Witam szanowne grono .Czy do Fiata Tipo z 2016 1.4 16v wersia Pop można dodać kierownice z tempomatem?Posiadam tylko z lewej strony przyciski a chciałbym doadać tempomat.Jak sprawdzić czy sie da??Pozdrawiam i proszę o podpowiedz
To jest widok strony w wersji do druku
Witam szanowne grono .Czy do Fiata Tipo z 2016 1.4 16v wersia Pop można dodać kierownice z tempomatem?Posiadam tylko z lewej strony przyciski a chciałbym doadać tempomat.Jak sprawdzić czy sie da??Pozdrawiam i proszę o podpowiedz
Kierownicę możesz założyć , tylko po co ? Same przyciski to nie wszystko.
Jak sprawdzić czy się da ? Wystarczyło poczytać wątek http://fiatklubpolska.pl/instalacja-...po-tipo-33939/
Nie da sie
Witam.Czy podpowie ktoś gdzie szukać jak wyjać poduszkę z kierownicy fiat tipo 2016
Z tyłu kierownicy od strony zegarów masz dwa otwory. Wkładasz tam dwa długie śrubokręty i wyginasz, wtedy poduszka zejdzie. Tylko rób to na odłączonym akumulatorze jak już :)
Załącznik 32711
Raczej naciskasz przy czym są to dwa druty ktore ze srubokretow sie zeslizguja. Dobrze jest czubek srubokreta wyciac w ksztalt v
Ja podałem wędkę, a to już kolega speed3077 musi złowić sobie ryby ;) :okulary::okulary:
Dziękuję serdecznie za podpowiedzi :)Pozdrawiam
Witam.Kierownica wymieniona poduszkę udało się ładnie wyjąc a następnie ją włożyć na miejsce.Niestety tempomat jest martwy po lewej stronie przyciski na kier podświetlone a po prawej nie był włączony potem wykonałem osiowanie i niestety kaplica:(Przynajmniej ma teraz skórzana kier.:)Pytanie teraz techniczne a może taśma nie ma tyle przejść co powinna?i dlatego nie działa temp??
Jezu jest temat o tym. Taśma to jedno, wiązka to być może drugie a inny software bodycompa to trzecie
czołem
przyciski to tylko wierzchołek góry lodowej
rozkminiałem kiedyś ten temat w moim Bravolocie, jeśli masz parcie, to zerknij na http://fiatklubpolska.pl/bravo-ii-46...-bravo2-40276/ user Fedur zamieścił plik
załatw sobie schematy z Tipo do bodykompa, kompa silnika i porównaj piny i połączenia, robota długa i dla uważnych, ale się da, omijasz tutaj body i robisz instalkę bezpośrednio do kompa silnika
w Pandzie miałem wiązkę do halogenów, ale body już nie miał odpowiednich przekaźników, a w liczniku żadnej ponadprogramowej diody podświetlającej kontrolkę, w Bravo nie było już wiązki do tempomatu, o reszcie nie wspomnę
oszczędności Fiata, jak czegoś nie zamówisz, to nie dostaniesz
Hello. I have a Fiat Tipo Easy without tempomat (cruise control).
I've been connecting my car with multiecuscan 4.0 and proxy alignment procedures appear Cruise Control (disabled) among others. Does this mean that my switchboard is ready to connect the Cruise Control command and be able to enable it?
Załącznik 33103
Unfortunately not.
Beside the difference in steeering wheel buttons, internal wiring in steering wheel column and wiring from column to the bodycomputer there is also difference in body computer itself. The cruise control is not programmed and probably it can't be switched on with multiecuscan, alfaobd etc.
@marx30 widziałeś coś takiego https://www.conrad-anderson.co.uk/pr...ories#features ?
Wysłałem im zapytanie na maile, czy pasuje do tipo 2016, odpisali że tak. Rozważam opcję instalacji tego u siebie. Trzeba byłoby tylko przerobić manetkę żeby współpracowała z oryginalnymi przyciskami z kierownicy.