To jest widok strony w wersji do druku
-
-
Hej, to właśnie u mnie wraz z @JackTheNight probowaliśmy odpalić AA tak jak pisze to dwa posty wcześniej. Po aktywacji AA nic się nie działo, doszliśmy że firmware radia jest w wersji 21 czyli prawdopodobnie za starej. Wczoraj zrobiłem update do 23.00.69.00 i wciąż brak reakcji.
Zastanawiam się czy fakt posiadania Google Pixel który ma najnowszego AA w wersji 5.3.501644 nie jest jakimś problemem i może spróbuję zrobić downgrade i wrzucić jakiś starszą wersję przez apk...
O co chodzi z tym radiem "Arabic"? Jak można to sprawdzić? Jeśli ktoś miałby jeszcze jakiś pomysł co można wyczarować to dajcie znać ;)
-
A gniazdo USB C już wyczyściłeś aby wtyczka wchodziła do końca? Sprawdź na komputerze ten kabel czy transmisja działa.
-
1 załącznik(i)
Popatrz przede wszystkim jaką masz naklejka na radio, bo jeśli masz ARABIC[najbiedniejsza wersja radia 7cali] to nici z AA, u mnie tak jest niestety i AA mimo że funkcja "display" pojawia się w menu radia nie działa. Na forum włoskim zalecają aktualizacje do 23.00.69.00
https://www.clubtipo.eu/viewtopic.php?f=20&t=2325
Cytat:
Napisał
bartekborowik
Hej, to właśnie u mnie wraz z @JackTheNight probowaliśmy odpalić AA tak jak pisze to dwa posty wcześniej. Po aktywacji AA nic się nie działo, doszliśmy że firmware radia jest w wersji 21 czyli prawdopodobnie za starej. Wczoraj zrobiłem update do 23.00.69.00 i wciąż brak reakcji.
Zastanawiam się czy fakt posiadania Google Pixel który ma najnowszego AA w wersji 5.3.501644 nie jest jakimś problemem i może spróbuję zrobić downgrade i wrzucić jakiś starszą wersję przez apk...
O co chodzi z tym radiem "Arabic"? Jak można to sprawdzić? Jeśli ktoś miałby jeszcze jakiś pomysł co można wyczarować to dajcie znać ;)
Załącznik 38442
Screen potwierdzający z forum it nie działa jak masz radio w wersji ARABIC
-
Tak, pół kilo paprochów z gniazda wyciągnąłem i wtyczka klika ;) Trzy różne porządne kable nie robią żadnej różnicy.
Ciekawostka - w radiu po update'cie zrobiłem przywrócenie ustawień fabrycznych oraz przywróć aplikacje - to sprawiło że pojawiły mi się te aplikacji UConnect Live i połączyło z apką w telefonie i mogę w niej sprawdzić parametry samochodu itp. oraz odblokowały się funkcje TomTom jak pogoda itp.
Android Auto za to wciąż milczy...
@Juri co to znaczy naklejka na radio - wciąż nie czaję jak to sprawdzić?
-
Musisz od spodu za schowkiem otwieranym zobaczyć co pisze na naklejce radia nie jest to łatwo zobaczyć ale przy pomocy smartfona zrobisz zdjęcie
-
*UPDATE*
Wybaczcie, że zasypuję tak wieloma pytaniami ale jestem zielony a może w przyszłości komuś też się to przyda:
1. Dzięki @Juri - znalazłem tą naklejkę ale co się upociłem żeby tam wleźć :D mały sukces jest taki, że na naklejce jest EMEA a nie ARABIC, walczę więc dalej.
2. @JackTheNight - my spróbowaliśmy wersję z 235 bajtami, a widzę że jest jeszcze taka która ma 160 - może to jest też jakaś różnica?
3. Na tym włoskim forum piszą, że działa to tylko w Tipo produkowanych po kwietniu 2017, a na naszym forum ktoś się chwalił że odpalił to w modelach z 2016 - jak posiadając VIN mogę odczytać dokładną datę produkcji?
Mój plan to sprawdzić starsze wersje apk AA na telefonie, a może nawet kupię ten kabel co wszyscy polecają (chociaż korzystałem z takich dobrych, z flagowca sony, z kabla od gopro itp...)
