To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
jarekrk
Jak to jest z tym złym prowadzeniem z dużymi prędkościami czy np. Czuć już to przy 150km/h czy wyżej?
Cytat:
Napisał
Nuri
Przy ok.110-120 kmh auto wymaga zwiększonej czujności. Potem jest...lepiej
Mam identyczne odczucia. Przy 110 km/h auto wymaga większej uwagi niż przy 140 km/h.
WTF i o co chodzi? Myślałem że to moje subiektywne odczucie, ale widzę że nie jestem sam.
Co do prowadzenia przy wyższych prędkościach - jechałem ostatnio 150 km/h i nie mogę narzekać. Jedynie obroty i spalanie już ciut za wysokie jak dla mnie :smile:
Preferuję w tym aucie przedział 100-120 km/h.
-
A jakie spalanie przy takiej jeździe 140-150 miałeś?
-
Cytat:
Napisał
jarekrk
A jakie spalanie przy takiej jeździe 140-150 miałeś?
Podepnę się. Jak ostatnio jechałem z Wwa do Trzciela autostrada Wolności: cała trasa 150 na tempomat i spalanie lpg wyszło jakieś 16/100. Pb może wyszło 14l/100.Jak przełączył się na pb to cegiełki znikały w oczach aż całkiem znikły ;) ale to t-jet.
Powrót jechałem 110/h tempomat i wyszło około 8l/100 lpg.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
U mnie spalanie przy 160 km/h w okolicach 11/12 litrow Lpg, spokojniejsza jazda to ok 9l.
-
Cytat:
Napisał
sas
U mnie spalanie przy 160 km/h w okolicach 11/12 litrow Lpg, spokojniejsza jazda to ok 9l.
;-);-) Proponuję podzielić prędkość na połowe- wtedy znacznie spadnie spalanie....:roll:
-
a mi się jeszcze nie podoba brak możliwości zmiany zaprogramowanych stacji z poziomu kierownicy (albo jestem niekumaty i nie wiem jak) moim skromnym zdaniem przełącznik z tyłu po lewej powinien być do przeskakiwania stacji zaprogramowanych, a nie następna stacja na pasmie.
-
Cytat:
Napisał
Szary83
a mi się jeszcze nie podoba brak możliwości zmiany zaprogramowanych stacji z poziomu kierownicy (albo jestem niekumaty i nie wiem jak) moim skromnym zdaniem przełącznik z tyłu po lewej powinien być do przeskakiwania stacji zaprogramowanych, a nie następna stacja na pasmie.
Tez mnie to denerwuje, przy sluchaniu radia bezuzyteczne te przyciski, ktos kiedys pisal ze dluzsze przytrzymanie zmienia zaprogramowane stacje ale nie dziala. Szkoda ze nie dali mozliwosci wyboru w opcjach do czego maja sluzyc te przyciski.
-
Cytat:
Napisał
Szary83
Następna stacja na paśmie według mnie przydaje się na trasie, jak zmieniają się częstotliwości nadawania, wtedy tym przełącznikiem można sobie skakać po wszystkich stacjach, które akurat łapie antena. W mieście też bym wolał, żeby przełączało zaprogramowane.
-
Cytat:
Napisał
bartusssp
Następna stacja na paśmie według mnie przydaje się na trasie, jak zmieniają się częstotliwości nadawania, wtedy tym przełącznikiem można sobie skakać po wszystkich stacjach, które akurat łapie antena.
No przecież za to odpowiada system RDS by automatycznie zmienić częstotliwość danej stacji ;-) i to chyba już 25 lat jak nie dłużej :D
-
Cytat:
Napisał
Szary83
No przecież za to odpowiada system RDS by automatycznie zmienić częstotliwość danej stacji ;-) i to chyba już 25 lat jak nie dłużej :D
Zgoda, ale lokalne stację się gubią, a tym przełącznikiem zawsze można znaleźć coś ciekawego nie tylko na ogólnopolskich stacjach. Wiem, że można skanować dostępne stacje w samym odbiorniku, ale w kierownicy jakoś poręczniej. Najlepiej byłoby jednak, żeby w tym przełączniku było przełączanie po zaprogramowanych i skakanie po całej częstotliwości.
-
Cytat:
Napisał
bartusssp
Zgoda, ale lokalne stację się gubią
Jak z ćwierć wieku jezdze różnymi wozidlami to nigdy się nie gubiły... chyba ze było to safari 5 ale radia z rds same się przełączają.
A jeżeli jakaś lokalna stacja zaczyna szumiec to dostrajanie nic nie da bo wyjeżdzasz z zasięgu nadajnika i jak chcesz poprawić odbiór to możesz tylko zawrócić...
-
Niedawno spostrzegawczy kolega pokazał mi że prawa tylna lampa jest zaparowana.
Niedawno pisał tez ktoś o tym na forum.
Podjechalem dziś do Aso,obejrzeli i zamówili drugą lampę,ma być za tydzień.
Można....
-
Radio, radio, radio, to wymysł szatana!. Bolid służy do wożenia d**py, a nie do słuchania muzy przez melomanów. Dla takich to koncerty w auli albo na wolnym powietrzu. Nie zmiennie będę powtarzać, że mi tuptuś pasuje- bez względu czy w kierownicy da się stację przełączyć ,czy nie. Zainteresowany zawsze trafi na falę z Radiem M**yja, lub Radiem Rodzi*a:confused::kapela:
-
Kiedyś już tu marudziłem na ciężko działające pokrętło od ogrzewania (klima manualna). Pracuje z dość dużym oporem i mało precyzyjnie, zwłaszcza na początku (trudno przekręcić o niewielki kąt). Jak już się trochę przekręci, to potem przez chwilę jest lepiej. Działanie zależy też chyba od temperatury i wilgotności. U kogoś działa to lepiej (albo gorzej)? Mam jeszcze trochę gwarancji, ale nie wiem czy chcę, żeby ASO demontowało deskę, więc raczej zostawię jak jest (chyba że ktoś podsunie lepszy pomysł)...
-
a mnie denerwuje:
1. brak zmiany stacji na kierownicy,
2. odbijające się w lusterkach zewnętrznych srebrne dzyndzle od nawiewów.(chyba je zamaluje na czarno). W sumie dziwi mnie to, że są srebrne jak mam esdezajna i tam nigdzie nie ma dodatków srebrnych.
3. w moim przypadku brak wyłączenie s&s na stałe :(