To jest widok strony w wersji do druku
-
2 załącznik(i)
A u mnie wesoło bo przejechałem na gazie już ponad 100km i ani jedna z lampek nie zgasła ;)
Dziś wymieniłem siłownik szyby i przy okazji pozaklejałem wszystkie otwory techniczne powertape'em.. Po co? A no po to bo mam nadzieje trochę ograniczy to świstanie przy większych prędkpściach.. Dziś nie słyszałem świstania ale przetestuje jeszcze jutro ;)
A na koniec fotki:
Załącznik 4032 Załącznik 4033
-
Gratulacje z okazji założenia LPG:)
-
Świstanie to i ja bym chętnie wyeliminował:) U mnie to chyba jeszcze uszczelki drzwi już są wygniecione - czasami czuje jak mi po ręce wieje:)
-
Niestety jeszcze śwista ale chyba jest lepiej.. Wymiana uszczelki raz że już nie możliwa bo chyba nowych nie ma to bardzo kosztowna - nie warto..
Cytat:
Napisał
stilo_kielce
Gratulacje z okazji założenia LPG
A dzięki, dzięki - puki co jestem zadowolony ;)
-
Jeslo swiecą sie jeszcze wszystkie to teszta bedzoe szybko gasła. Na szczescie w idzie to ustawic.
-
Cytat:
Napisał
egon
Na szczescie w idzie to ustawic.
No gazownicy tak powiedzieli ale też uprzedzili, że przede wszystkim poziom rezerwy.. Jak odbierałem auto to gość mówił że zatankował za 20zł i pojechał do koronowa i z powrotem w ramach testu - większość na gazie. To jakieś 20km w jedną stronę czyli zrobił powiedzmy 35km na gazie czyli pewnie na jakieś ~30km gazu było a paliła się zielona jedna dioda (jedna przed rezerwą).. Pewnie trzeba będzie to podregulować ;)
-
Cytat:
Napisał
egon
Jeslo swiecą sie jeszcze wszystkie to teszta bedzoe szybko gasła. Na szczescie w idzie to ustawic.
piłeś coś? ;)
u mnie jest tak, że diodek mam 5. pierwsza gaśnie po przejechaniu 100 km. następne wedle uznania :)
-
Miałem na mysli to, ze jrsli pierwsza się długo swieci, to pozostałe będą znikac szybciej. Tak to juz jest, ale w sekwencjach jest to do ustawienia, fakt, ze troche zabawy z tym jest, ale idzie to poustawiac.
-
A więc wczoraj po przekroczeniu 150km na gazie zgasła pierwsza dioda a 7km później 2ga ;) I tak zrobiłem 30km i nadal świecą się 2 (albo 3 bo już nie pamiętam ile w sumie jest - zgasły 2).. Jadę dziś wbić gaz w dowód..
Edit:
A i w sumie zauważyłem, że na gazie rozgrzewa się szybciej jak na benzynie ale akurat mi to nawet pasuje..
-
Cytat:
Napisał
egon
Miałem na mysli to, ze jrsli pierwsza się długo swieci, to pozostałe będą znikac szybciej. Tak to juz jest, ale w sekwencjach jest to do ustawienia, fakt, ze troche zabawy z tym jest, ale idzie to poustawiac.
miałem na myśli literówki ;) żart!
a na gazie faktycznie szybciej się rozgrzewa. nie dziwota, wszak temp. spalania gazu o ok. 300 stopni wyższa niż benzyny ;) jestem ciekaw ile zrobisz na zbiorniku.
-
Szczęki Wam poopadają jak zrobię 400 :P Nie no to nie jest realne ;) Ale tak z 280 np. by było ok :)
-
Dokładnie, na LPG mi tez się szybciej rozgrzewa.
No i oczywicie napisz ile na zbiorniku zrobisz.
-
Cytat:
Napisał
egon
No i oczywicie napisz ile na zbiorniku zrobisz.
A więc dziś po przejechaniu 278km na gazie nastąpiło przełączenie na benzynę co przy tankowaniu 27.5l gazu na Orlenie daje 9.89l/100km ;) Inna sprawa że ja dziś dość ostro ciskałem bo musiałem zdąrzyć do urzędu wbić gaz w dowód ;) Ale znając to auto jeżdżąc spokojniej nie wiele zejdę niżej..
Dostałem też potwierdzenie wysyłki pokrowca na zapasówkę bo sobie zamówiłem taką lepszą na allegro ;)
-
Prawie 10l. Czyli cenowo wychodzi porównywalnie ze mną (verva ON). Tylko co ja właściwie ze sobą porównuję ;)
-
Cytat:
Napisał
ciril
Prawie 10l.
No miałem cichą nadzieję że będzie te z 9,5 ale we wszystkich obliczeniach brałem pod uwagę że będzie palić 10 ;)
Dodam tylko że przed gazem 100km na paliwie to ok 50zł a teraz z gazem to 30zł.. Jakby nie było różnica jest ;)
-
Ja tak na 100km liczę sobie do 40zł licząc że ON jest za 6zł :D I przy silniku 115 konnym sie mieszczę z luzem- średnie spalanie 6.2 l/100km według komputera, to w rzeczywistości może być mniej/więcej o jakieś 0.5 litra- sądzę że mniej :D
-
Cytat:
Napisał
byrrt
A więc dziś po przejechaniu 278km na gazie nastąpiło przełączenie na benzynę co przy tankowaniu 27.5l gazu na Orlenie daje 9.89l/100km ;) Inna sprawa że ja dziś dość ostro ciskałem bo musiałem zdąrzyć do urzędu wbić gaz w dowód ;) Ale znając to auto jeżdżąc spokojniej nie wiele zejdę niżej..
a jakie średnio odcinki jednorazowo pokonujesz?
-
Cytat:
Napisał
boch
a jakie średnio odcinki jednorazowo pokonujesz?
Do pracy mam 25km z czego powiedzmy ze 4 po mieście a potem już obwodnica czyli tak ~ 100-130 km/h do samej pracy. Powiem natomiast tak.. Mieszkałem przez 2 lata u taty poza miastem i dojeżdżałem codziennie ok 15km do Bydgoszczy - bez względu czy jechałem przez centrum 50km/h czy objeżdżałem je obwodnicą 90km czy 150km/h to i tak palił podobnie.. Potem zamieszkałem w Bdg i miałem do pracy 5km przez miasto.. Spalał tyle samo! Teraz zmieniłem pracę i też nie widzę szczególnych zmian.. Choć przyznaje że w takiej pełnej trasie (np jadąc na zlot fkp w 4 osoby tak jak można było ok 120km/h) na dłuższym odcinku spalanie malało do 7.3-7.6.. Myślę że jadąc ze stałą prędkością np 100km/h przez długi odcinek byłbym w stanie zjechać poniżej 7litrów. Mowa oczywiście o benzynie ;)
-
W trasie spokojnie zrobisz ponad 300 km na jednym zbiorniku. Mi udało się zrobić mniej niż 8l/100km, ale myślę, że da się jeszcze mniej:D
-
mnie tyle palił na trasie rok temu. dokładnie 8 litrów z realną szansą na mniej gdyby nie okresowa jazda z prędkością ponad 120 km/h ;) właśnie kończę zbiornik więc w weekend zrobię aktualne pomiary.