To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
jaroslawrak
posiadacze wersji benzynowych skarżą się na hałas powyżej 120 km/h...
Jeździłeś tym samochodem? Tipo przy 120km/h również nie grzeszy ciszą.
Poprawiono wygląd, drobiazgi wieku dziecięcego. Poczytaj forum, zresztą miałem okazję kilkaset km przejechać wersją 2016 i 2018 ...
Niestety nie poprawili ergonomii, która leży i kwiczy w porównaniu do Fiata.
-
No nie jeździłem...wystarczyły mi oględziny "na żywo" w salonach Peugeot i Citroen.a jazdę próbną mi proponowano.No i na podstawie opinii użytkowników z forów i filmów z testami na Youtube to napisałem.
-
Ja jeździłem Pugiem 301 z silnikiem 115KM tego samego dnia, co zaliczyłem jadę próbna Tipkiem. Teoretycznie miał więcej mocy i był bardziej wyrywny niż Tipo, ale przy 5-biegowej skrzyni hałas był zdecydowanie większy, skrzynia jak dla mnie gorsza, jakość plastików, tapicerki zdecydowanie niższa, że o wyglądzie zarówno z zewnątrz, jak i wewnątrz nie wspomnę. A najbardziej to wqrwiał mnie licznik, który miał szybkę pod takim kątem, że przy w miarę wygodnym usadowieniu w fotelu nie widziałem licznika ze względu na odbicia światła w tej szybce. Nie wiem, jak to wygląda w C-Elysee po liftingu, z zewnątrz na pewno zmienił się na plus.
-
Ja negatywne opinie z sieci traktuje jako wskazówkę, ze sam musze zbadać dany temat osobiście, te opinie nie są takie miarodajne i są wykorzystywane do pozycjonowania lubhejtowania... marketing kozę wleźć wszędzie...
-
Tylko siedzialem ale to mi wystarczylo zeby uchwycic roznicę. Oszczednosci i uproszczenia konstrukcyjne wszedzie a nie jak w tipo gdzieniegdzie. Od wykladziny na podlodze przez przyciski szyb miedzy fotelami az do kiery regulowanej w jednej plaszczyznie. Sam dzwiek zamykanych drzwi każe zapytać czy jest tam choć kawałek maty antyrezonansowej. Silnik wolnossacy ale niegazowalny i fajansiarski design wnętrza bo zewnątrz całkiem OK.
-
No i mam... Wczoraj odebrałem z salonu Tipka. Dokładane czujniki parkowania w kolorze bez dopłaty. Założone bardzo ładnie i jak na razie działają bez zarzutu Auto z 2017 r Kolor niebieski ... Jazda powrotna ok 250 km. prędkość około 110 120 km/h starałem się nie przekraczać 3-3,5 tys obrotów. Wrażenia z jazdy jak na razie super. Żona po krótkiej jeździe stwierdziła, że jej również jeździ się dobrze pomimo gabarytów auta i widocznośći do tyłu. Jak na taki krótki okres użytkowania to kupiłbym ponownie za taką cenę.
-
Dzisaj ma tipo bo moja 500x jest rozwalona. Mam na testy ja chcaiełm kupić tipo w przyszłym roku automa i lpg. Dzisiaj jezdzę tipo POP 1.4 95KM fajne auto mi przy 200 cm jest dobrze za kierwonica. Ale po decyzji Fiata i zaprzestaniu zamówień na auta 2019 czyli koniec produkcji w tym roku , nawet jak bym kupił je dzisiaj dla zony to po 3-4 latach auto za 65 tysłz bedzie kosztowało 15-20 tyś .zł bedzie miał gigantyczna utrate wartości to samo było z faitem Linea
-
Po primo nie idzie przeczytać tyle byków. Sam je robie ale przynajmniej staram sie poprawiać. Po secundo pobozne zyczenia. 15-20 to ono bedzie kosztowac za 8-10 lat. Jesno z niemieckich pism oceniło tipo jako auto o najniższej utracie wartości wśród kompaktów. A żona ile ma wzrostu?
-
Cytat:
Napisał
lukasz.zst
Dzisaj ma tipo bo moja 500x jest rozwalona. Mam na testy ja chcaiełm kupić tipo w przyszłym roku automa i lpg. Dzisiaj jezdzę tipo POP 1.4 95KM fajne auto mi przy 200 cm jest dobrze za kierwonica. Ale po decyzji Fiata i zaprzestaniu zamówień na auta 2019 czyli koniec produkcji w tym roku , nawet jak bym kupił je dzisiaj dla zony to po 3-4 latach auto za 65 tysłz bedzie kosztowało 15-20 tyś .zł bedzie miał gigantyczna utrate wartości to samo było z faitem Linea
15-20 tyś zł to widzę, że chodzą 9-10 letnie Fiaty Linea a nie 3-4 latki.
-
Albo podskoczą na cenie i będą kosztować jak DeLorean'y [emoji6]
-
Podaz czesci bedzie bo auto bedzie w produkcji. Jezeli jedynym powodem jego wycofania maja byc normy emisji to tylko lepiej dla nas. Oszukalismy przeznaczenie-mamy nowe samochody kupione w ostatniej chwili bez tego calego klopotliwego ekoszajsu. Ale cala ta historia mi smierdzi. Norma euro6d nie jest az tak restrykcyjna.
-
-
Cytat:
Napisał
NimnuL
Tipo przy 120km/h również nie grzeszy ciszą.
Zdecydowanie ciszej niż w astrze:) nie piję do Ciebie, bo zauważyłem że taką jeździsz dopiero teraz, ale mam na placu obok Tipo również astrę sedana z 2016 1.6PB i wiem jak się tym jeździ - nie narzekam, bo astra jest ok, ale na autostradzie w Tipo jest ciszej.
pozdrawiam
-
Taki scenariusz jest bardziej prawdopodobny...że Tipo będzie produkowane,ale sprzedawane poza krajami UE. Przez drakońskie normy emisji spalin w przyszłości będziemy mogli kupić tylko hybrydy i elektryki.
-
Cytat:
Napisał
jaroslawrak
Przez drakońskie normy emisji spalin w przyszłości będziemy mogli kupić tylko hybrydy i elektryki.
A później już tylko rowery. I będzie podatek drogowy od pojemności płuc, bo przecież emitują zabójczy CO2 :crazy: