Fiatem też nie ma co się podniecać bo szału ten wóz nie robi
To jest widok strony w wersji do druku
Fiatem też nie ma co się podniecać bo szału ten wóz nie robi
GM Korea, solidna firma :P
GM namotał mocno, bo jak nie Opel to Vauxhall, Chevy albo Hoden :)
Sprostowując: Tipo w nieco wyższej wersji stoi też na 16", a i na 17" stanie jak dopłacisz. No i programować TPMS nie trzeba jeśli się zmienia tylko opony.
Nie ulega jednak wątpliwości, że jak porównamy oba modele w tej samej cenie to Tipo zjada Opla na śniadanie wyposażeniem i wyglądem.
Zresztą dzisiaj przejechałem się Tipem, tym razem w dieslu - bardzo fajnie się tym autem jeździ po mieście, zwinny urwis. Bardzo sympatyczne autko. I w środku też nieszpetne. I kierownica mała i gruba - świetnie leży w dłoni.
Ano trudno się nie zgodzić. Zresztą Tipo w wersji wyposażenia ze środka skali to świetny balans między dobrze wyposażonym sedanem, a ceną jak za mały hatchback.
Raczej nie ma powodu, żeby Tipo okazał się awaryjny - zawieszenie jest proste i znane z innych modeli. Silnik wolnossący, znany od lat, powinien kręcić się długo i bez ekscesów ... jeśli z elektryką nie zawalili (podobno w Stilo dali ciała) to powinno być auto tanie w użytkowaniu ...
Ja też interesowałem się Astrą IV sedan,bo ma dobre ceny....ostatecznie zrezygnowałem przez jej "nadwagę" zżerającą skutecznie część mocy silników i pewnie sporo paliwa...ponadto podświetlanie zegarów i kokpitu walące po oczach na czerwono jest dla mnie nie do zaakceptowania.
Może ktoś ma podobny problem czy.....sam nie wiem jak to nazwać. Za 8 dni minie 7 m-cy od daty podpisania wstępnej umowy. Mój dealer na dzień dzisiejszy nie jest w stanie odpowiedzieć mi w którym miejscu na świecie znajduje sie juz wyprodukowane moje auto. Czy ktoś miał podobnie tak jak Ja , że do ostatniego dnia nie wiedział kiedy dotrze jego auto do salony ???
7 miesięcy? :eek: W tej sytuacji powinieneś twardo zażądać podania konkretnego terminu, z restrykcjami dla sprzedawcy w razie niewywiązania się lub zerwać umowę i zażądać zwrotu zaliczki. Zbliża się koniec roku, więc jak dobrze poszukasz to znajdziesz coś gotowego do wzięcia z placu od dealera (Tipo albo i nie).
Własnie za 8 dni mija te 7 m-cy . Wszystko jest niby w/g podpisanej umowy że odbiór nastąpi w okresie od 3 do 7 m-cy po jej podpisaniu . Martwi mnie to że nie mają tak opracowanej procedury aby wiedzieć gdzie znajduje się juz wyprodukowane auto :(
Witam :)
Czytam i czytam i ..oczom nie wierzę, 7-miesiecy czekania ?????? Wstępna umowa podpisana 12 sierpnia, odbiór 29 pażdziernika. W sumie 2,5 miesiaca czekania. Od pierwszego dnia, do ostatniego wiadomo było, gdzie jest moje auto. W sierpniu, ponoć z racji urlopów fabryka miała troszeczkę przestoju. Przed 10 wrześnie był juz na produkcji, pózniej, czekal na transport do Włoch. Turyn i transport do Polski. Około 12 pażdziernika przyjazd auta do Tych. Kilka dni w Tychach i wiadomość, że "zwolniony" czeka na lawetę. Przyjazd Tipka do Krakowa, kilka dni formalnosci i odbiór :) Moi drodzy, naprawdę wszystko zależy od dealera. mój był wspaniały, jeżdżę już 2 tygodnie. Pozdrawiam wszyst kkich zakochanych w swoich TIPOLACH :)
Widzę dealer delerowi nierówny w tym czasie oczekiwania na autko :roll:
Ja zamawiałem autko w jednym z krakowskich salonów na początku maja, podpisałem umowę i jeśli Ja bym osobiście nie dzwonił i zaczął się pytać co się dzieje z moim autem to pewnie do tej pory bym nic nie wiedział.
W zeszłym tygodniu auto miało być na dniach bo niby czekało na transport do Tych.
Zobaczymy co będą wymyślać w tym tygodniu.
Cierpliwość mam już na wyczerpaniu...
Zamówiłem samochód 17 października w GAM FIAT Długołęka. Odbiór w grudniu wg dealera. 8 listopada podjechałem z zapytaniem czy może mają coś na placu od ręki. Mieli. 12 listopada wyjechałem z salonu. Dopłaciłem niewiele a mam lepsze wyposażenie niż wcześniej zamawiałem. Kolor też się zmienił. Miał być biały jest szary. Może warto jednak podjechać do salonu tak jak ja to zrobiłem.
Czy ktoś kto ostatnio odbierał swoje auto zauważył, że producent dodał mały niuans którego brakowało?
Mam na myśli pasek wewnątrz klapy bagażnika w celu zamykania jej bez konieczności dotykania klapy z zewnątrz. Ja odbierałem auto w zeszłym tygodniu.
Jaki pasek. Zwisający czy też ala rączka ? W sobotę odbierałem i za co mogę się złapać to tylko za kieszeń po zakupie auta. U mnie nie ma nic - niestety.
speedhub moglbys rzucić jakąś fotką tego paska?
Mi wlasnie tego w Tipo brakuje.. albo najzwyczajniejszej wnęki na rękę od wewnętrznej strony klapy bagażnika
To byłoby super, po 22 sierpnia miało się zmienić gniazdo 12v i ręczny, może też pasek dodali.
Speedhub z którego tygodnia masz produkcje ?
Ja mam auto po 22.08. i nie mam paska w bagażniku.
Ja odebrałem autko tydzien temu i tez nie mam tego paska.