udało Ci się coś kolego maka777? mam podobny problem z uruchomieniem AA. nie wiem czy u mnie widzi radio nav 5 czy 7, sprawdze to pozniej.
To jest widok strony w wersji do druku
udało Ci się coś kolego maka777? mam podobny problem z uruchomieniem AA. nie wiem czy u mnie widzi radio nav 5 czy 7, sprawdze to pozniej.
U mnie w Mes też widzi radio U5 a mam U7, wszystko działa jak należy włącznie z AA.
Niestety nie...dalej walczę. Dodatkowo zauważyłem, że po zmianie bita 157 na 01, automatycznie zmienia się kilka innych początkowych bitów.
U mnie jeszcze wyszedł kolejny problem. Mam Androida 10. Okazało się że mój AA, którego instalowałem zniknął. Za to ponoć teraz jest jako aplikacja systemowa, ale nigdzie nie mogę w niego wejść żeby sprawdzić ustawienia..
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Dzięki za informację 👍
Ja próbuję uruchomić AA, ale cały czas mi nie wychodzi.
Mam Tipo Longue z 2019r., powinno mieć AA w standardzie. Radio to 7" bez navi, live i dab. W telefonie (Huawei P20 - android 10) zainstalowałem najnowszą wersję AA dla mojego procka (5.6.603444).
Podłączyłem telefon oryginalnym kablem Huawei do auta, przy wyłączonym samochodzie. Włączyłem samo radio i nic się nie dzieje. Nie wiem jak sprawdzić wersję firmware radia. Nie mam sprzętu do tego. Co mogę zrobić aby to zadziałało?
Dodam jeszcze, że telefon się ładuje z USB w aucie natomiast nie wykrywa mi go jako źródło. Po włożeniu pendrive z mp3 jest ok. Czyli wnioskuję, że gniazdo USB jest ok.
Spróbować aktywować AA poprzez Mes-a wg procedury na forum. Lub też sprawdzić czy nie masz radia w wersji Arabic, od strony schowka jest słabe podejście ale telefonem można zrobić zdjęcie naklejki na radiu. Jak na naklejce widnieje gdziekolwiek napis Arabic to AA nie uruchomisz. Jeśli auto jest z 2019r to od wersji Mirror w góre powinno mieć w standardzie w radiu U7 AA, więc pozostaje się kopać z ASO że auto jest niezgodne z specyfikacją oferowaną przy sprzedaży auta.
A co z vinu wychodzi? Jest AA czy nie?
A gdzie to sprawdzić kolego? Próbowałem VIN do epera wpisać, ale nie znajduje go.
Może jest tu na forum ktoś, kto ma dostęp i pomoże odszyfrować?
Dzwoniłem do ASO Ganinex Gliwice. Pracownik serwisu zweryfikował listę wyposażenia po VIN i wynika z niej, że samochód posiada AA.
Sugerował pokombinować z wersją aplikacji w telefonie i ewentualnie kabelkiem.
Co do kabelka to sprawdzałem na trzech (dwóch oryginalnych Huawei i trzeci Baseus).
W telefonie nie potrafię odinstalować aplikacji AA. Jest tylko opcja Wyłącz i Zatrzymaj. Nie mam również nigdzie ikony aplikacji tylko jest w Ustawieniach.
U mnie w starym Huawei P smart wystarczy przytrzymać ikonę aplikacji i pojawia się możliwość odinstalowania aplikacji. Najlepiej by było sprawdzać na zestawie który działa w innym aucie. tj. telefon + przewód.
Kupiłem polecany przez innych magnetyczny kabelek USB, ale niestety AA się nie uruchamia.
Na przewodzie jest dioda sygnalizujaca zasilanie, która co chwila gaśnie, a na ekranie telefonu widać, że raz ładuje raz nie. I tak w kółko.
Testowałem nowy kabelek na dwóch telefonach - LG G6 i SGS8, i w obydwu przypadkach jest to samo.
Największe zaskoczenie czekało mnie na koniec, gdy podłączyłem SGS8 żony przy pomocy starych kabelków, na których LG nie chciało działać, a na SGS8 AA ruszyło bez żadnych problemów.
Wychodzi na to, że problemy mogą być nie tylko po stronie kabla USB, a samego telefonu.
Jak macie problem z kablami to po prostu używajcie tych dostarczonych z telefonem...
No i tu Cię może zaskoczę, ale początkowo do LG używałem dostarczonego z nim oryginalnego kabla i nie działa na nim AA.
Z kolei na SGS8 idzie na wszystkich oprócz magnetycznego.
Nawet kabelek z ali nie stanowi problemu dla Samsunga, a LG nawet nie myśli na nim ruszyć.
Rownie dobrze można powiedzieć, że jak jest problem z kablem to zmieńcie sobie telefony.
No to niezłe jaja z tymi androidami macie... ja srajfona jakim kablem bym nie podłączył to car play działa za każdym razem, nawet na tym z Ali za 4,77zl...
Znalazłem w domu jakieś dwa kabelki USB-C i AA teraz odpala bez problemu.
Nie ma też problemu z ładowaniem telefonu z gniazda USB w samochodzie. Udaje się osiągnąć wartości rzedu 1400-1500mA, także mam nadzieję wystarczająco dużo, aby telefon z włączonym GPS i BT nie rozładowywał się w trakcie jazdy, z czym wcześniej też miałem problem na innym kablu.
Fajnie byłoby wstawić ładowarkę indukcyjna w miejscu schowka pod gniazdami, ale mój LG akurat tego nie obsługuje.
Dzisiaj podłączyłem telefon syna, Motorola E6+ z Android 9 i AA 5.5.602944 i AA w samochodzie uruchomiło się od razu. W związku z tym wiem, że moje auto na 100% posiada AA i działa :)
Natomiast teraz do rozwiązania pozostaną mi dwa problemy:
1. Uruchomić AA na moim telefonie, Huawei P20 z Android10.
2. Przy uruchomionym AA na wyświetlaczu auta nie umiem przejść do radia bądź innych opcji całego systemu. Nie widać paska z ikonami.
Załącznik 39017