To jest widok strony w wersji do druku
-
-
-
Cytat:
Napisał
FiatPrime
No Ja nie mam jaj do takiej jazdy takimi autami. Ni to przyjemne. Ni to bezpieczne.
Ostatnio sobie "lecę" Dusterem z klientami 110-120 po obwodnicy Trójmiasta (droga ekspresowa) w stronę Pruszcza Gdańskiego. Jak mnie nowa Fabia 1.0 MPI lewym pasem wyminęła... Lekko 160km/h leciał po łuku w stronę Pruszcza.
A jak tam duster lepszy od fiata? Lepiej sie sprawuje? Bardziej jesteś zadowolony?
-
Co masz na myśli przez "lepszy"?
-
Cytat:
Napisał
FiatPrime
Co masz na myśli przez "lepszy"?
Wszystko.
Na fiata cały czas jechaleś więc jestem ciekaw jak z tym dusterem
-
Cytat:
Napisał
dam9an
Wbrew pozorom wydech ma duże znaczenie. Proponuje podpatrzeć sobie na yt jak fajnie brzmi abarth 595 silnik 1.4T :)
lub mito. fajne na lans na bulwarze, przepięknie bulgocze sam byłem pod wielkim wrażeniem jak ją kupiłem. ale szybko się nudzi a na dłuższej trasie męczy.
-
Cytat:
Napisał
dam9an
Wszystko.
Jedno crossover drugie kompakt. Dużo się różnią.
-
Cytat:
Napisał
Szary83
wszyscy jesteśmy januszami :D
O nieeeeeee ! ja jestem MAREK !:tongue:lol:
-
Cytat:
Napisał
FiatPrime
Jedno crossover drugie kompakt. Dużo się różnią.
Chyba nie chcesz odpowiedzieć na moje pytanie :D
Mam na myśli awaryjność. W tipo narzekałeś, że g..., wszędzie widać oszczędności, tandetę itp.
Zatem pozostaje czy jak z awaryjnością, tandetnością, niedopracowaniem pewnych elementów w dusterze? Bardziej żałujesz kupna fiata czy dacii?
-
A mi się tipo podoba. Mimo wielu niedoskonałości i niespodzianek.
-
Cytat:
Napisał
jacek2
A mi się tipo podoba. Mimo wielu niedoskonałości i niespodzianek.
o gustach się nie dyskutuje, ale również uważam, że wygląd zewnętrzny jest wporzo w tym samochodzie :)
-
Cytat:
Napisał
dam9an
Chyba nie chcesz odpowiedzieć na moje pytanie :D
Mam na myśli awaryjność. W tipo narzekałeś, że g..., wszędzie widać oszczędności, tandetę itp.
Zatem pozostaje czy jak z awaryjnością, tandetnością, niedopracowaniem pewnych elementów w dusterze? Bardziej żałujesz kupna fiata czy dacii?
Mam nowego Fiata i nową Dacie.
Jestem z obydwu zadowolony.
Dacia solidna, zbudowana na starych sprawdzonych podzespołach Renault, daje radę.
Ma wszystko to, co potrzeba, a nawet więcej (niepotrzebny start-stop).
Dzielna w terenie.
Oczekujesz luksusu - kup Lexusa :)
-
Witam. Mam zamówionego tipo 2018 lounge z pakietami które mnie interesowały i wywalczyłem sobie zmianę z felg 16 na 18(chciałem 17 ale diler nie mial na stanie) Na 18 jeździłem na jeździe testowej i było fajnie ale po mieście gdzie rozwinąłem się do max 130km na ułamki sekund (tak wiem za szybko no ale...) Trasy nie wiem jakby to na 18 było. Macie doświadczenia z felgami 18 i oponami Goodyeara jakie są tam założone? Jak to jeździ z prędkościami 140-160 na autostradzie? Z góry dziękuję za odpowiedź praktyków bo zastanawiam się czy dobrze zamieniłem z dopłatą ciut mniejszą.
-
Cytat:
Napisał
harry.wesoly
Witam. Mam zamówionego tipo 2018 lounge z pakietami które mnie interesowały i wywalczyłem sobie zmianę z felg 16 na 18(chciałem 17 ale diler nie mial na stanie) Na 18 jeździłem na jeździe testowej i było fajnie ale po mieście gdzie rozwinąłem się do max 130km na ułamki sekund (tak wiem za szybko no ale...) Trasy nie wiem jakby to na 18 było. Macie doświadczenia z felgami 18 i oponami Goodyeara jakie są tam założone? Jak to jeździ z prędkościami 140-160 na autostradzie? Z góry dziękuję za odpowiedź praktyków bo zastanawiam się czy dobrze zamieniłem z dopłatą ciut mniejszą.
