To jest widok strony w wersji do druku
-
Nie wiem czy tylko ja nie potrafię zamknąć bagażnika, ale zaczyna mnie to drażnić - zamykam klapę normalnie i w około 1 przypadku na 3 środkowy wyswietlacz informuje mnie o otwartym bagażniku. Trzeba tą klapą napier*** mocniej niż w innych samochodach? :p
-
Cytat:
Napisał
kartonik
W moim T-Jetie jest ten kaganiec założony.
U mnie sprawdziłem i jest limit na 4k obrotów..
-
Halooo Fiat Prime !!!!
Tego swojego Tipka na którego tak nadawałeś też odbierałeś z rzeczoznawcą? (He he he)
-
Cytat:
Napisał
Gellenort
Trzeba tą klapą napier*** mocniej niż w innych samochodach? :p
Odbijaki na klapie dokręć o pół obrotu.
-
U mnie w 1.4tjet kaganiec 4krpm jest tylko na 1 biegu jak jest załączony, na tzw. "luzie" kręci się do odcięcia.
-
Cytat:
Napisał
steyr
U mnie w 1.4tjet kaganiec 4krpm jest tylko na 1 biegu jak jest załączony, na tzw. "luzie" kręci się do odcięcia.
Dokładnie tak samo u mnie
-
Może te z fabrycznym lpg nie majo... Tak jak i średniego spalania i zasięgu... Hmm
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Halo Fiat Prime.
Ponawiam pytanie: czy swojego Tipo też odbierałeś z rzeczoznawcą? Odpowiedz, a może brak Ci odwagi?
-
Czemu ma mi brakować odwagi?
Oczywiście, że odbierałem. Zawsze odbieram. Co ma to do rzeczy?
-
Cytat:
Napisał
FiatPrime
Czemu ma mi brakować odwagi?
Oczywiście, że odbierałem. Zawsze odbieram. Co ma to do rzeczy?
Zmień rzeczoznawcę haha ;)
-
-
Cytat:
Napisał
Szary83
Może te z fabrycznym lpg nie majo
Spróbuj za lpg a potem to samo na benzynie. Na lpg nie ma a na pb jest :-)
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Obadam [emoji16]
-
No faktycznie u mnie blokada też jest przy 4 tyś obr. Pamiętam jak kiedyś sprawdzałem to kończyło się na 3 tys obr. :?:
-
Cytat:
Napisał
kartonik
No faktycznie u mnie blokada też jest przy 4 tyś obr. Pamiętam jak kiedyś sprawdzałem to kończyło się na 3 tys obr. :?:
Niżej to da się zakręcić na wstecznym, chyba niecałe 3000.
-
czyli ten czujnik biegu co jest przy dźwigni do czegoś służy. szkoda że nie do tego do czego powinno czyli nie podbijania obrotów na luzie.
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Spróbowałem. Po uruchomieniu silnika wrzuciłem 1 bieg i podkręciłem obroty, poszły ponad 4k, wsteczny też (auto na benzynie, ale w trybie automatycznego przełączania na lpg)
Po przełączeniu przyciskiem na stałe zasilanie beną, kaganiec zareagował.
-
Cytat:
Napisał
marx30
czyli ten czujnik biegu co jest przy dźwigni do czegoś służy. szkoda że nie do tego do czego powinno czyli nie podbijania obrotów na luzie.
Spotkałem się z opinią, że jego odpiecie ma skutkować zablokowaniem systemu start stop
-
Dzisiaj zauważyłem jeszcze jedną pewną nieprawidłowość lub TTTM. Jadę z jednostajną prędkością np. na 5 biegu 70km/h i mam wciśnięty pedał gazu o ileś tam % dajmy na to, lub jak przyspieszam to jak nacisnę lekko pedał hamulca żeby zahamować bez wysprzęglania to nie mam reakcji wogóle pedału przyspieszenia przez ok 2-3s po puszczeniu pedału hamulca. Po tym czasie zaczyna reagować ale też ospale przez 2-3s i później problem znika. Wiem i uprzedzam pytanie "Kto tak jeździ?" i itp ale zauważył ktoś coś podobnego?
-
Ja nie zauważyłem, ale nie temu, że tego nie ma, tylko dla tego, że nigdy nie przyszedł mi do głowy taki sposób jazdy ;-)