Podokrecaj wszystkie cybanty, opaski zaciskowe, etc...a gazem przestanie smierdziec, no chyba ze wolisz do aCo jechac
To jest widok strony w wersji do druku
Podokrecaj wszystkie cybanty, opaski zaciskowe, etc...a gazem przestanie smierdziec, no chyba ze wolisz do aCo jechac
Hahaha
Ano na pewno nie usterka, coś mi się musiało pomerdac, masz racje tjet z lpg się nie psuje...
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Te opaski są bez śrubek, musiałbym je wszystkie wymienić... z takim smrodem przeglądu nie powinien przejść za miesiąc - badania technicznego :-)
Temu smrodów towarzyszy czasami check i błąd P0087-00 Czujnik niskiego ciśnienia metanu. Cokolwiek to z tym metanem znaczy...
Wspomnij na przeglądzie żeby koleszka z SKP nie podchodził z petem do auta :) ;)
Miesiąc bedziesz jeździć autem w takim stanie? Szacun xD
No coś Ty do tego czasu ma być zrobiony i przetestowany czy aby na pewno zrobiony i nie capi ponownie.
Jako świeży (Typeusz ma 9 tygodni) użytkownik Fiata Tipo mogę powiedzieć, że irytujące w tym aucie są: włączniki wycieraczek - dwa pokrętła blisko siebie, zamiast klasycznego przerzucania "wajchą" jest nieintuicyjne przekręcanie. Druga kwestia (przynajmniej u mnie) to luz na żarówce w tylnym świetle - wypina się gadzina i irytuje komunikatem. Wadliwa żarówka znaleziona z pomocą kolegi, ledwo zauważalne że tam jest troszkę ciemniej. Na szczęście dostęp łatwy. Trzecią kwestią to położenie otwierania szyb, z uporem maniaka otwieram tylne szyby. Wichajster od migacza za bardzo lekko chodzi i zamiast migacza udało mi się parę razy włączyć długie. Plus to co ktoś kiedyś pisał: podświetlenie zegarów w trakcie jazdy na ledach może dawać złudzenie, że światła mijania są załączone i można na ledach pojeździć sobie po nocy ponieważ bardzo słabego światła nie dają. Można to porównać do jazdy fiatem punto na zmatowiałych reflektorach.
Ad. Wycieraczek też tak mialem a teraz uwazam ten patent za bardzi dobry dzięki temu że niezależnie od tego na którym są biegu zawsze można włączyć funkcję panic. A kiedys przy klasycznym układzie był z tym problem. Trzeba było przelatywać przez kilka położeń wajchy żeby w pół sekundy zebrać wode ktora chlapneło na szybe przejezdzajace auto. Co do podswietlenia na dziennych jest ono mocne i jak juz daje po oczach to znak ze trzeba wlaczyc mijania i zegary sie sciemniaja.
Ja tez otwieram tylnie przez pomylke...
Trzeba było brać korby z tyłu. Tak na poważnie w skodzie rapid jrst podobnie.
Po 3 tyg. jeżdzenia:
1.Kierunkowskazy. Nie raz wcisną mi się długie robiąc góra/dół kierunkami. Kierunki chodzą twardo a lekko do przodu są długie i bardzo łatwo je wcisnąć.
2.Brak uchwytów od maski tylnej bagażnika. Trzeba ją zamykać ręką od góry i brudzić się.
Poza tym wszystko na plus.
Maska to z przodu, z tylu masz pokrywę bagażnika ewentualnie klapę jak kto woli... takie tam podstawy...
Dokladnie. Pokrywa.
...jeszcze dodam strasznie tandetne pokretla klima-sila nawiewu-miejsce nawiewu.
te 3 pokretla sa z mega slabego materialu, krecenie jest jakies takie jakby za lekkie i niestabilne, raz nawet mi sie juz dziwnie zacielo (mechanicznie) pokretlo klimy, zaczynam miec obawy jak to dalej pociagnie.
Masz manualną klimę czy automat. Ja z automatem mam zupełnie inne odczucia.
manual, nie chcialem automata
No to masz co chciałeś - nie narzekaj. Automat w Tipo działa super. ja nie mam żadnych zastrzeżeń.
co chcialem - zgadza sie, ale jakosc wykonania pokretel zaskakuje pewnie kazdego.
W sumie olewka, nie jestem wymagajacy, byle dzialaly (nie zacinaly sie).
U mnie wygląd tych pokręteł był jednym z powodów dla których dopłaciłem do automatycznej klimy.
Szczególnie ten suwak wygląda super😁