Kolego .Za nim zdecydujesz się na ten rozmiar XXL ! (18") :roll: to może najpierw dobrze poczytaj opinie Userów w tej kwestii tu na forum ,bo głupotę można palnąć na starcie ,a później żałować !!!! Ja osobiście odradzam takie "eksperymenta" i jestem za normalnością :red_kartka:
-
Mardas ty to jezdzij wozem drabiniastym.
-
W mieście fajnie mi sie na tych 18 jechało no ale na mniejszych nie miałem okazji jechać stąd to pytanie. W kraju co raz lepsze drogi a na 18 wygląda bajecznie 😀 Ktoś jeździł tipo sw tjet na 18 czy opinie o wozie drabiniastym to tylko domysły?
Do Mardas: dlaczego eksperymenty skoro fiat sam podpowiada taki rozmiar np w sdesigne?
-
Mardasa nie sluchaj pierd*li od rzeczy, cieszy sie ze 15 byly dostepne ;) jak ci pasuja 18 to bierz, na pewno auto dobrze sie prezentuje.
-
Moim zdaniem słabo się prezentuje. Japy są wielkie jak w allroadzie. Dodatkowo osiemnastki eksponują mikro tarczę hamulcową z przodu i mikro tarczę/bęben z tyłu.
-
17 myślę że były by najlepszym wyborem... na 18stkach komfortu zero... jeszcze zależy jakie opony bedą bo jeżeli wzmacniane to już wogóle kamień... przez 10 lat jezdziłem na 18stkach. Już po przesiadce na 17 było odczuwalne poprawienie komfortu przy oponie bez wzmocnienia nawet można było mówić ze jeżdziło sie komfortowo. Teraz po latach jeżdzenia jak na taczce mam 16tki hehe...
-
Cytat:
Napisał
harry.wesoly
W mieście fajnie mi sie na tych 18 jechało no ale na mniejszych nie miałem okazji jechać stąd to pytanie. W kraju co raz lepsze drogi a na 18 wygląda bajecznie �� Ktoś jeździł tipo sw tjet na 18 czy opinie o wozie drabiniastym to tylko domysły?
Do Mardas: dlaczego eksperymenty skoro fiat sam podpowiada taki rozmiar np w sdesigne?
Jak możesz dopłacić grosze i mieć 18" to się nie zastanawiaj tylko bierz. Jak sam zauważyłeś różnica w wyglądzie kolosalna. Ja od razu sprzedałem swoje 16" i letnie mam na 18", a zimowe na 17". Nie słuchaj opowieści o wozach drabiniastych, bo Tipo ma tak zestrojone zawieszenie że jest bardzo ok, a nawet czasami za miękko.
Cytat:
Napisał
Talarsw
17 myślę że były by najlepszym wyborem... na 18stkach komfortu zero... jeszcze zależy jakie opony bedą bo jeżeli wzmacniane to już wogóle kamień... przez 10 lat jezdziłem na 18stkach. Już po przesiadce na 17 było odczuwalne poprawienie komfortu przy oponie bez wzmocnienia nawet można było mówić ze jeżdziło sie komfortowo.
Różnica w 225/40R18, a 225/45R17 to tylko 12mm opony więcej. Ja w komforcie nie zauważam różnicy jeżdżąc na 18 i 17. W wyglądzie już tak. Jedyna wada oryginalnej 18 z S-Design jest taka, że jest kurewsko ciężka. Mam takie leżące u mnie z samochodu mojej siostry. Co do jakości trudno mi się wypowiadać, bo ja osobiście mam RIAL-e , ale fiatowskie oryginały to produkcja Mopar China. Tylko że u nich też istnieją bardzo dobre odlewnie. Decyzja i tak należy do Ciebie
Cytat:
Napisał
mardas
Kolego .Za nim zdecydujesz się na ten rozmiar XXL ! (18") to może najpierw dobrze poczytaj opinie Userów w tej kwestii tu na forum ,bo głupotę można palnąć na starcie ,a później żałować !!!! Ja osobiście odradzam takie "eksperymenta" i jestem za normalnością
Dla mnie osobiście Tipo na 15" wygląda jak by ktoś pomyłkowo założył kółka 12" z Daewoo Tico.