To jest widok strony w wersji do druku
-
Bravo/Brava/Marea daleko nie leży od Tipo/Tempra ;) Jak po zlocie się pozbieramy (nasz jest w dniach 2-4 maja) to czemu nie. Do Łodzi daleko nie mam.
Tutaj o naszym VI zlocie Tempra Tipo Team
Tak jeżeli chcesz sobie poczytać ;)
Cytat:
Napisał Albercik
nie wiem, jak długo istniejecie, ale bez problemu mogę pomóc w organizacji, tylko szczegóły jakieś poproszę...
Miło z Twojej strony, choć już prawie wszystko mamy załatwione ;)
Miejsca zarezerwowane i przedpłacone, kulki do paintballa (10 tys.) kupione, golf i rejs statkiem też już ustalony, trwają ostatnie rozmowy o wynajęcie pasa startowego, jutro będe uzganiał ostatnie szczegóły.
Cytat:
pod MacOS X'em, jakiego mam w domu niestety też nie bardzo chce chodzić..
Jedynie odplaić emu Windy i wtedy próbować.
Cytat:
Napisał Albercik
Ogólnie fajne forum i myślę, że może się nieźle rozwinąć, ale na to potrzeba czasu
Miejmy nadzieję ;)
-
Cytat:
Napisał miszko
nasz jest w dniach 2-4 maja
neistety będę na nartach w Austrii, więc nie bardzo. ale napewno będę miał na uwadze :D jak coś to jutro robimy spotkanie robocze na spalarni w warszawie.
Cytat:
Napisał miszko
Bravo/Brava/Marea daleko nie leży od Tipo/Tempra
w sumie to leżą na tej samej płycie podłogowej :D
Cytat:
Napisał miszko
Miejsca zarezerwowane i przedpłacone, kulki do paintballa (10 tys.) kupione, golf i rejs statkiem też już ustalony, trwają ostatnie rozmowy o wynajęcie pasa startowego, jutro będe uzganiał ostatnie szczegóły.
Muszę przyznać: gruubo się zapowiada :D a nas będzie prościej: domki w ośrodku nad jeziorkiem, grill i duuuuuużo %%% :mrgreen:
Cytat:
Napisał miszko
Jedynie odplaić emu Windy i wtedy próbować
no tylko tak mi chodzi... i też nie do końca :/
-
Cytat:
Napisał Albercik
domki w ośrodku nad jeziorkiem, grill i duuuuuużo %%%
W Borkach macie, tak? Jeśli dobrze doczytałem?
U nas też będzie %, ale to wieczorami, a za dnia będą atrakcje. Rok temu jak mieliśmy zlot to o mało co straż nie przyjechałą, bo zaczął nam się palić taki zadaszony grill, a że ośrodek był w środku lasu...
To jest wasz pierwszy zlot?
-
jedziemy tu: http://www.mosir.lodz.pl/serwis/index.php?str=11&id=10
Cytat:
Napisał miszko
U nas też będzie %, ale to wieczorami, a za dnia będą atrakcje.
u nas też :) wieczorem picie, a w dzień kac i problemy z przewodem pokarmowym :mrgreen:
Cytat:
Napisał miszko
To jest wasz pierwszy zlot?
tak. miał być w zaeszłym roku, ale było tak mało chętnych, że się poddaliśmy. w tym roku raczej frekwencja też nie będzie the best ale myślę, że z roku na rok będzie coraz lepiej :D
-
Z tymi zlotami to u nas też było różnie, ale im więciej wprawy im więciej klubowiczów tym więciej zdecydowanych na zlot. Tylko najgorzej jest zachęcić ludzi, aby wpadli na zlot. Duża część pisze, "spoko, będę", a przychodzi co do czego i brzdęk.
W tym roku przewidujemy około 60, może 70 osób.
Aktualnie już jest prawie 60 osób (muszę uaktualnić na TTT listę) i nowi pewnie też się znajdą, bo ponad miesiąć został jeszcze do zlotu.
-
u nas zdeklarowało się chyba z trzydzieści osób, z czego na zamknięciu listy było tylko 12...
-
Witam!
Jestem nowy na tym forum, mam Stilo 1.8 w rodzinie. Przymierzam się do zakupu 2.4 Abarth. Niestety słyszałem dużo negatywnych opinii szczególnie na temat szybkości działania Selespeed... Wszystkie sugestie mile widziane, Pozdrawiam!
-
witam serdecznie :) co do stilo 2.4 to nie pomogę, ale ta jednostka 1.8 t nic innego jak unowocześnona moja po małych zmianach, więc mogę pomóc bez problemu :)
pozdrawiam i życzę dobrej zabawy :D
-
:zgoda: cvc d15,
Witamy "zioma" z Lublina.
Cytat:
Napisał cvc d15
Selespeed
oj nie pomogę nie używałem ew. tronika w Mercedesie i to raczej spokojnie .
