliła po mieście mniej niż 8,5 l. Nawet Seicento 1.1 brał też tyle, dlatego mnie to w ogóle nie dziwi . Dziwi mnie natomiast , że ktoś pisze że ma spalanie po mieście mniej, to oznacza że bierze odczyt z kompa za pewnik, ale niestety tak nie jest . Wskazania komputera nie maja wiele wspólnego z prawdziwym spalaniem.
-
Jak bym jeździł tipkiem tak jak moim poprzednim autem to chyba spalał by około 10litrów. Spalanie to jakiś dramat w tym aucie
-
Faktycznie spala w miescie 8-9l spokojna jazda w trasie naprzyklad jazda po 6.2 realne , przestaje juz zwracac uwage na to po prostu tak ma ten TIPo wymiane oleju tez bede robil jak mowi instrukcja co 2 lata lub 30kkm, ani dnia wczesniej nic mu sie niestanie tak jak jest w instrukcji co zaleca fiat w 2 przegladzie .
-
Cytat:
Napisał
marnyd4d
Jak bym jeździł tipkiem tak jak moim poprzednim autem to chyba spalał by około 10litrów. Spalanie to jakiś dramat w tym aucie
Znowu zaczynasz :) Depresje masz ? Hydroxizina jest na to dobra :P
-
Cytat:
Napisał
ak11
2 lata lub 30kkm, ani dnia wczesniej nic mu sie niestanie tak jak jest w instrukcji co zaleca fiat w 2 przegladzie .
Przeczytaj dokładnie instrukcję: co 30kkm wymiana oleju jest obowiązkowa, natomiast zalecana co 15kkm.