To jest widok strony w wersji do druku
-
Witam kolegow, jestem tu nowy, tez wymienilem te podkladke po 2000 przebiegu, u mnie była wadliwa bo mechanick pokazał mi i była w 2 czesciach. Faktycznie rozkrecaja poł auta, u mnie powoli mechanik wraz z umyciem auta robił 3 godz. Serwis Fiata w Krosnie. Nie wiem czy tylko u mnie, ale zauwazylem ze auto nie jest takie zmulone po wymianie, moze cos tam ustawił po swojemu, bow watpie by ta podkladka cos blokowala. Teraz jakby sprzeglo nie boksuje jak dam gaz to jedzie adawniej to rozpedzal sie tak samo czy gaz w podlodze czy w polowie i na 1 biegu musialem dosc gazowac przy ruszeniu bo inaczej by zdechl, moze hamulce zle byly ulozone sam nie wiem.Mam 500l 1.416v popstar. Pozdrawiam
-
Dziś po tygodniu odebrałem tipo po wymianie podkładek i jak się okazało całej skrzyni. Zastępczym jeździłem pandą 1,3 td. Jak wsiadłem do tipo - pierwsze wrażenie -szału nie ma z przyspieszaniem:) dostałem też kartkę z aso że samochód uczestniczył w akcji i że była wymiana skrzyni.
-
Cytat:
Napisał
DamianoZaw
Dziś po tygodniu odebrałem tipo po wymianie podkładek i jak się okazało całej skrzyni. Zastępczym jeździłem pandą 1,3 td. Jak wsiadłem do tipo - pierwsze wrażenie -szału nie ma z przyspieszaniem:) dostałem też kartkę z aso że samochód uczestniczył w akcji i że była wymiana skrzyni.
Ja jezdzilem jeden dzień zastępczą Alfa gulietta 1.4 120 km Turbo, no inna jazda niż tipo , ale tipo wygodniejsze i wg mnie ładniejsze.
-
Dziś też odebrałem tipka po wymianie podkładek. Mam wrażenie że coś źle poskładali bo po wrzuceniu na luz, puszczeniu sprzęgła, wciśnięcia sprzęgła nie mogę zbyt szybko wbić wstecznego. Jak wbijam powoli jest ok, ale jak szybko to słyszę dziwny dzwiek, jak bardzo szybko to zgrzyt, nie wydaje mi się żeby tak było wcześniej. Sytuacja się powtarza tylko po puszczeniu sprzęgła na luzie a potem wbiciu wstecznego. Nie było mnie przy wymianie, czy grzebią przy synchronizacji, wyciągają koła zembate? Czy Ci co nie mieli jeszcze wymienianych podkładek mogą wbić szybko wsteczny po wysprzęgleniu na luzie? Do przodu wszystko cacy, przejechałem tylko 15km jutro potestuje, może przesadzam. Co myślicie?
-
Moje tipo nie jest objęte kampanią na te podkładki ale też jak kiedyś chciałem wrzucić wsteczny za szybko to pojawił się delikatny zgrzyt więc może to jest normalna sytuacja
-
Jak masz możliwość to jedz pokaż im co Ci przeszkadza niech sprawdzają, u mnie też poprawiali, chyba poduszki skrzyni bo silnik walił przy odpalaniu.
-
wiecie co tak sobie czytam o tej uszkodzonej skrzyni o tych kampaniach serwisowych i jedyne mam nadzieje ze mój TIPEK jak będę odbierał go w marcu nie będzie miał żadnych kampanii serwisowych??!!
-
Cytat:
Napisał
tedybear
wiecie co tak sobie czytam o tej uszkodzonej skrzyni o tych kampaniach serwisowych i jedyne mam nadzieje ze mój TIPEK jak będę odbierał go w marcu nie będzie miał żadnych kampanii serwisowych??!!
Też tak sobie dzisiaj myślałem że jakbym teraz zamówil to miałbym spokój, póki co teraz na tą chwilę wszystko ok, kampanii brak, jeździć nie przejmować się
-
No tego Wam Panowie i Panie życzę. Bezkampanijnych przejazdów autem :)
Ale wiecie co jest najgorsze - że mechanik mechanikowi nie równy. Zatrudni się jakiś paprok co nie zna się na autach, rozkręci auto a potem to auto nie nadaje się do niczego i to niby stacje ASO.
Oddajesz nowe auto do serwisu a ten idiota ściąga plastiki wkrętakiem metalowym pomimo, że plastikowe narzędzia do tego leżą obok.
Ale chyba wszędzie tak jest w każdej dziedzinie, że są i specjaliści co wiedzą co robią i są paproki
-
tylko jak trafić na specjalistę a nie na paprocha???
-
Tylko mam pytanie - ktoś tych "paproków" do pracy przyjmuje i chyba mają przełożonych? Ale wiadomo jak to w kraju u nas wygląda- "jakoś to będzie" a jakby co to niech się klient martwi..
-
Dokładnie jedyne Co powiedza to jakby cos sie
działo to przyjechac. A jak patrzyłem na mechanikow w aso to przewaznie tacy Co pare lat do emerytury brakuje albo dorabiaja na emeryturze. Mlodsi to albo za granice wyjechali albo wlasne warsztaty prowadza. Ponoc jak autko jest ferelne i czesto od nowosci sie psuje niestety ale trzeba sie go pozbyc po koncu gwarancjii, a jak jest wszystko cacy 2-3 lata to bedzie jezdzic 10-12 lat I nie ma sensu placic w aso za pieczatki.
-
Cytat:
Napisał
fiat500l16v
Witam kolegow, jestem tu nowy, tez wymienilem te podkladke po 2000 przebiegu, u mnie była wadliwa bo mechanick pokazał mi i była w 2 czesciach. Faktycznie rozkrecaja poł auta, u mnie powoli mechanik wraz z umyciem auta robił 3 godz. Serwis Fiata w Krosnie. Nie wiem czy tylko u mnie, ale zauwazylem ze auto nie jest takie zmulone po wymianie, moze cos tam ustawił po swojemu, bow watpie by ta podkladka cos blokowala. Teraz jakby sprzeglo nie boksuje jak dam gaz to jedzie adawniej to rozpedzal sie tak samo czy gaz w podlodze czy w polowie i na 1 biegu musialem dosc gazowac przy ruszeniu bo inaczej by zdechl, moze hamulce zle byly ulozone sam nie wiem.Mam 500l 1.416v popstar. Pozdrawiam
To jest dział Tipo...
-
Skrzynia, silnik akcja serwisowa 6079 ta sama...
-
Cytat:
Napisał
dziadeck
Ja jezdzilem jeden dzień zastępczą Alfa gulietta 1.4 120 km Turbo, no inna jazda niż tipo , ale tipo wygodniejsze i wg mnie ładniejsze.
No nie... Giulietta i Tipo, Tipo ładniejsze.... Eeeeeeeee >?