To to właśnie miałem na myśli że nie można na stałe tylko za każdym razem o tym pamiętać. Szkoda ja mam zamówionego z listopada 2018 i niestety mnie też to dotknie. Czekam aż pojawi się solucja jak to wyłączyć na stałe jak w tych sprzed września.
To jest widok strony w wersji do druku
np jakomś przekaźnikiem czasowym za kilkanascie pln. a odnośnie patentu z odcinką to chyba dziala tylko na sprzegle a bieg bez znaczenia.
Przeczytałem wątek od początku i zaczęły mi przeszkadzać rzeczy, których wcześniej nie zauważyłem:p
A na serio to póki co (po 2 tygodniach) to brak relingów w sw w standardzie, brak AUX, krótka skrzynia.
Ze wszystkiego zdawałem sobie sprawę i nie jest to jakimś problemem a auto brałem z placu. A skoro jest temat dedykowany narzekaniom to ponarzekam :D
To w podstawie SW nie ma AUX ?
Już wszystkie nowe nie mają aux, nawet s design
Wiecie co jak czytam teraz o tym, że za tę samą cenę albo większą dostajecie mniej to dziękuję Bogu, że kupiłem auto w odpowiednim momencie czyli choroby wieku dziecięcego minęły a jeszcze ekonomiści Fiata nie postanowili go odchudzić. Rewelka
Aux? Serio?
Żeby być poprawnym politycznie (forum) powiem:
A ktoś tego używał? To jedna z tych niepotrzebnych funkcji do których ludzie się przyzwyczajają i potem im brakuje choć nikt tego nie używa. I jeszcze narzekacie...
(Tutaj jakaś wstawka o tym, że Fiat znowu lepszy od Volvo, VW, Opla).
Otóż odpowiem - przez 4 lata w poprzednim samochodzie nigdy nie użyłem gniazda AUX :D Pomyślałem tylko ostatnio o słuchaniu w samochodzie muzyki ze Spotify a bez opcji streamingu i AUXa nie ma szans. Relingów też nigdy nie użyłem a mogłyby się kiedyś przydać.
Widać się wzorowali na Apple i usunęli gniazdo słuchawkowe :-). Ja mam ale nie wiem czy działa bo nie użyłem ani raz.
Jak radio 5" to stream dziala przy 3" ktos pisal ze nie :P
Ja tam muzykę puszczam tylko i wyłącznie przez BT. Jedynie nie mogę przeskoczyć między kolejnymi folderami. To muszę robić ręcznie z poziomu telefonu (chyba, że nie doczytałem w instrukcji).
Sprawdziłem z ciekawości, czy mam u siebie ten limiter obrotów i w moim 1.6MJet również to występuje (wciśnięte sprzęgło i zapięty pierwszy bieg), aczkolwiek nie jest to rzecz, która mi przeszkadza 😉.
O tym nie pomyślałem. Na szybko znalazłem aplikację Bluetooth mono router i sprawdziłem ze Spotify i YouTube. Działa, ale jakość niestety telefoniczna - do audiobooków czy filmików z YouTube się nada.
Fajnie byłoby gdyby działał streaming, ale już opcja zestawu glosnomowiacego jest spoko w podstawowym radiu.
Ja uzywam od zawsze auxa do sluchania muzyki z tel. w autach. W usb mam pendrive.
Nie mam bluta wlasnie