To jest widok strony w wersji do druku
-
Sorry mój opis był mało precyzyjny. Oczywiście przyciskiem na klapie, jest on przy uruchomionym silniku martwy. Kluczyk jest w stacyjce ale także tego próbowałem bez efektu. Odblokowanie drzwi także nic nie daje. Muszę po prostu wył. silnik aby otworzyć bagażnik.
-
Rozumiem że przy wyłączonym silniku możesz otworzyć bagażnik.
-
Tak. I przyciskiem na klapie jak i na kluczyku.
-
Oczywiście po wyłączeniu alarmu nie tylko drzwi sie odblokowują ale o zamek bagażnika?
-
Cytat:
Napisał
maka131
Oczywiście po wyłączeniu alarmu nie tylko drzwi sie odblokowują ale o zamek bagażnika?
Kolego nie rozumiem Twojego pytania. Nie pisałem o alarmie bo go nie mam (aktywowanego). Muszę po prostu zgasić silnik aby otworzyć bagażnik. Myślałem, że mogę to wyłączyć w MESe ale nie znalazłem (może słabo szukałem). Stąd moje pytanie.
-
No to jak odblokowujesz drzwi, centralnym zamkiem to od razu możesz otwierać bagażnik przyciskiem na klapie? W komputerze auta jest opcja przestawienia, że odblokowanie centralnego zamka drzwi otwiera również zamek klapy bagażnika lub druga opcja ze bagażnik należy odblokować osobno. Może tym spróbuj sie pobawić, może cos się zmieni.
-
Cytat:
Napisał
maka131
W komputerze auta jest opcja przestawienia, że odblokowanie centralnego zamka drzwi otwiera również zamek klapy bagażnika lub druga opcja ze bagażnik należy odblokować osobno. Może tym spróbuj sie pobawić, może cos się zmieni.
Dokladnie o to chodzi
Wysłane z Tapatalk
-
Cytat:
Napisał
piniasty
Dokladnie o to chodzi
Wysłane z Tapatalk
ja mam podobny problem
bagażnik otwiera się wyłącznie z pilota [siłą rzeczy na wyłączonym silniku]
poprawnie działa otwieranie samego bagażnika z pilota podczas kiedy auto jest zamknięte, otwiera bagażnik i potwierdza zamknięcie kierunkowskazami, drzwi pozostają zamknięte
majstrowanie w menu nic nie zmienia, wybieram opcję że ALL ma być otwarte [czy jakoś tak]
jakieś pomysły?
-
bo switch w przycisku klapy nie kontaktuje
z pilota = naciśniecie tego switcha
-
Cytat:
Napisał
oklauso
ja mam podobny problem
bagażnik otwiera się wyłącznie z pilota [siłą rzeczy na wyłączonym silniku]
poprawnie działa otwieranie samego bagażnika z pilota podczas kiedy auto jest zamknięte, otwiera bagażnik i potwierdza zamknięcie kierunkowskazami, drzwi pozostają zamknięte
majstrowanie w menu nic nie zmienia, wybieram opcję że ALL ma być otwarte [czy jakoś tak]
jakieś pomysły?
Kolego - może Ci się po prostu popsuł przycisk otwierania klapy bagażnika? Jest o tym na forum. Po otwarciu auta pilotem stuknij lekko pięścią w klapę bagażnika tuż nad przyciskiem - możliwe, że przycisk odskoczy i uda się otworzyć. Jeżeli tak będzie to przycisk do naprawy.
-
Cytat:
Napisał
zino
Kolego - może Ci się po prostu popsuł przycisk otwierania klapy bagażnika? Jest o tym na forum. Po otwarciu auta pilotem stuknij lekko pięścią w klapę bagażnika tuż nad przyciskiem - możliwe, że przycisk odskoczy i uda się otworzyć. Jeżeli tak będzie to przycisk do naprawy.
po głębokiej analizie i wielu stuknięciach i macnięciach - faktycznie to chyba przycisk w drobnym maku
jak się zrobi cieplej to spróbuję się do niego dostać
dziękuję za podpowiedź
-
Spoko - fajnie że udało sie rozwiać wątpliwości.
Jak bedziesz brał się za naprawianie - to wcześniej poczytaj http://fiatklubpolska.pl/croma-446/z...gaznika-11176/
Może się przyda.
-
kolejny dowód na samouzdrowienie Krówki - przyszła wiosna - klamka zaczęła poprawnie działać bez mojej interwencji