To jest widok strony w wersji do druku
-
Do ŻuczkaM.
Powtarzam: każdy robi jak chce. Ja wolę mieć co cztery (ostatnio co trzy) lata nowy nie wypierdziany , pachnący nowością samochód, a zupełnie nie zależy mi na dodatkach. Dla mnie dodatki są bez znaczenia -wolę te pieniądze przpuścić.
Pozdrawiam.
-
Cytat:
Napisał
ŻuczekM
Pisałem to już wcześniej ale chyba warto się powtórzyć - podstawowa wersja Tipo to porażka
Tak pisałeś to kilkadziesiąt razy i już wystarczy bo staje się to z deka nudne i łeb już boli od tych pierdów! Więc daj sobie już spokój! Lepiej się czujesz jak pociśniesz komuś kto kupił wersje podstawową ? Czujesz się dowartościowany albo lepszy? Czy może potrzebujesz maści na ból dupy bo trzy lata temu kupiłeś małego, może i dobrze wyposażonego Ypsilona ale z silnikiem 1,2 i dużo drożej niż my Tipo z 1,4 w 2016 roku ? Daj że sobie chłopie na wstrzymanie i zaglądnij na forum Lancii i tam się wyżywaj to Cię zbanują szybciej niż Ci się wydaje. Każdy Twój post na tym forum to jest hejt, krytykanctwo i pociskanie w kierunku Fiata Tipo i właścicieli!!!
-
Żuczku , robaczku , mam prośbę, nie rozważyłbyś opuszczenie forum TIPO ? Przecież możesz zawsze wylewać swoje "mądrości" np. na forum Lanci . To taka moja prośba ... :bumbum:
-
Cytat:
Napisał
ZAFFERANO
Tak pisałeś to kilkadziesiąt razy i już wystarczy bo staje się to z deka nudne i łeb już boli od tych pierdów! Więc daj sobie już spokój! Lepiej się czujesz jak pociśniesz komuś kto kupił wersje podstawową ? Czujesz się dowartościowany albo lepszy? Czy może potrzebujesz maści na ból dupy bo trzy lata temu kupiłeś małego, może i dobrze wyposażonego Ypsilona ale z silnikiem 1,2 i dużo drożej niż my Tipo z 1,4 w 2016 roku ? Daj że sobie chłopie na wstrzymanie i zaglądnij na forum Lancii i tam się wyżywaj to Cię zbanują szybciej niż Ci się wydaje. Każdy Twój post na tym forum to jest hejt, krytykanctwo i pociskanie w kierunku Fiata Tipo i właścicieli!!!
Dobrze gadasz. Polać ci!!!
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
slawcio74
Żuczku , robaczku , mam prośbę, nie rozważyłbyś opuszczenie forum TIPO ? Przecież możesz zawsze wylewać swoje "mądrości" np. na forum Lanci . To taka moja prośba ... :bumbum:
I ty też dobrze gadasz.
-
Cytat:
Napisał
ŻuczekM
Pisałem to już wcześniej ale chyba warto się powtórzyć - podstawowa wersja Tipo to porażka i zachwycony taką wersją może być tylko ten, który przesiada się z pełnoletniej Sieny.
Moją 18 letnią sienę zezłomowałem w sierpniu a w październiku odebrałem tipo w wersji tipo z którego jestem zachwycony, znaczy ze pijesz do mnie? Zdejm se człowieku klapki z oczu i nie mierz innych swoją miarą, a jak Ci czegoś brakuje to se kup prosiaka albo ferrari bo tipkiem braków nie nadgonisz
-
Cytat:
Napisał
mis888
Moją 18 letnią sienę zezłomowałem w sierpniu a w październiku odebrałem tipo w wersji tipo z którego jestem zachwycony, znaczy ze pijesz do mnie? Zdejm se człowieku klapki z oczu i nie mierz innych swoją miarą, a jak Ci czegoś brakuje to se kup prosiaka albo ferrari bo tipkiem braków nie nadgonisz
Ja miałem Grande Punto w niezłej wersji Energy. Tipo golas ma na stanie niemal wszystko co moje poprzednie auto i mimo upływu 10 lat kosztowało niemal tyle samo (!!!)...
-
Cytat:
Napisał
ZAFFERANO
Tak pisałeś to kilkadziesiąt razy i już wystarczy bo staje się to z deka nudne i łeb już boli od tych pierdów! Więc daj sobie już spokój! Lepiej się czujesz jak pociśniesz komuś kto kupił wersje podstawową ?
Mój post skierowany był do kolegi LaVa i przedstawiał moje zdanie na temat Fiata Tipo w wersji Tipo. Widzę, że prawda w oczy kole, bo kilku właścicieli takowej odmiany odebrało to jako atak w ich kierunku. Całkowicie bezpodstawnie, nic mi do tego czym jeździcie.
Jestem fanem Fiata i miałem kilka samochodów tej marki, ostatnie trzy od nowości. Potrafię jednak obiektywnie spojrzeć na to, co działo/dzieje się z firmą i nie wszystkie jej ruchy były udane i przemyślane. Pomyśl na tani kompakt był dobrym ruchem, agresywna promocja cenowa w przypadku Tipo zrobiła robotę i model został dobrze przyjęty. Podstawowa wersja powinna być tylko pozycją w cenniku do celów marketingowych a jego realna sprzedaż powinna odbywać się jedynie w Turcji. Fiat powinien konkurować z innymi kompaktami atrakcyjną ceną i walorami użytkowymi ale nie kosztem skandalicznych braków w wyposażeniu.
