No ale za 2400 to trzy razy wymieni sie sprzęgło wiec zadna gwarancja tu nie ma zalet, szczegolnie przy elemencie jakim jest sprzęgło...
To jest widok strony w wersji do druku
No ale za 2400 to trzy razy wymieni sie sprzęgło wiec zadna gwarancja tu nie ma zalet, szczegolnie przy elemencie jakim jest sprzęgło...
Napisałem przed chwilą do FCA, zobaczymy jaki bedzie odzew. Podejrzewam że z robocizny dużo nie zejdą, bo jednak ktoś to musi wymienić ale może chociaż z samym sprzęgłem coś da radę. Zobaczymy.
Następnym razem tfu, tfu , podejdę inaczej do tematu..
Z resztą panowie, nie widziałem w tym temacie żeby ktoś z tych co im padło wkładał gdzie indziej. Ktos musi przetrzeć szlaki [emoji6] ale to nie ja jeszcze...
Ja przetre jak mi nie uznaja gwarancji przy 18.000 przebiegu i pismach do fca w razie czego...
Negocjuj z ceną części i robocizny.
Mi w dieslu 1,6 za robocizne policzyli 850 zł.
Na jakiego maila piszecie z FCA?
Ja przez strone jak sie zaloguje na swoj profil.
Już fura odebrana. Finalnie wyszlo 1100 zł wiec w sumie nieźle. Sprzęgło wymienione na nowe oryginalne.
Dziękuję tym co mnie namawiali żeby pisać do FCA.
A mi właśnie też padł docisk, dosłownie godzinę temu, nie zdążyłem z domu wyjechać do sklepu.
Przebieg 47 tyś.
Żadnych wcześniej objawów nie ma, po prostu wciskasz sprzęgło, słyszysz lekkie puknięcie , pedał sprzęgła robi się twardy i nie możesz zmieniać biegów, nawet nie można wrzucić na luz przy włączonym silniku. Dopiero na wyłączonym silniku można wrzucić luz. Na całe szczęście w tym nieszczęściu że stało się to pod domem, nie zdążyłem wyjechać do sklepu :)
Gwarancji już nie ma, także będę wymieniał samodzielnie z kolegą to sprzęgło, także kilka zdjęć się zrobi.
Ehh to fajne te sprzęgła, takie nie za trwałe...ja takze mam chyba to sprzegło sprzed zmiany elementu :(
Załącznik 36244
Ewidentna wada fabryczna. Jeżeli pęka to znaczy że ktoś za bardzo je ,,ulepszył" cieplnie. Widać że musiała pójść cała partia wadliwych docisków.
Jak jesteście ciekawi to mam możliwość sprawdzenia twardości elementu docisku i strukturę stali (będziemy wiedzieć co skopali)
To jak ktoś będzie miał walnięty docisk to chętnie jeden wezmę do analizy (może być nawet mały pęknięty kawałek, bo to wystarczy). W taki sposób znaleźliśmy z kolegą że jedna z walniętych półosi napędowych w hyundaiu nie została obrobiona cieplnie podobnie jak półoś z drugiej strony.
U mnie też zabierali dwumasę - dostałem wtedy spory rabat.
Tak nawiasem. producent zarabia dwa razy. Nie wiem czy wiecie ale większość dostawców części za każde zgłoszenie reklamacji płaci ,,karę". Także zarabiają i od nas (bo płacimy za części) i od dostawcy komponentów.
JTN pewnie gdzies juz bylo, z ktorego miesiaca produkcji 2016 masz auto?
Mój jest z marca 2016.
Może takie podsumowanie, żeby osoby którym walnęło sprzęgło napisały miesiąc, przebieg i rok produkcji swoich aut. Być może to nie idzie rocznikiem tylko przebiegiem.
Tak naprawde forum to zaden wyznacznik skali tego problemu. Jako ze byly dwie zmiany w sedanie kompletu sprzegła na etapie produkcji, to mozna myslec ze byla jakas wadliwa seria, badz sprzeglo tej produkcji jest narazone na taką usterke.
JTN moze jak bedziesz sam wymienial to zobaczysz co tam wsadzali na pierwszy montaz
Racja tylko na forum nie jest nas aż tak wielu, a jednak paru osobom to się przytrafiło. Pytanie ilu osobom które mają tipo i nie należą do forum też to mieli, a o tym nie wiemy. Przecież trochę tych aut się sprzedało.
P.s wiadomo kiedy były zmiany i które auta mają wadę ?