Panowie, tom tom live i na pomorzu zaczął działać ;-) pierwszy raz od zakupu w styczniu miałem okazje na własne oczy go obaczyć :lol:
To jest widok strony w wersji do druku
Panowie, tom tom live i na pomorzu zaczął działać ;-) pierwszy raz od zakupu w styczniu miałem okazje na własne oczy go obaczyć :lol:
U mnie też od kilku dni działa ...może w końcu uporali się z problemem :-)
Działa od kilku dni, dzwonili do mnie we wtorek z FCA, że do końca tygodnia problem rozwiążą.
Gdzieś czytałem ostatnio o nawiązaniu współpracy między TomTom'em a Microsoft'em i pewnie z tego powodu były te problemy.
Trochę po czasie ale dopiero od niedawna wgryzam się w temat w samochodzie ojca. Tipo Sedan 1.4 Lounge kupowany w 2016. Pokazuje mi że uslugi live uconnect
niedostępne dlatego samochodu. Mopar pokazuje że mapy są dostępne sciagnalem wgralem na pendrive razem z licencją mapy rozpakowane nie rozpakowane na rozne warianty i nie wykrywa nic.
Czy ktoś wie jak poprzez formularz skontktować się z MOPAR...piszą na stronie wypełnij poniższy formularz a formularza nie ma...
Co gorsza gdy próbuję robic VIN check dostaję info że VIN nie rozpoznany...CO :/
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
No wlasnie. jak bym na stronie ze uconnect musi działać z radiem 5. Skoro mam takie radio a w aucie mi nie działa tzn że Fiat robi w jajo klienta..
O ile dobrze pamiętam to w 2016 UConnect chyba nie był jeszcze dostępny. Poczytaj i sprawdź od UC jest dostępny dla Tipo.
Gdyby ktoś miał problem z połączeniem aplikacji unconnect z samochodem to najlepiej pisać do fca bo problem w moim przypadku leżał po ich stronie. Dzisiaj zadzwonili, że powinno już działać i faktycznie działa w końcu, wizyta w serwisie u dilera nic nie dała.
Danielo,
A gdzie dokładnie pisałeś ? Podasz adres @ albo link do formularza kontaktowego ?
Wysłane z mojego Mars pro przy użyciu Tapatalka
A potem będzie o strzelającej gumie w gaciach od spinania się...
qbator dokładny email to: customercare.poland@fcagroup.com lub można właśnie poprzez dane kontaktowe na stronie fiata. Mam jeszcze pytanie po aktywowaniu w końcu tego unconnect live trzeba coś robić żeby był też tom tom live? Bo ja nie widzę żeby w nawigacji się coś zmieniło przed aktywowaniem i po aktywacji usługi unnconect? Co dokładnie daje ten tom tom live?
Tom Tom live głównie pokazuje natężenie ruchu na wybranej trasie, działa jak Google Maps, wskaże inną alternatywną drogę, pokaże warunki pogodowe, użyteczne miejsca w pobliżu lub na zaplanowanej trasie.
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Ale trzeba to gdzieś uruchomić żeby było live czy wystarczy zalogować się do unconnect i po prostu w radiu właczyc nawigacje i juz jest live?
Ja włączam nawigację i jest, oczywiście musi być sparowany telefon i włączona aplikacja uconnect . Działanie live widać po pokazaniu się na ekranie po prawej stronie takiego szarego paska z informacjami drogowymi.
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka