To jest widok strony w wersji do druku
-
Powiem tak ...jeżeli znam adres lub jadę gdzieś dalej to używam fabrycznej ... ale jeżeli jestem w dużym mieście ( bo na zadupiach się nie sprawdza ) i nie znam konkretnego adresu to korzystam z AA dlatego że wystarczy operować nazwami typu Sky Tower , Siemens , Hotel Qubus itp
-
Ukazały się nowe mapy.
Geographic area: Europe
Latest version: 1020
Release date: 2018-11-22
Size: 7.4GB
-
Cytat:
Napisał
Maniek_wroc
Powiem tak ...jeżeli znam adres lub jadę gdzieś dalej to używam fabrycznej ... ale jeżeli jestem w dużym mieście ( bo na zadupiach się nie sprawdza ) i nie znam konkretnego adresu to korzystam z AA dlatego że wystarczy operować nazwami typu Sky Tower , Siemens , Hotel Qubus itp
W fabrycznej też możesz sobie wpisać 'nazwy' jeśli wcześniej polaczyles się komórka uconnectem.
-
możesz, ale biedna jest ta baza danych
-
Cytat:
Napisał
siwymw
Ukazały się nowe mapy.
Geographic area: Europe
Latest version: 1020
Release date: 2018-11-22
Size: 7.4GB
Wczoraj patrzyłem i nie bylo.
Niewiem czemu jest release date 22.11 a do pobrania po miesiącu... bez sensu.
-
Cytat:
Napisał
tomekbud
W fabrycznej też możesz sobie wpisać 'nazwy' jeśli wcześniej polaczyles się komórka uconnectem.
Wiem, ale tak jak napisałeś trzeba to wpisaćczyli się zatrzymać a później w 80% nie znajduje więc wole przełączyć kabelek z ładowarki do USB i powiedzieć ok google ... nazwę i na 99% ją znajdzie. Wiele razy to już testowałem i dla mnie tak jest najszybciej i najprościej.
-
Aktualizacja ściągniętą w weekend wezmę się instalacją ;)
-
Cytat:
Napisał
Celnik
Wczoraj patrzyłem i nie bylo.
Niewiem czemu jest release date 22.11 a do pobrania po miesiącu... bez sensu.
A w informacji o nawigacji w radio jest data 10.2018 [emoji23][emoji23][emoji23]
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
Maniek_wroc
Wiem, ale tak jak napisałeś trzeba to wpisaćczyli się zatrzymać a później w 80% nie znajduje więc wole przełączyć kabelek z ładowarki do USB i powiedzieć ok google ... nazwę i na 99% ją znajdzie. Wiele razy to już testowałem i dla mnie tak jest najszybciej i najprościej.
Komenda glosowa "znajdź (marka/nazwa)"
U mnie nie wiedzieć czemu przeważnie dostaję komunikat, że nie znaleziono kontaktu w telefonie [emoji848] a czasem zaskoczy i szuka.
Np "znajdź biedronka" 5 razy powie, żebym podał jeszcze raz nazwę kontaktu, a za 6 wskaże listę najbliższych biedronek.
-
Cytat:
Napisał
Szary83
Np "znajdź biedronka" 5 razy powie, żebym podał jeszcze raz nazwę kontaktu, a za 6 wskaże listę najbliższych biedronek.
Brzmi to jak opis odcinka top gear gdzie clarkson gada z nawigacja...
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Brzmi to jak opis odcinka top gear gdzie clarkson gada z nawigacja...
może mnie zatrudnią u siebie xD
-
Rano chciałem ściągnąć nową mapę wszystko pięknie szybko ale doszło do 5 GB i nie udało się ściągnąć .powtórka ,doszło ponad 6 i znowu napis nie udało się ,ale wieczorem trzeba próbować dalej,a swoją drogą napiszę że Auto Mapa na której jeżdziłem przed Tipo była super ,aktualizowałem z 3 razy ,już się przyzwyczaiłem do niej w Tipku i da się jechać pod numer ,którym pasem masz jechać też ok ,jeszcze mam 2 lata darmowej aktualizacji ,potem pomyśli się
-
Cytat:
Napisał
tipomirek
Rano chciałem ściągnąć nową mapę wszystko pięknie szybko ale doszło do 5 GB i nie udało się ściągnąć .powtórka ,doszło ponad 6 i znowu napis nie udało się ,ale wieczorem trzeba próbować dalej,a swoją drogą napiszę że Auto Mapa na której jeżdziłem przed Tipo była super ,aktualizowałem z 3 razy ,już się przyzwyczaiłem do niej w Tipku i da się jechać pod numer ,którym pasem masz jechać też ok ,jeszcze mam 2 lata darmowej aktualizacji ,potem pomyśli się
Za pierwszym razem jak sciągałem aktualizacje miałem tak samo i to jeszcze przy wolnym łączu 7,5GB - 14 godzin. Od tamtej pory ściągam FlashGet'em . Dociąga pliki do końca, również po np. rozlączeniu neta, zaniku zasilania itp.
-
Cytat:
Napisał
Szary83
Komenda glosowa "znajdź (marka/nazwa)"
U mnie nie wiedzieć czemu przeważnie dostaję komunikat, że nie znaleziono kontaktu w telefonie [emoji848] a czasem zaskoczy i szuka.
Namówiłeś mnie :-) jak wrócę ze szkolenia sprawdzę jak to teraz działa po tych wszystkich aktualizacjach ... może jest lepiej niż było ;-)
-
Witam ,może moje spostrzeżenia komuś się przydadzą przy aktualizacji ,robiłem to 4 raz i też mały problemik miałem,używam Friefoxa i teraz udało się ściągnąć do 5-6 GB i przerwało ,przypomniałem sobie że kiedyś przy AMapie też miałem ten problem ,przejście na inną przeglądarkę i zadziałało ,teraz sciągłem na Gogle chrome ,druga sprawa to poprzednio robiłem na penie 16 GB usb 2 ,trwało wgrywanie w auto ok 1,20 min ,teraz kupiłem pena 32 GB 3 usb i dokładnie co do minuty wgrywało 1,20 min,ktoś kiedyś pisał że czas wgrywania zależy od pendraiva ,u mnie dokładnie tak samo na różnym penie ,robiłem to dzisiaj w obiad to informacja jeszcze ciepła pozdrawiam
-
Zazdroszczę, ze Ci w niecałe 2 minuty wgrywa. U mnie to trwało niestety aż 40 minut [emoji20]
-
Cytat:
Napisał
tipomirek
co do minuty wgrywało 1,20 min
Rozumiem że chodzi o 80 minut.
Bo jak tak, to jest standardowy czas, przynajmniej u mnie.
Bez względu na szybkość i wielkość pendrive.
-
Właśnie mnie to zastanawia, skąd takie różnice. Aktualizowałem już 3 razy i za każdym razem było to ok. 40 minut.
Radio 7".
-
The 1020 update gives me a constant error
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Do you have 1020 updates?
-
Cytat:
Napisał
siwymw
Rozumiem że chodzi o 80 minut.
Bo jak tak, to jest standardowy czas, przynajmniej u mnie.
Bez względu na szybkość i wielkość pendrive.
Dokładnie 80 minut