Raczej w sedanie nie ma takiej funkcji, nawet w instrukcji nic o tym nie ma, natomiast w instrukcji HB/SW jest to na stronie 19/20
To jest widok strony w wersji do druku
Raczej w sedanie nie ma takiej funkcji, nawet w instrukcji nic o tym nie ma, natomiast w instrukcji HB/SW jest to na stronie 19/20
Te nieskladane w przedniej czesci maja zaczep ktory chodzi w gnizado. Z tylu jest oczko z drutu przykrecone do nadwozia ciezko to urwac. Podnoszac przod siedziska do gory po prostu wyskoczy. W skladanym powinien tam byc zawias.
Mój sedan z 2016 bieda wersja ma takie czerwone przyciski (nie da się ich nie zauważyć) i wystarczy lekko pociągnąć i połowa oparcia sama odskakuje.
Jasne. sorry. Jeśli siedzisko to faktycznie mocno z przodu do góry.
Odnośnie osłon plastikowych do zaczepów zaczepów fotelików dostałem odpowiedź z Fiata:
"Dzień dpobry. W nawiązaniu do zgłoszenia, opierając się na uzyskanych wyjaśnieniach ze służb handlowych w Warszawie informujemy, że brak osłony wokół zaczepów to zmiana produkcyjna, która nastąpiła jeszcze w zeszłym roku dla wszystkich wersji modelu Tipo Hatchback oraz Station Wagon. Pozdrawiam. Stanisław Podsadecki"
czyli innymi słowy podnosimy ceny samochodów (ja za Android Auto musiałem już 850 zapłacić, a był za 500), a obcinamy wyposażenie
Fiat zawsze tak kończy - zaczynają się gówniane oszczędności , kastrowana paleta silników po czym (albo w trakcie) dramatyczny spadek sprzedaży. Nie wiadomo gdzie przyczyna a gdzie skutek. Wasze osłonki poszły do "ekskluzywnego" jeepa. W oplu tez znam z bezposredniej relacji kastracje aut ze wszystkiego lacznie z wygluszeniem pod koniec zycia modelu ale chyba tam tez sie zmienilo.
święta racja , fiat zawsze tak robi , tylko że dość szybko zaczęli kastrować tipo, np stilo od 2001-2004 są najlepsze , bo wypasione , później kastrowali co się dało , i została kierownica i koła , to samo z bravo2 było od 2007-2009 ok , później lepiej nie kupowac bo BIDA ,
fiata najlepiej kupować rok po rozpoczęciu produkcji , już się małpy naumiły składać auta , a i fiut nie zaczął jeszcze dziadować na wyposażeniu , i tipo też tak kupię z pierwszych roczników , dobrze wiedzieć że 2018 już nie tykać
Czyli 2017 najlepszy!?!
Ja dlatego kupilem tipo. Czekalem na nastepce punto z mocnym silnikiem i na jakims sensownym wypasie ale po premierze argo w BR wiedzialem ze w europie to moze nie nastapic. No to ch..j mysle - bede wozil kikadzisiat kg stali wiecej i powietrze. Jak sie pojawil tjet z lpg mysle sobie "biere" bo jak zwykle coś popieprzą. I wyglada na to że się wstrzeliłem w kilkumiesięczne okienko. Dlatego obawiam sie ze kolejne auto bedzie z innej stajni
2016 najlepszy - koniec roku najlepszy
Potwierdzam.2016 chyba sprawiają najmniej problemów.Mój jest 08/2016 .
30/12/2016
mi zaczął skrzypieć fotel jak stara kanapa u mojej babci :)
ale mam tez buczaca klimatyzację ale poczekam z tym wszystkim do końca sierpnia bo za dużo mam jeżdżenia. Dobiję krzesło, dobiję klimatyzacje aby nie było że nie słyszą niczego :)