To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Codziennik -
Cytat:
Napisał
byrrt
Tyle zabawy żeby sprawdzić te gumy że na jedno wyjdzie jak je zwyczajnie wymienię.. ehh
No nie wiem czy na jedno,bo wymiana też nie jest prosta.W downloadzie wrzuciłem manual jak ja walczyłem z tymi gumami.Może coś pomorze.
Możesz spróbować przesuwać stabilizator bez odkręcania łączników,ale nie mam pewności czy będzie się przesuwał bez problemu.
Jak coś to przyjedź do mnie to się sprawdzi http://autokacik.pl/images/graemlins/skromny.gif
-
Mam już kupione poliuteranowe gumy stabilizatora,tylko właśnie żeby nie wymiana która jest tak skomplikowana.
Wysłano z GT-I9100 z użyciem Tapatalk
-
Zielony w BB łączniki tak trzymają stabilizator, że nie sądzę żeby dało sie nim ruszać.. ehh mam czasem ochotę odstawić auto do mechanika.. Bez kanału takie naprawy są paskudne..
-
A no rzeczywiście tam są łączniki takie jak miałem w Temprze #-o kurcze zapomniałem hehe.A kanał nic nie pomorze bo i tak robota jest od góry.
-
z zupełnie innej beczki. znaczki na przednich błotnikach BBM'ów (1.2; 1.4 1.6 itd.), one są klejone?
-
Cytat:
Napisał
boch
one są klejone?
Tak klejone ;)
-
będę miał błotniki od 1.4 więc coś z tym trzeba będzie zrobić ;)
-
Spokojnie dasz rade to zdjąć ;)
-
no tak, tylko czy nie zostanie po tym ślad? :) błotniki są w kolorze mojego auta, nie chciałbym ich lakierować. ryski które na nich są powinna załatwić polerka :)
-
Opalarka lub nawet suszarka do włosów, trochę cierpliwości i ściągniesz.. Nie grzej mocno ale rozgrzej np. do 40-50'C i powinny normalnie dać się odkleić.. Potem szczyć klej z tej samoprzylepnej gąbki a na sam koniec po myciu wypoleruj ;)
-
Spróbuj odkleić żyłką wędkarską. przeciągnąć między znaczkiem a blachą.
-
ok :) suszarka, a później żyłka. opczaje to przy kolejnym myciu :) coś czuje, że pozostną ślady, ciemniejsze miejsce. no ale zawsze można kupić nowe z właściwą pojemnością
Znaczek modelowy 1.6 16V Fiat Brava nr kat 7790706 (2267280370) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
;)
-
Na moje olałbym ten znaczek ;) Lekka polerka i śladu być nie powinno..
-
Dokładnie, ja tez tych znaczkow nie mam u siebie.
-
a ja chyba zamówię folie chrom i odnowię felgi. do tego obkleję klamki tak aby były w chromie i będzie juz lepiej. w późniejszym czasie zakupie listwy chromowane i dokleje do uszczelek na drzwiach :D i wtedy będzie pakiet gotowy :D
-
mnie też czeka odświeżenie felg. w moim mieście golą za taką przyjemność 300 zł za komplet. samemu powinno wyjść taniej. znalazłem fajny instruktaż:
NAPRAW SAM - naprawa felgi aluminiowej - YouTube
bylem w mojej Castoramie, ale nie ma tam produktów tej firmy. pozostaje allegro, albo poszukać czegoś porównywalnego :) jak ktoś to robił i wie czego do tego potrzeba i jakie są koszty, to piszcie :)
-
ja jak nie obkleję felg to może zimą będę malował jak założę stalowe
-
2 załącznik(i)
Udało mi się podgonić troszkę daszek ;-) Konstrukcja została pomalowana drugi raz,właściwym kolorem i jak będzie chwila to wezmę się za krycie http://autokacik.pl/images/graemlins/skromny.gif
Załącznik 3804Załącznik 3803
-
seth daj spokój z oklejaniem felg folią - proszę Ciebie bo wieś tuning zrobisz ;)
A odnośnie luzów w zawieszeniu.. Zaczęło mi delikatnie jakby czasem na większych wybojach (łagodnych np. progi zwalniające w markecie) dziwnie skrzeczeć z przodu - na razie delikatnie.. Jakby guma o metal tarła - coś takiego.. W dodatku ale to już od pewnego czasu jak jadę sobie do przodu potem zatrzymam się i ostro ruszę do tyłu to w prawym kole przednim jest takie głośne cyknięcie - jakby luz był gdzieś.. Kurde nie mogę dojść o co biega - przedwczoraj byłem przecież na SKP i nic nie znaleźli.. :/
-
Cytat:
Napisał
byrrt
eth daj spokój z oklejaniem felg folią - proszę Ciebie bo wieś tuning zrobisz
to miało być rozwiązanie aby sprawdzić jak to będzie wyglądało na tym aucie. ogólnie całkiem nieźle ponoć to wygląda
a do tego jeszcze coś mi piszczy w hamulcach. trzeba będzie to zobaczyć w sobotę