To jest widok strony w wersji do druku
-
Zdjęcia są już na Forum i to nie jedną zarówno z brakiem jak i bez.
-
Ja wczoraj chciałem powalczyć o osłonę w Inter Auto w Krakowie na Andersa. Problem jest im znany ale żeby załatwić sprawę trzeba czekać na kampanie. Dopiero wtedy jeśli kampania będzie dotyczyć danego samochodu to uzupełnią brak.
-
Pisz na kontakt fiata a na kampanie nie trzeba będzie czekać :)
-
Cytat:
Napisał
grzegorzkrk
Ja wczoraj chciałem powalczyć o osłonę w Inter Auto w Krakowie na Andersa. Problem jest im znany ale żeby załatwić sprawę trzeba czekać na kampanie. Dopiero wtedy jeśli kampania będzie dotyczyć danego samochodu to uzupełnią brak.
Nie prawda :D Jesteś mało stanowczy i olewają Cię! W tym temacie wkleiłem wzór pisma jakie wysłałem przez stronę Fiata do centrali. Pan w ASO myślał że spuści mnie po brzytwie swoim olewającym stosunkiem do tematu i się naciął! Za dwa dni jak szef serwisu dostał zjebę z centrali sam do mnie zadzwonił i przeprosił za swojego pracownika. Następnie poinformował że osłona jest dla mnie zamówiona i jak dotrze to osobiście zadzwoni! Tak to było INTER AUTO! Na Zakopiańskiej :)
-
Cytat:
Napisał
ZAFFERANO
Nie prawda :D Jesteś mało stanowczy i olewają Cię! W tym temacie wkleiłem wzór pisma jakie wysłałem przez stronę Fiata do centrali. Pan w ASO myślał że spuści mnie po brzytwie swoim olewającym stosunkiem do tematu i się naciął! Za dwa dni jak szef serwisu dostał zjebę z centrali sam do mnie zadzwonił i przeprosił za swojego pracownika. Następnie poinformował że osłona jest dla mnie zamówiona i jak dotrze to osobiście zadzwoni! Tak to było INTER AUTO! Na Zakopiańskiej :)
Gdzie masz to pismo? Też chce xd
Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
FiatPrime
Gdzie masz to pismo? Też chce xd
Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka
proszę bardzo:
Cytat:
Napisał
ZAFFERANO
" Jestem właścicielem Fiata Tipo rocznik 2016 o numerze VIN ZFA***********6 od dnia 02.02.2017. Samochód został zakupiony od dilera INTER AUTO Kraków ul. Zakopiańska. W trakcie eksploatacji samochodu w okolicy połowy października wykryłem w samochodzie brak elementów osłony kabli pod kokpitem po stronie pasażera (poniżej schowka). Są to: osłona 51984350 x 1 szt. spinka 51938707 x 1 szt. spinka 735288488 x 2 szt.
Zainteresowany brakiem oraz zniesmaczony estetyką i w obawie przed ewentualnymi następstwami uszkodzenia tego miejsca nogami pasażerów rozpocząłem poszukiwania tematu na forach użytkowników Fiata Tipo. Otóż odnalazłem informacje przekazane przez Pana Tomasza Rejmana product managera FCA Poland SA iż brakujący element pod kokpitem jest efektem błędu linii produkcyjnej. W dalszej części informacji przekazanych przez przedstawiciela FCA Poland SA można przeczytać:
Nasza sieć dealerska została poinformowana o zaistniałej sytuacji w zeszłym tygodniu i będzie na bieżąco informowana o postępach w sprawie. Część klientów została już poinformowana o możliwym braku elementu osłaniającego kable. W pozostałych przypadkach, w których Klient wcześniej zauważy brak osłony, procedura wygląda tak, że Klient powinien zgłosić się do dealera, u którego zakupił samochód i osłona kabli zostanie uzupełniona na koszt FCA Poland S.A.
W dniu 04.12.2017 Zgodnie z zaleceniem zgłosiłem się telefonicznie w godzinach porannych do dilera Inter Auto Kraków ul. Zakopiańska w celu umówienia się na uzupełnienie braku. W zgłoszeniu podałem swój numer VIN oraz numer telefonu do kontaktu. Zostałem poinformowany iż temat jest znany i w najbliższych godzinach skontaktują się ze mną w celu przekazania informacji jak dalej postępować. Niestety taki kontakt już nie nastąpił. W moim oczekiwaniu wytrwałem cierpliwie do dnia 07.12.2017 i sam ponownie zadzwoniłem do dilera w godzina popołudniowych. Poinformowano mnie że nic nie wiedzą i żebym dzwonił rano bo zgłoszenie przyjmowała osoba z innej zmiany. W dniu 08.12.2017 nastąpił kolejny kontakt z mojej strony i osoba przyjmująca zgłoszenie w dniu 04.12.2017 poinformowała mnie że o niczym nie wiedzą a osłona mi się nie należy gdyż występuje tylko w samochodach wyposażonych w silnik dizla (???) , dodatkowo nie ma możliwości zamówienia tej części i tu cytuję: świeci mu się na szaro a nawet gdyby to on by musiał za to zapłacić z własnej kieszeni. Z własnych informacji posiadanych z for internetowych Fiat Klub Polska oraz Fiat Tipo Team Polska wiem że osoby posiadające samochody Fiat Tipo z silnikami benzynowymi które takich osłon nie miały zgłaszały się do swoich dilerów i brak był uzupełniany. Na taką informację przedstawiciel Inter Auto roześmiał się i powiedział że na forach to ludzie różne bzdury piszą. Na tym zakończył się mój kontakt z przedstawicielem serwisu ASO Inter Auto Kraków ul. Zakopiańska.