Moim ostatnim Fiatem było Bravo Sport T-Jet 150 KM w dobrej opcji. Znajomi jak dowiadywali się ile wydałem na Fiata to pukali się w czoło. Za te pieniądze moglem kupić praktycznie każdy kompakt na rynku ale wybrałem Fiata. Mam nadzieję, że jest na tym forum kilku miłośników marki a nie tylko "łowców cenowych okazji" którzy mają w nosie czym jeżdżą, byle było tanie.
-
To jak się ma podstawową wersję to już nie jest się "prawdziwym" fanem.
Ja uważam że Fiaty się skończyły w 2000 roku. Mój tata i ja mieliśmy Fiaty od lat 80tych. Z tych które ja pamiętam: Punto mk1 (przełomowe dla marki), Brava Mk 1, Multipla (najlepsze auto ostatnich 3 dekad), Seicento, Grande Punto czy teraz Tipo. Były też inne mniej udane jak Uno. Wszystkie poza Multiplą to były auta wygrywajace głównie ceną.
Tipo choć miłe niczego nie zmienia na rynku, podobne jest do skody czy toyoty. Czy ma klime w automacie, maszynkę do ciągnięcia ci druta na postoju albo wbudowany ekspres do kawy - bez większego znaczenia.
Jak masz Fiata to właśnie masz w nosie czym jeździsz. Fiata nie kupią nowobogackie albo sebixy tylko ludzie którym nie zależy na opini innych.
-
Komentowanie wypowiedzi ŻUCZKAM jest bezcelowe, ten człowiek ma ZAWSZE racje i nic ani nikt go nie przekona. Takie wnioski mam czytając to forum od kilku miesięcy.
-
To proste. Wystarczy nie komentować tego co pisz żuczek. przecież jemu o to chodzi.
-
Cytat:
Napisał
pawka
ja mam takie spalanie jak pół drogi pcham samochód - jakaś abstrakcja i dyrdymały
Jaka abstrakcja. Ja muszę co 3 dni doić swojego Tipka. W przeciwnym razie namnażająca się benzyna rozerwie zbiornik paliwa.
-
Cytat:
Napisał
leinad
Jaka abstrakcja. Ja muszę co 3 dni doić swojego Tipka. W przeciwnym razie namnażająca się benzyna rozerwie zbiornik paliwa.
w swoim też się nigdy nawet nie zbliżyłem do takiego wskazania komputera, najmniej miałem jakieś 4,7 jak było ok 20 stopni, leniwa niedzielna przejażdżka Czaplinek->Kołobrzeg z prędkością przelotową ok 70-80 km/h, bez postojów, wyprzedzania itp :)
-
Cytat:
Napisał
capitanslow
w swoim też się nigdy nawet nie zbliżyłem do takiego wskazania komputera, najmniej miałem jakieś 4,7 jak było ok 20 stopni, leniwa niedzielna przejażdżka Czaplinek->Kołobrzeg z prędkością przelotową ok 70-80 km/h, bez postojów, wyprzedzania itp :)
Wczoraj tankowałem. Wskazanie komputera 7,9 litra a rzeczywiste prawie 9 litrów!!! Więc nie ma się czym podniecać ;-)
-
Ale Pb czy LPG ? Bo jak LPG to wskazuje prawidłowo. Trzeba liczyć na LPG około 1-1,5 litra więcej jak to co wskazuje komp.
-
Cytat:
Napisał
ZAFFERANO
Ale Pb czy LPG ? Bo jak LPG to wskazuje prawidłowo. Trzeba liczyć na LPG około 1-1,5 litra więcej jak to co wskazuje komp.
Oczywiscie mam tylko benzynę. Bardzo niedokładne wskazania ma ten komputer. Do samego spalania nie czepiam się. Same 2km trasy w pełnym korku (te 2 km jadę 45 minut).
-
Cytat:
Napisał
ŻuczekM
15-01-2017,*19:16 #198
ŻuczekM
Klubowicz
Auto
Ypsilon 1,2
Rocznik
2014
Pisałem to już wcześniej ale chyba warto się powtórzyć - podstawowa wersja Tipo to porażka i zachwycony taką wersją może być tylko ten, który przesiada się z pełnoletniej Sieny. Jeśli przyjmiemy, że Tipo jest kompaktem - a tak jest pozycjonowany - to ani wykończenie, ani braki w wyposażeniu są nie do przyjęcia. Sprzedaż tak okrojonej wersji w Europie to nieporozumienie, w Turcji to pewnie hit.
Dla oszczędnych proponuję nową Pandę - parę groszy zostanie w kieszeni, zwrotny i oszczędny samochodzik Jeśli Tipo - to chociaż POP plus parę dodatków pod siebie i mamy fajny wózek
No cóż pojechał! Akurat ja przesiadam się z Pandy 3 easy nieco doposażone na Tipo. I powiem tyle - zawieszenie z Pandy to jak w Twojej Y, ale panda jest lżejsza więc przy szybkiej jeździe nie wydała (ponad 160 wg GPS jest masakrycznie męczące), bagaznik ... sam wiesz najlepiej xD, wyciszenie ... No coś jest ale nie na zimówkach i po mokrym, ponadto 4 poduszki powietrzne, tak samo twardy plastik ... Ja w 4 lata napykałem ponad 50 kim i było super, ale pora zmienić! A o dynamice 1.2 69 km to jak deptasz tak masz ale i spalanie na autostradzie do Hamburga potrafiło 13l/100 przekroczyć. Więc gościu nie pisz takich bzdur bo aż się na forum nie chce wchodzić przez takie posty!
-
Cytat:
Napisał
leinad
Były też inne mniej udane jak Uno.
Tu z Kolegą się nie zgodzę, mianowicie uno z Włoch było udanym i wytrzymałym pojazdem. Te montowane w Polsce to już była inna bajka.