Dzięki za pomoc!
-
Kabel też ma znaczenie, a masz opcje "display" zaznaczoną w radio>ustawienia>wyświetlacz?
-
Cytat:
Napisał
bartekborowik
*UPDATE*
Wybaczcie, że zasypuję tak wieloma pytaniami ale jestem zielony a może w przyszłości komuś też się to przyda:
1. Dzięki @Juri - znalazłem tą naklejkę ale co się upociłem żeby tam wleźć :D mały sukces jest taki, że na naklejce jest EMEA a nie ARABIC, walczę więc dalej.
2. @JackTheNight - my spróbowaliśmy wersję z 235 bajtami, a widzę że jest jeszcze taka która ma 160 - może to jest też jakaś różnica?
3. Na tym włoskim forum piszą, że działa to tylko w Tipo produkowanych po kwietniu 2017, a na naszym forum ktoś się chwalił że odpalił to w modelach z 2016 - jak posiadając VIN mogę odczytać dokładną datę produkcji?
Mój plan to sprawdzić starsze wersje apk AA na telefonie, a może nawet kupię ten kabel co wszyscy polecają (chociaż korzystałem z takich dobrych, z flagowca sony, z kabla od gopro itp...)
Dzięki za pomoc!
U mnie żeby zobaczyć napis musiałem wykręcić i odsunąć radio
-
@Juri: Tak, opcja w telefonia taka jest włączona.
@Gomez405: U mnie wystarczyło, że wisiałem głową w dół i lekko nacisnąłem na płytkę mocującą radio i tamta część napisu się ukazała ;)
No więc już sam nie wiem, wysyłam screen z info z naklejki - martwi mnie na niej data 2016... wersja była 21 update na 23.00.69.00
Sprawdziłem właśnie z nowym polecanym tu kablem jak i 5 innymi dobrymi kablami, na Google Pixel 3 jak i z jakimś nowym Huawei'em - różne sposoby (bez kluczyka w stacyjce, z kluczykiem, na odpalonym itp) i wciąż nic ;)
Ostatnia rzecz nad jaką się zastanawiam to jak wspominałem - w instrukcji są dwie opcje - albo wersja z 160 bajtami albo z 235. U mnie było zdaje się coś koło 157? I @JackTheNight wrzucił mi dodatkowe bajty i ustawił wszystko wedle wersji z 235. Jest jakaś różnica między nimi i możliwość, że jedna zadziała a druga nie?
Screen z radia: https://imgur.com/a/1K04Ga4
-
A sprawdzałeś na innym telefonie? Ja mam sony xperia xz1 i niestety nie działa. Ale podpiąłem swój stary sony xperia z5 Compact i na nim śmiga.
-
Cytat:
Napisał
Gomez405
Byl napis arabic
Nie niebyło napisu arabic.
Na naklejce było dokładnie: VP2 356 7in ECE nonRCV.
-
Cytat:
Napisał
ppr
A sprawdzałeś na innym telefonie? Ja mam sony xperia xz1 i niestety nie działa. Ale podpiąłem swój stary sony xperia z5 Compact i na nim śmiga.
Sprawdziłem na Huawei P8 czy coś takiego, jadę zaraz do znajomego sprawdzić na innych telefonach...
-
Możemy zmienić na wersję 164 bajty :)
Możemy przywrócić fabryczne proxi i zmienić na wersję 160, według mnie to raczej nie powinno mieć znaczebia, jednak nie jestem tego pewny, dlatego można spróbować.
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
Możemy zmienić na wersję 164 bajty
Popróbuję inne telefony jeszcze według sugestii @ppr, i jak się nie uda to może zajrzę jutro ;)
Kwestia czy to jest tak, że obie wersje "powinny" działać? Ciekawe czy ktoś na forum zrobił wersję 160 bajtów i mu działa, czy wszyscy mają 235.
Inną teorię mam taką, że jak zobaczysz na naklejkę na moim radiu https://imgur.com/a/1K04Ga4 oryginalna wersja softu rzeczywiście była stara bardzo i ciekawe czy sam update wersji pomaga, czy to AA jest dodawane jakoś inaczej.