To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
galas771
W jaki sposób sprawdzić te korekty wtryskiwaczy?
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Jak mesie zresetować adaptacje?
Rok później przeglądałem ten temat i zobaczyłem, że to bez odpowiedzi zostało więc jak już doszedłeś jak to inni beda mieli gotowca.
Łączysz się ze sterownikiem silnika tego z LPG w opisie i w zakładce ostatniej bodajże regulacje. Druga albo trzecioplanowych od góry. W opisie po prawej jest o wyzerowaniu map. Po tym zabiegu wyłącz stacyjkę, włącz ponownie i odpal. Teraz niech popracuje 10 min i już. Ja to 10 min to daje mu popracować na pb.
-
Myłem myjką ultradźwiękową ale to nic nie dało, najpierw wymyłem je w benzynie ekstrakcyjnej , jaki syb z nich poleciał masakra , ale i tak lały wię cnowe były jedynem rozwiązaniem. co do wtyczek to bęe działa w sobote i zobaczymy.
Dzięki, pozdrawiam.
G
-
W końcu kupiłem nowe wtryski i samochód chodzi pięknie moze będzie kolejne 100 tyś km przejechane
Problemem była wiązka w podzybiu . okazuje się ze zamontowana jest fabrycznie w taki sposób że leży w wodzie ( podszybie ma przetłoczenia gdzie są kałuże . Założyłem peszel fi 30 i na nim dopiero przyczepiłem trytytkami wiązkę zeby odseparować wszystko od wody.
Problemem była wiązka w podzybiu . okazuje się ze zamontowana jest fabrycznie w taki sposób że leży w wodzie ( podszybie ma przetłoczenia gdzie są kałuże . Założyłem peszel fi 30 i na nim dopiero przyczepiłem trytytkami wiązkę zeby odseparować wszystko od wody.
-
Na włoskim forum wszyscy zgodnie piszą, że te wtryski do firmowej instalacji wytrzymują średnio 70000. Mam 150000 i wielkimi krokami zbliża mi się kolejna wymiana tychże. Tym razem wjadą ig6 - zamiennik. Podobno żywotniejsze i cichsze. Jeden osobnik jakiś czas temu pisał że takowe wstawił, może niebawem zda relację jak się sprawują.
-
A u mnie Barracudy za 300pln/komplet mają 140tkm i jeżdżą bez problemów.
-
No i dodatkowo baracudy są cichsze nawet od wtrysków beznzynowychâŚ
Niestety Fiat postawił na zaplanowaną zawodność i zarobek na serwisie.
-
Nie Fiat, tylko producent instalacji Landi Renzo. Tak Barracudy jak nie dotykają innych części silników to są cichutkie, ale nowa seria 120nl już ponoć nie jest taka cicha jak pierwotne 115nl/130nl.
-
Witam, zbliża się 15000 km i szczerze polecam te wtryski ;) są tak ciche ze na gazie pracuje ciszej niż na benzynie ;) nagram film i porównacie ;) przebieg fiata to 200 000 km i to jego 3 wtryski, sam mam go od momentu 105 tys, pierwsza wymiana 105tys, druga 185 tys . Cała historia auto dobrze znana od wyjechania z salonu, kupiłem od kolegi - pedanta - w pozytywnym znaczeniu tego słowa ;)
-
Piszesz o IG6?
Jak tak to wyśmienicie, bo na dniach będę je zamawiał. Raz już wymieniałem przy 67000, teraz mam 150000 i znowu pora.
Dobrze kojarzę, że można je kupić ze złączką do fiata?
-
Dokładnie ig6, w komentarzu przy zamówieniu piszesz ze potrzebujesz do fiata ;) zamawiałem na stronie enerma
-
Cytat:
Napisał
galas771
Witam, zbliża się 15000 km i szczerze polecam te wtryski ;) są tak ciche ze na gazie pracuje ciszej niż na benzynie ;) nagram film i porównacie ;) przebieg fiata to 200 000 km i to jego 3 wtryski, sam mam go od momentu 105 tys, pierwsza wymiana 105tys, druga 185 tys . Cała historia auto dobrze znana od wyjechania z salonu, kupiłem od kolegi - pedanta - w pozytywnym znaczeniu tego słowa ;)
Kojarzysz może ile sprzęgło wytrzymuje we Fiacie? Mam od nowości i mam wrażenie ze nieubłaganie zbliża się termin wymiany - mam wrażenie ze późno łapie na sprzęgle ;/
Zastanawiałem się tez nad olejem w skrzyni, wymieniał ktoś ?
-
Osobiście wymieniałem...
poszukaj w wątkach, jest dużo wiadomości na temat wymiany i rodzajów olejów,
-
Te wtryski ig6 pasują do listwy w miejsce medow, czy trzeba z listwą nową razem brać?
Ta samo się je mocuje? Na wcisk i przykręca blaszkę co je trzyma? Jak medy?
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Te wtryski ig6 pasują do listwy w miejsce medow, czy trzeba z listwą nową razem brać?
Ta samo się je mocuje? Na wcisk i przykręca blaszkę co je trzyma? Jak medy?
Pasuje bezproblemowo ;) jak z fabryki, bierz je śmiało - polecam ;)
A tutaj informacyjnie screen wiadomości z enerma; porównanie reklamacji medow i tych ig6
Załącznik 43788
U mnie bez adaptacji i żadnych zmian i ciśnienia działało poprawnie ;)
-
Zamówione :-)
Zapytam o parownik, bo masz większy przebieg. Wymieniałeś, regenerowałeś? Czy bez dotykania jeździ?
U siebie po stanie trzpienia jak czyszczę go co jakiś czas wnioskuje, że musi być strasznie zasyfiony szlamem z gazu w środku.