Zwracam się do Państwa z prośbą o rozwiązanie problemu i uzupełnienie braku w moim samochodzie gdyż nie widzę w obecnej chwili możliwości profesjonalnego i polubownego zakończenia sprawy z dilerem-sprzedawcą u którego nabyłem samochód."
-
Ale wypracowanie ;-) Ludzie, tu wystarczą 2 proste zdania. FCA zadziwiająco poważnie traktuje te zgłoszenia.
-
Czekałem, czekałem i w końcu się doczekałem, zgłoszenie 14.12.2017.
Odniosłem wrażenie że nie jestem mile widzianym klientem... :)
-
Ja dzisiaj wjechałem od aso w sprawie wygłuszenia, nic nie wiedzą powiedzieli, że muszę zgłosić reklamację, aso sporządzi dokumentację foto i prześle to wyżej, byłem autem służbowym kazali przyjechać jeszcze raz tipkiem. Ja na to, że nie będę jeździł w kółko i mają sporządzić stosowne pismo, odmówili powiedzieli, że bez samochodu nic nie zrobią. Najlepsze jest to,że jeden z pracowników wypowiedział się, że opiszą wszystko i podsumują, że się nie należy i prześlą do fiata. Dawno się tak nie wkurzyłem co za dup...ki Rozmowa zakończyła się tym, że kazali mi zgłosić samemu na ciao fiat
-
-
Po 3 (trzech) miesiącach od zakupu kilku zgłoszeniach przez formularz i kilku telefonach dziś otrzymałem osłonę z kompletem zatrzasków
Zamontowalem w minutę i sprawa zakończona.
-
Dzis bylem w ASO miedzy innymi z tym tematem , pan mechanik który "wywoływał zgłoszone usterki" wraz ze mną ( takie jak podbijanie obrotów do 1900 , haczenie biegów 2 i 4 przy dynamicznym wrzucaniu) odrzucił wszystkie, nie znalazł podstaw... a osłone to "żebym sobie z diesla zamówił bo tu juz bylo pare osób co też chciały" i o tako. [emoji3]
-
Ja usłyszałem że to wygluszenie to tylko dla diesla a w naszym eperku to tego nie moge sprawdzic bo cuagle mnie wywala
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
-
A jak to sie wchodzi w tego epera zeby sprawdzić?
-
Z oslona cyrk totalny. U mnie w Bydgoszczy mieli liste z numerami vin (oczywiscie mojego nie bylo) i pytali czy dostalem pismo z FCA ( oczywiscie nie) . Pocieszajace ze temat znaja i mowili abym czekal. Nie chcialem przed pierwszym przegladem wysylac do FCA ale w marcu wysle.
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Z oslona cyrk totalny. U mnie w Bydgoszczy
...
Cóż , ja tego "cyrku totanego" w Bydgoszczy nie zauważyłem, temat pozytywnie załatwiony... Może to kwestia mojego uroku osobistego :-)
-
Przeczytales caly moj post? Bo nie napisalem ze u reiskiego jest cyrk a sprawa z oslona. W niektorych aso w ogole nie wiedza o co kaman. Niby pismo jest od" szefa" ze sie nalezy tylko czemu kampanii nie oglosili?
-
Bo fiat ma nas w czarnej d.....pupie
Tylko jak to jest z ta oslona bo gosciu mi mowol ze oslona pasuje tylko do diesla to prawda czy mnie w (W)uja robił
-
Robił Cię i to jeszcze jak..... Ja kupiłem osłonę do benzyny 1,4 tj i pasuje jak ulał. Kolega miał w benzynie osłonę od nowości założoną w fabryce.... Jak popadło tak zakładali. Jak się Turek spóźnił z osłoną albo poszedł na kebaba to mu kilka na taśmie przejechało bez osłony... proste
-
Kręcą, kłamią, kombinują po tych serwisach okropnie. Ja nie mogę narzekać na swój serwis- bo jak gdzieś wyżej napisałem- zapytałem o osłonę bo u mnie nie było, to zaproponowali termin w którym miałem przyjechać, aby ją uzupełnić, i ją uzupełnili. Bez marudzenia i żadnych kosztów dodatkowych....