To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Tipo SW -
Cytat:
Napisał
jaszy
Ładna karoca :D
A robiłeś jakieś czary-mary z docieraniem / układaniem silnika na trasie? Trzymałeś równe obroty czy zmieniałeś?
Nie, normalna jazda, bez szalenstw.
-
jaki jes rozstaw śrub w standardowych felgach tipo ?
-
Cytat:
Napisał
Dreyfus
To mnie wczoraj powiedzieli, że się z tego wycofali i nie jest już dostępne ...
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Witam,
w zał. oferta na skonfigurowany samochód. Niestety pakiet bezpieczeństwo plus został wycofany i dostępny jest tylko "bezpieczeństwo". Uwzględniłem go w ofercie. Rabat który udzieliłem, jest maksymalnym upustem jakim mogę manipulować.
A to wiadomość od dilera...
Może w kwietniu był , a w maju już nie. Ta konfiguracja i cenniki we Fiacie są poje..ne. Ja chciałem wziąć między innymi pakiet "business lounge" , bo zależało mi na oryginalnych czujnikach parkowania i regulacji lędźwi. Okazało się , że biorąc "business" , muszę wziąć też "bezpieczeństwo plus" , bo inaczej się nie da. Olałem to i dobrałem sobie rzeczy oddzielnie. A dzisiaj może być już zupełnie inaczej.
-
Cytat:
Napisał
eleven111
jaki jes rozstaw śrub w standardowych felgach tipo
5x98
-
Cytat:
Napisał
giannini
Może w kwietniu był , a w maju już nie. Ta konfiguracja i cenniki we Fiacie są poje..ne. Ja chciałem wziąć między innymi pakiet "business lounge" , bo zależało mi na oryginalnych czujnikach parkowania i regulacji lędźwi. Okazało się , że biorąc "business" , muszę wziąć też "bezpieczeństwo plus" , bo inaczej się nie da. Olałem to i dobrałem sobie rzeczy oddzielnie. A dzisiaj może być już zupełnie inaczej.
Ja trochę żałuję teraz, że nie wziąłem "bezpieczeństwo plus" bo w wielu sytuacjach może być pomocne. Ale jak człowiek nie miał dotychczas takich bajerów, a naczytał się negatywnych opinii to tak ma. Tylko nie było gdzie tego wypróbować na jeździe próbnej, chociaż jeździłem po półtorej godziny hb, sedanem i sw, bo .... nie miały tego na wyposażeniu, a i sam nie wszystko z tym związane kumałem. Trudno. Za 15 lat jak tuptuś będzie szedł w inne ręce to może wtedy? Tak samo z innymi pakietami wyposażenia. Przy kwocie rzędu 65-70 tys. szczypanie się na 3-5 tys. jest bez sensu.
-
Cytat:
Napisał
jagódka
Ja trochę żałuję teraz, że nie wziąłem "bezpieczeństwo plus" bo w wielu sytuacjach może być pomocne. Ale jak człowiek nie miał dotychczas takich bajerów, a naczytał się negatywnych opinii to tak ma. Tylko nie było gdzie tego wypróbować na jeździe próbnej, chociaż jeździłem po półtorej godziny hb, sedanem i sw, bo .... nie miały tego na wyposażeniu, a i sam nie wszystko z tym związane kumałem. Trudno. Za 15 lat jak tuptuś będzie szedł w inne ręce to może wtedy? Tak samo z innymi pakietami wyposażenia. Przy kwocie rzędu 65-70 tys. szczypanie się na 3-5 tys. jest bez sensu.
Masz rację kolego. Ja wziąłem wszystko co było dostępne w konfiguracji. Wyszło jakieś 24 300 euro. Auto jest dla mnie, i ma być takie jakie chcę, a nie takie jakie jest u dilera.
-
Cytat:
Napisał
jagódka
Przy kwocie rzędu 65-70 tys. szczypanie się na 3-5 tys. jest bez sensu.
Tylko jak dołożysz te 5kzł, to się okaże że za następne 2kzł jest znowu coś fajnego, a za kolejne jedyne 1kzł jeszcze coś, potem zobaczysz, że za niewiele więcej można wziąć wyższą wersję wyposażenia albo coś ciekawszego jakiejś marki uważanej za bardziej "prestiżową". I tak spokojnie, małymi kroczkami dobijemy do 1e6 zł ;-) Ja sobie założyłem ile maksymalnie chcę wydać na samochód i... przekroczyłem tylko o 43zł :lol:
-
Cytat:
Napisał
lukas_kamienna
Masz rację kolego. Ja wziąłem wszystko co było dostępne w konfiguracji. Wyszło jakieś 24 300 euro. Auto jest dla mnie, i ma być takie jakie chcę, a nie takie jakie jest u dilera.
Ponad 100k za tipo ? Wybacz kolego ale mimo mojej całej miłości do tego autka to moim zdaniem o wiele za dużo cię to wyniosło
-
Cytat:
Napisał
eleven111
Ponad 100k za tipo ? Wybacz kolego ale mimo mojej całej miłości do tego autka to moim zdaniem o wiele za dużo cię to wyniosło
W dobie aut skomplikowanych i przeładowanych elektroniką innych marke prostota w Tipo jest bezcenna. Zaprocentuje to w przypadku wieloletniej niezbyt kosztownej eksploatacji. Tipo wybrałem z rozsądku. A że 100k no cóż raz się żyje.
-
Cytat:
Napisał
kjk
Tylko jak dołożysz te 5kzł, to się okaże że za następne 2kzł jest znowu coś fajnego, a za kolejne jedyne 1kzł jeszcze coś, potem zobaczysz, że za niewiele więcej można wziąć wyższą wersję wyposażenia albo coś ciekawszego jakiejś marki uważanej za bardziej "prestiżową". I tak spokojnie, małymi kroczkami dobijemy do 1e6 zł ;-) Ja sobie założyłem ile maksymalnie chcę wydać na samochód i... przekroczyłem tylko o 43zł :lol:
Ja podobnie sobie założyłem. Celowałem w wersję easy z t-jetem i chciałem się zmieścić w kwocie bazowej 67 500,- i generalnie zapłaciłem mniej. Dlatego gdybym dobrał coś więcej to dostałbym większy rabat i zamiast 3 tysi dopłaciłbym 1 tys. i wyszłoby to co założone.
-
Ja jak zacząłem interesować się Tipkiem to myślałem o kwocie czterdzieści parę tysięcy.Jak wpadłem do konfiguratora to kwota doszła do kwoty z 7 z przodu...
-
Cytat:
Napisał
lukas_kamienna
Dla nas to duża kwota, ale dla naszych zachodnich sąsiadów niekoniecznie :)
-
Cennik Tipo SW w Irlandii zaczyna się od 19,250 euro- wersja 1.4 95KM Pop. Dojście do kwoty 25k jest możliwe.
-
Cytat:
Napisał
bibi
Ja jak zacząłem interesować się Tipkiem to myślałem o kwocie czterdzieści parę tysięcy.Jak wpadłem do konfiguratora to kwota doszła do kwoty z 7 z przodu...
bo oto właśnie chodzi, by zainteresować potencjalnego klienta. Ja z początku też myślałem że 55 tys. wystarczy, ale szybko wróciłem na ziemię. Po przejechaniu się innymi markami jednak wygrał tuptuś.
-
Ja zaczynałem od sedana, a skończyło się na kombi ;)