-
Hej, silnik wymieniłem bo zacząłem go naprawiać poniewaz przestał palić na jeden tłok i nikt nie wiedział dlaczego... to zrobiłem cały remont góry bo dół był szczelny... zrobiłem 20 tys. i polecial pasek to juz odpuściłem poniewaz też zaczeło być słychać panewki... za 1800 z wymianą i jest dobrze juz 70 tyś. a jak robilem głowice to gniazda były wypalone juz dośc mocno ledwo co sie dało zrobic... co do spalania.. to było różnie... jak nie było gazu to był piekny okres.. czas wtrysku sie nie przesuwał wcale a mapy jakby stały w miejscu czyli nic sie nie zużywało.. schodziła mi ponizej 8 litrow na sto takiej jazdy do 130km/h.. a dynamika byla super jak na to auto... ale wymysliłem sobie ze założe gaz... tak jeżdzi sie taniej... ale nigdy nie udało mi sie juz osiągnąc takiej sprawności na benzynie jak przed teraz juz wiem dlaczego tak jest ale długo do tego dochodziłem.. teraz nie jeżdze na benzynie tylko rozruch,,, a gazu pali mi od 9 - 14 bo to eta-gaz i ile depczesz tyle paruje na tłoki... eheheh. srednio wychodzi jakieś 10.5 litra na 100.
to tyle o mnie a teraz ja mam pytania.. co wchodze na strony z odnośników... ePER-em to klikne pare stron i mnie wywala, to jest normalne... z miła chęcią sciągnąłbym sobie zipa ale mam za słaby transfer bo to z iplusa, i jeszcze jedno co to jest to elerne co tam jest ? sa schematy ideowe i opisy ?
mam starego ePER ale nie moge go odpalić bo mi pisze jak otworzy firefoxa ze nie obsługuje tej aplikacji a poza tym mam po włosku i po angielsku....
co do zlotów to nie długo w Borkach nad zalewem sulejowskim jest zlot Multek jak ktos zainteresowany to moze byc nie lada gradka w jednym miejscu zobaczyc tyle kaczych aut... ;)
-
10.5 litra to nie jest źle, zauważ, że LPG jest mniej kalorycznym paliwem, więc z samej teorii auto na LPG sapli więciej.
Co do ePer i odnośników. Jest to zbiór wszelakich adresów znalezionych w sieci. Niektóre działają, niektóre działają okresowo. Lepiej mieć więciej, może akurat się trafi działający. Albercik, podał linka (w tym poście dot. ePer jest też) ePer który w miare regularnie działą.
Co do Twojej kopii tego programu, to masz faktycznie starą wersje. Nowsze wersje daje się przeglądać pod innymi przeglądarkami niż IE, jednak i tak są problemy.
A, że używasz FF to nic straconego. Odpal ten serwer (ten programik uruchamiający). Jak odpali FF to skopiuj adres.
Wklej go do IE i wgra się normalnie ePer.
Co do eLearn to cykl programów tematycznych. Porady, usterki, schematy elektryczne, opisy, rysunki techniczne dla danego modelu.
-
witam :zgoda: niewitanych :D
Albercik, :peace: widze ze czujesz klubowe klimaty :mrgreen:
-
-
Cytat:
Napisał miszko
10.5 litra to nie jest źle, zauważ, że LPG jest mniej kalorycznym paliwem, więc z samej teorii auto na LPG sapli więciej
w przypadku instalacji sekwencyjnych spalanie rózni się ~0,5L od benzyny
Cytat:
Napisał miszko
Albercik, podał linka (w tym poście dot. ePer jest też) ePer który w miare regularnie działą.
on działa cały czas, tylko czasem jest za dużo użyszkodników naraz i dlatego odmawia współpracy :P
Cytat:
Napisał egon11
Albercik, widze ze czujesz klubowe klimaty
no proooste :D
klysek1, znany nick :mrgreen:
-
-
-
Witam nie witanych :nietoperz:
-
Hej, co do instalacji lpg to moge juz z praktyki coś napisać na ten temat, poniewaz przerobiłem prawie wszystkie oprócz gazu ziemnego - kusi mnie to ale odstrasza mało stacji w kraju do tankowania. Ja osobiście nie narzekam na spalanie bo wolno nie jeżdze i wiem ze auta na powietrze nie ma.. dla odbicia piłeczki panowie z dieslami pewnie podadzą tu swoje wyniki grubo ponizej 10 na sto.. ale koszty napraw po złych paliwach jak czytam na forach skutecznie mnie powstrzymuja.. od przejscia na diesla.
Panowie a teraz następny temat : co sadzicie o magnetyzerach interesuja mnie tylko opinie praktyczne bo teortycznie to rewelacja! i nastepny gwóźdź programu, ceramizery do olejów, kto juz to zrobił i jakie efekty - jak moderator uzna ze nie tu ten temat to przeniesiemy go tam gdzie nas z tym wywali .. hihih. pozdrawiam.
Ps. jak w elearne bedzie schemat z opisem do multki to sie chyba posikam ze szczęscia tak mi tego brakowało do mojej walki z tym autem.
-
Schemat jaki? Czy ogólnie schematy?
Więc tak co do magnetyzerów to nawet sobie nimi głowy nie zawracaj ;) Ściema.
Co do ceramizerów to są bardziej wiadomości. U nas na forum Tipo/Tempra klubowicze wypowiadali się, że czasami dają efekty.
Ciekawy temat u nas (parę innych też się znajdzie).
http://forum.tempra.org/topics64/ceramizer-vt3878.htm
-
schematy elektryczne.... bo bez tego trzeba czasami pruć wiazki a tego nie chce robic..