Chodzi o to że silnik pracował równo :) Miał tylko problem z zapaleniem i dziwnie popychacze stukały :) Wałki wobec siebie były dobrze ustawione ale wygląda na to że przeskoczyło za wale :)
To jest widok strony w wersji do druku
Chodzi o to że silnik pracował równo :) Miał tylko problem z zapaleniem i dziwnie popychacze stukały :) Wałki wobec siebie były dobrze ustawione ale wygląda na to że przeskoczyło za wale :)
aha, najważniejsze że nic się nie stało z silnikiem. Gdzieś kiedyś słyszałem że jakieś 1000km od wymiany rozrządu powinno się sprawdzić jego naciąg i ustawienie.
DanioxD powiem Ci że Twoja Siena jest jedną z ładniejszych jakie widziałem:)
Dzięki wielkie :) Miło coś takiego usłyszeć... Zawsze takie słowa mnie motywują do dalszej pracy nad autem :)
Staram się aby moja Sienka była wyjątkowa i przyciągała wzrok :) Mam nadzieję że tak jest :)
Tak jest bo ogólnie średnio przepadam za tym modelem a Twoje jednak mi się podoba, jest zrobione ze smakiem bez jakiś niepotrzebnych bajerów;)
Zanim je tu znalazłem to wcześniej już widziałem na PJ:)
Przed chwilą wróciłem z garażu bo trzeba było zrobić kilka dupereli :)
Na pierwszy rzut poszedł końcowy wydech Remusa :cool: Wymagał troche pracy bo cały spód przerdzewiał i były dwie dziury wielkości kciuka:lol:
Wyciąłem całą blachę ze spodu czyli pół puszki i wspawałem nowy kawałek blachy przez co teraz nic nie pierdzi i ładnie wygląda :)
Później pospawałem złącze elastyczne, było już raz zaspawane na sztywno ale zrobiły się małe przedmuchy i pierdziało.
Następnie wszystkie łączenia uszczelniłem Hermetykiem i teraz wszystko jest tak jak trzeba :) Siena pięknie mruczy i nic nie pierdzi :)
Zostało jeszcze ją umyć:redface:
Pozdro
I do czego to lejesz?
Wygląda na to że smarował tym miejsca spawów żeby je dodatkowo uszczelnić.
A hermetic to środek bardzo stary, w czasach gdzie nie było silikonów miał takie samo zastosowanie tyle że jak to wyschło to przy próbie rozłączenia części sklejonych hermetikiem trzeba było użyć dobrego młotka.
Smarowałem tym rurę w miejscu gdzie wchodziła na nią druga :) Czyli w miejscach łączenia poszczególnych części wydechu :)
Byrrt nie mów że nie wiesz co to jest Hermetyk :8O: Kiedyś to tylko składało się na to bo nie było w sklepach czegoś takiego jak silikon :crazy: Była z tym nie zła jazda ale do niektórych rzeczy był nie zły.
Ostatnio w Sience mało się działo :) Jakiś tydzień temu auto przeszło bez zastrzeżeń przegląd... Ostatnimi czasy zmieniłem sworznie wahaczy, było to jakieś dwa-trzy dni przed przeglądem :) Jeszcze wcześniej Siena dostała nowe oponki na przód a z przodu poleciały na tył :)
W sobotę zdjąłem prawą nakładkę na próg i przeprowadziłem małą konserwacje :) To samo zrobiłem z rantami nadkoli :) Przy okazji odmalowałem bębny hamulcowe :)
Jutro biorę się za wydech bo pierdzi... :D
Jutro zrobię małą sesyjkę i wrzucę fotki jak to teraz wygląda :)
czyżby nowe progi zaczęły się sypać że przeprowadzasz ich konserwację ?