To jest widok strony w wersji do druku
-
jak wirnik z alternatora trze o obudowe to napewno poprawnie nie ładuje, jezdzij z peknietym alternatorem to w koncu sie rozleci porwie paski i problem gotowy.
Poprawne cisnienie sprezania nie wyklucza zuzytych pierscieni zgarniających, ale zmniejsza prawdopodobienstwo.
zostają uszczelniacze zaworowe, jesli faktycznie dymi na niebiesko i spala olej a nie gubi.
-
Co do alternatora - wymienię
Co do dymienia - czy to wysokie koszta?
Co do koloru - przeważnie dymi na biało
-
To może wcale nie spala oleju tylko go po prostu gubi(plama na misce)? Jeśli to wina uszczelniacza na wale, mechanik pewnie weźmie za to ze 300zł najmarniej (bo trzeba skrzynie ściągać) a jak sam to zrobisz to dzień roboty + ktoś do pomocy i nowy uszczelniacz wart 20zł ;)
-
A nie wygląda to trochę tak jakby to wyciek z prawej strony miski olejowej?
Może i dzień roboty - i dodatkowa pomoc też bym miał ale..
Nie za bardzo wiem jak zdjąć skrzynie biegów i ile to może ważyć - sama siła mięśni wystarczy?:D
Trzeba spuścić cały olej?
A co do dymu to może faktycznie mieszanka spalin i pary wodnej..
-
Miska olejowa jest przyklejona na silikon + śruby więc raczej się sama nie rozszczelniła... no chyba, że przywalileś w coś ;d Proponuje wytrzeć miskę i jej okolice ile się da, odpalić auto i patrzeć. Jak nic nie będzie widać to przejechać kilka km i znowu zobaczyć. Jak w końcu olej się pojawi, będzie lepiej widać skąd leci. Skrzynia wazy ~30kg, we dwie osoby spokojnie ją wyjmiecie. Olej trzeba spuścić, bo jak wyjmiesz półosie to sam wyleci ;) Jakby co, to pół roku temu wymieniałem u siebie sprzęgło więc pamiętam jeszcze co i jak;) Poza tym w necie są poradniki, na forum ktoś już opisywał to dokładnie.
-
Zrobiłem sobie dzisiaj jeszcze test ciśnienia..
Zastanawia mnie jedna rzecz - pokazuje mi 9B [rozrusznik dalej kręci] i wskakuje na 12B
Ponawiam test - wchodzi na 12B
Na innym 9B - nagle wskakuje na 12B
Kręciłem do momentu aż się nie zatrzymał i zawsze stawał na 12-13B
Czy to dobry objaw? Myślę że zachowywałem szczelność.
-
Ponowiłem test - jest ok :)
Jak to jest z tymi świecami..
Ponoc dedykowane do mojego silnika [ dziękuje panterka] są:
Świece
Champion RA4HCX
NGK DCPR8EKC
I ponoć przerwa na elektrodach ma mieć 0,8mm
Gośc pisał że te powinny hulać ale czy na pewno?
http://allegro.pl/fiat-1-2-16v-punto...104617475.html
Kable
BERU ZEF1201
A tych złączki ponoć nie pasują do cewki zapłonowej [ dziękuje panterka]
NGK RC-FT1203
http://allegro.pl/fiat-1-2-16v-punto...104617475.html
Czy te są złe?
http://www.unto.pl/przewody-zaplonow...16-p-2575.html
Jutro zadzwonię popytać się o dedykowane [ ah urlop..]
Może znacie jakieś warte polecenia sklepy?
-
Co do świec znalazłem papiery i mam NGK DCPR8EKC, kable Sentech ;) Mam sklep wart polecenia, ale jest w Łodzi więc raczej Cię nie zainteresuje ;p
-
-
Świece Champion RA4HCX i kable zapłonowe BERU ZEF1201 zamówione :)
-
sprezanie jest dobrze, jak po pierwszym kreceniu masz 9bar, cisnienie liczy sie maxymalne, poprostu w twoim przypadku wiecej jak 13 nie bedzie.
-
Póki co płynu chłodniczego nie ubywa :D
Jak robiłem rozrząd to mechanik mówił że wymienił uszczelkę koło pompy wody?
Bo ciekło.. Specyficznie to nazwał coś na literę "m"
Póki co jak ręką odjął..
Przejechałem 200 km i płyn dalej w normie
-
No i wyszło szydło z worka..
Ubytek jest spowodowany nieszczelna chłodnicą..
Rdza ją zeżarła..
Na zamówieniu nowa :)
Dodatkowo muszę zamówić wieszak tłumika bo strzeliła gumka ;p
Jaki model żarówek podświetla deskę rozdzielczą?
Czy to R5? T5 R5 DIODY DIODA SMD ZEGARY KOKPIT RINGI 5 KOLOR (4431720919) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Wie ktoś ile jest sztuk?
Pytam bo z lewej strony zegary nie świecą :(
-
wymieniałem ostatnio w przedlifotowych zegarach to było tych od podświetlenia chyba 8 szt a nie wiem jak jest w poliftowych.
-
nie zakładaj diodowych bo nierówno podświetlaja
-
Witam.
Jak wyjąc tą spiralkę z tłumika ? Próbowałem złapać od góry, ale mocno się trzyma. Próbowałem też odkręcić tą
metalową rurkę, w której jest ta spiralka, ale też nie idzie.
-
Sama rurka jest w prasowana, trzeba szczypcami to dobrze złapać i do góry, innego wyjścia niema.