To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Siena 1.6 16v -
Będziemy trzymać kciuki,ja to już zapomniałem co to jest matura,wszakże minęło juz kilkanaście lat. Później na studiach to taką maturę miałem co sesja :lol:
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
Będziemy trzymać kciuki,ja to już zapomniałem co to jest matura,wszakże minęło juz kilkanaście lat. Później na studiach to taką maturę miałem co sesja :lol:
-
8 załącznik(i)
Dziś wziąłem się za malowanie kół, kupiłem też nowy obiektyw to musiałem kilka zdjęć zrobić. Tak to wyglądało. :)
Najpierw zdarłem rdzę z lakierem:
Załącznik 8962
Załącznik 8963
Załącznik 8964
Zacząłem malować podkładem i okazało się, że zamiast niego mam jakąś srebrzankę, czy coś w tym stylu. Ale po kilku próbach doszedłem do wniosku i zaryzykowałem. Pomalowałem kolor na to coś, dobrze się trzyma, nic nie dochodzi, nie łuszczy się. Próbowałem drapać, też jest dobra powierzchnia, nic nie odchodzi, nawet siłą. ;)
Załącznik 8965
Załącznik 8966
Załącznik 8967
A tu jak się prezentuje z jedną czarną felgą, na razie zapas, ale myślę, że jutro już założę tą malowaną, a na warsztat pójdzie następna. :)
Załącznik 8968
Tak to wygląda, jutro jeszcze jedną warstwę dam i powinno być ok. :)
Załącznik 8969
-
Odp: Siena 1.6 16v
No i ślicznie - ja też będę tak odnawiał zimówki ;)
Jak usuwałeś rdze i stary lakier?
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
-
Cytat:
Napisał
byrrt
Też jestem ciekaw. BO mnie też to czeka :)
-
Cytat:
Napisał
byrrt
Najpierw próbowałem scansolem--wysmarowałem całą felgę, ale nic to nie dało, nie wiem dlaczego. Później założyłem coś takiego do zdzierania rdzy na wiertarkę--nie wiem jak to się nazywa, później zrobię fotkę i Wam pokażę. Na koniec praca ręczna z papierem ściernym wodnym. I wyszło tak jak widać. :)
-
nakładałeś tarcze ścierną czy szczotkę drucianą ? i jak tam matura :P
-
Szczotke, bo tarczy nie miałem. ;)
Matura... hmm... nie wiem zobaczymy po wynikach. ;)
-
jak ogarnialem swoje stalowki przed zima to stary lakier zdarlem druciakiem na wiertarke, pozniej wyrownywalem recznie papierem sciernym, 2 warstwy podkladu, lakier wlasciwy i cala zime przetrwaly ;)
-
szuro - kolega własnie robi tak samo :) czekamy na efekty :) mogłes pomalowac jakims innym kolorem - jaskrawy zielony ;) czarny juz oklepany :P
-
Niee, czarny tylko i wyłącznie. Nie ma co się wygłupiać, do mojego dyliżnsu taki kolor by nie pasował. :)
Dziś planuję odwiedzić jakieś złomowisko i przygarnąć jakiś nowy znaczek przedni. Prawdopodobnie będzie on w czarnym macie. Oryginalny chcę sobie zostawić, gdyby ten nowy mi sie znudził. :)
-
5 załącznik(i)
Jedno koło skończone, miałem brać się za drugie, ale zaczęło padać.
Kilka fotek:
Załącznik 8972
Załącznik 8973
Załącznik 8974
Załącznik 8975
I mały bałagan wkradł się do bagażnika. :)
Załącznik 8976
-
fajnie wyszlo :) czarny macik, ale pomaluj jeszcze sruby ;)
-
Jak dla mnie świetnie wygląda :)
-
Tak jak kolega sugeruje,pomaluj też śrubki bo trochę nie pasują do tej ładne felgi;-)
-
Szpilki planowałem kupić chromowane, tylko nie wiem jeszcze ile kosztują. :)