To jest widok strony w wersji do druku
-
Drodzy forumowicze. dziś od rana siedzę na telefonach do serwisów. Udało mi się dodzwonić do: GAM FIAT Długołęka, oraz ADF Auto-FCA we Wrocławiu. Nikt nic na temat dziury po miedzy I a II biegiem nie słyszał i nikt nic nie wie. Oczywiście bardzo serdecznie mnie zapraszają na jazdę próbną w celu ustalenia usterki, wtedy zastanowią się co z tym zrobić. Dzwoniłem też do swojego takiego małego serwisu w którym nabyłem tuptusia, i też o dziurze niewiele mogą poradzić. Natomiast u nich sprawę dziury pod kokpitem od strony pasażera załatwiłem od ręki bez kombinacji i marudzenia.....
nie wiem co o tym wszystkim myśleć..:dzialko:
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Nie musi koniecznie zepsuć, ale wprowadzić np. nowe ustawienia "ekologiczne". Jeśli masz ową dziurę, a poprawka to po części naprawia, to możesz aktualizować.
EEE to nie volkswagen że wykastrują kupione wcześniej auto w serwisie . W fiacie robią odwrotnie - sprzedaja wykastrowane... ;-)
-
Cytat:
Napisał
marx30
Dokładnie dotyczy T-jeta z LPG co nie znaczy że do 95 KM czy normalnego T_jet jej nie ma. Warto popytać. Dziś znów trasa do roboty i efekt się utrzymuje zwłaszcza przy nizszych obrotach, jest tak bardziej "miękko" przy zmianie biegów.
Byłbyś w stanie wywiedzieć się w Twoim ASO jaką aktualizację masz wgraną? Było by to bardzo pomocne w rozmowie z moim ASO, bo ma przypuszczenie graniczące z pewnością, że nie będą wiedzieć o co chodzi jak im powiem o tej aktualizacji niwelującej dziurę pomiędzy 1 a 2 biegiem.
-
Cytat:
Napisał
marx30
EEE to nie volkswagen że wykastrują kupione wcześniej auto w serwisie . W fiacie robią odwrotnie - sprzedaja wykastrowane... ;-)
MJ poprawiali, są kampanie serwisowe :wink: Co wykastrowali? Nie wiem.
-
Cytat:
Napisał
kartonik
Byłbyś w stanie wywiedzieć się w Twoim ASO jaką aktualizację masz wgraną? Było by to bardzo pomocne w rozmowie z moim ASO, bo ma przypuszczenie graniczące z pewnością, że nie będą wiedzieć o co chodzi jak im powiem o tej aktualizacji niwelującej dziurę pomiędzy 1 a 2 biegiem.
Niestety nie. Gość z ASO nie był gadatliwy jak tam wlazłem to inny przypierdzielił się że pisze na drzwiach że nieupowaznionym wstep wzbroniony. Więc nie wiem jaki numer softu. Mege sprawdzić alfa obd ale nie wiem czy to ten sam nr.
Na zleceniu jest uzgodniony zakres naprawy "Sprawdzenie aktualizacji oprogramowania centralki sil."
oraz
naprawy wykonane przez serwis "Aktualizacja oprogramowania centralki silnika".
Po prostu podjedx i powiedz że chcesz zeby ci wgrali najnowsze oprogramowanie centralki silnika. A on sprawdzi jakie masz i czy to co maja oni jest nowsze.
-
-
Żory. Chyba niedaleko od Cb
-
W sumie mam do nich 35 km, to może zamiast jechać do B-B przejadę się do Żor.
-
Najpierw sobie zadzwon. Umowilem sie na godzine i gitara.
-
Ja i tak muszę się umówić na serwis to może też do Żor zadzwonię i przy okazji sprawdzą w wolnossącym czy jest update :)
-
Panowie miałem dziś telefon z Bielska (p.Podsadecki)czy wszystko jest zgodnie z oczekiwaniami po aktualizacji (tu szacun jednak się starają ).
Odpowiedziałem, że tak sobie że możnaby nad tym popracować ( bo choć lepiej to de facto idealnie nie jest ) i wyjaśniałem temat po raz kolejny.
Ma to byc dalej przekazane do służb technicznych i ewentualnie kolejna wersja więc nie spieszcie się jeszcze z aktualizacją.
-
To teraz zostaje zagadka do rozwiązania w wolnossącym !!!
-
marx30 a sprawdzałeś może alfaobd jak teraz wygląda zależność między naciśnięciem pedału gazu a otwarciem przepustnicy ? Czy rzeczywiście jest różnica ?
-
Jeszcze nie ale mam taki zamiar jak mi wroci ochota na grzebanie w tipku
-
Cytat:
Napisał
jacek2
Drodzy forumowicze. dziś od rana siedzę na telefonach do serwisów. Udało mi się dodzwonić do: GAM FIAT Długołęka, oraz ADF Auto-FCA we Wrocławiu. Nikt nic na temat dziury po miedzy I a II biegiem nie słyszał i nikt nic nie wie. Oczywiście bardzo serdecznie mnie zapraszają na jazdę próbną w celu ustalenia usterki, wtedy zastanowią się co z tym zrobić. Dzwoniłem też do swojego takiego małego serwisu w którym nabyłem tuptusia, i też o dziurze niewiele mogą poradzić. Natomiast u nich sprawę dziury pod kokpitem od strony pasażera załatwiłem od ręki bez kombinacji i marudzenia.....
nie wiem co o tym wszystkim myśleć..:dzialko:
Ja kolego moje Tipo kupiłem w Gam Długołęka i byłem z tym problemem u nich od zakupu dwa razy. Doskonale wiedzą o co chodzi ale palą głupa że tematu nie ma - co mnie się bardzo nie podoba.
Według serwisu nie potrafię puszczać sprzęgła, cóż jak tylko po nowym roku będę miał czas to tak im zacznę truć dupę i uprzykrzać czas że podejmą temat.
Pozdrawiam pracowników z Gam Fiat bo zapewne śledzą forum :)