No te wsuwki T to chyba najbardziej czasochłonny montaż.
To jest widok strony w wersji do druku
Ta odpowiedź z cruza kończy Twoje wątpliwości. Tak ma to wyglądać.
Te szczęki są spoko, bo z tego co zmierzyłem rozchylają się az- na 9.5cm. Ale inny jest problem, który warto zanotować dla potomnych. W tipo hatchback rozstaw zewnętrzny belek typu skrzydło 8cm szerokie to 97cm i tego nie zmienisz, bo jest kolek mocujący łapę. Także już się naciąłem na jeden box który nie pasuje, bo jego prowadnice mają max 87cm. Nie będę experymentiwał z zamawianiem .Muszę jechać do sklepu stacjonarnego i tam dobrać.
Ten inter pack tracker 6.6 ma tak:
Załącznik 40501
Rozstaw belek bagaznika bazowego 55 do 95cm także odpada, bo musi być co najmniej 97 i jeszcze jakiś luz do regulacji. Poza tym box ma 191cm i nie wiadomo jak to by się ułożyło na dachu nawet gdyby było te 97cm. Bez regulacji może byc tak że tył bedzie wchodził na klapę, albo przód mocno wystawał.
Kupiłem dla kaprysu by w razie W był pod ręka i zakładałem tylko testowo. Jak się dobrze osadzi i przykręci-zaciśnie obejmy to nie będzie się suwał i nic nie porysuje. Zawsze można podłożyć kawałek szmatki pod ten metalowy uchwyt na wszelako.
Haku tez od montażu po zakupie jeszcze nie używałem :-) ale jakby co to mam ;-D
Kupiłem ostatecznie cruz xtreme 450 o długości 195cm. Ma szeroka regulacje i ma szybki montaż ultra rapid. Z tego co się zorientowałem to jeszcze sportac 430 pasował na mój szeroki rozstaw belek. Nie przypuszczałem, że to może być aż taki problem. Bez przymierzenia nie da rady.To zamyka moje zmagania z boxami do samochodu tipo hatchback. Jak się sprawował postaram się napisać w po powrocie z wyjazdu w lipcu.
panowie odgrzebię temat.
pytanie do posiadaczy bagażnika bazowego Thule do HB. Czy wystarczy belka 108 cm? Z założenia będzie tylko box ewentualnie 2 rowery więc wystarczy. Sprzedawcy na necie oferują zestawy skonfigurowana na 128 cm. Rozstaw między czarnymi listwami to dokładnie 107 cm stąd moje pytanie czy belka 108 wystarczy.
Idealna to by była chyba 118 cm:) bo przy 128 cm muszę uważać przy wsiadaniu bo trochę wystaje. Nie wiem czy na belce 108 cm uda Ci się zapiąć łapy od stóp 754. Przyjadę wieczorem z pracy to zobaczę jak daleko od końca belki (128 cm) montowana jest stopa. A belki Wingbara Evo mogę polecić:) Brak szumu (do 140 km/h) przy jeździe z samymi belkami (warunkiem jest założenie gumek ;)
Załącznik 40653
Patrząc po montażu belki 128 cm. 108 cm będzie za krótkie.